2010. június 6., vasárnap

Vasárnap folytatás...

Az alvás nem tartott túl sokáig, 12:20-kor már mind a ketten fent voltak. Nem gondoltam, hogy mára - este 8-ig - ezzel le is tudták az alvást. Pedig így volt.

13:20-ig játszottunk, közben én megcsináltam az ebédjüket is, majd 13:35-kor Mama megetette Őket kint az udvaron, árnyékban, mert nagyon meleg volt. Sőt! Egészen nyáriasra vettük a figurát: Levikén egy vékony hosszú ujjú body, azon egy vékony rövid ujjú póló, rövidnadrág, zokni és szandál volt. Ja, meg a kis farmersapka a fején. Olyan kis vagány volt, fényképet csak azért nem csináltam, mert az arca meg kb úgy nézett ki, mint egy indián, nem mutatott volna jól a képen. :( (a szúnyogcsípéseket rázóval szoktuk bekenni....)
Livike is hasonlóképpen volt öltöztetve, csak Neki a kis kendő került a fejére, valamint nincs még olyan igazi csajszis rövidnadrágja, gyorsan szét kell néznem az üzletekben és beszerezni pár nyári cuccot, csak tudnék "ránézésre" vásárolni....! Persze itthonra teljesen mindegy, főleg evéshez, hogy mi van rajta, de egyre többet megyünk babakocsival sétálni, csak rájuk néznek az emberek.... Na meg szemészet is lesz 14-én, meg egyébként is, ami kell, az kell. :) A lényeg, hogy került rá természetesen rövidnadrág, még elég jól is nézett ki benne. :)))
Az ebédet elég jól megették, én inkább bejöttem és pakoltam, mosogattam, rendezkedtem, mert ha odamentem akkor nem akartak enni. :(

Mivel az utóbbi időhöz képest korán ebédeltek, - 14 órára készen voltak - volt kint még egy kis hintázás, sétálás, majd én elszaladtam a Sparba, Mama kiment közben a gyerekekkel babakocsival az utcára, de hamar be is jöttek, mert nagyon meleg volt...

15 órakor kicsi táppal irány az ágy. Levikét folyamatosan hallottam, hogy zörög-csörög a játékával, utána már viháncol, kacag. Nem tudom Livike aludt-e, de kétlem, mert hamarosan Ő is csatlakozott Levikéhez és hancúroztak, nevettek, jól elvoltak az ágyaikban - alvás helyett! - úgyhogy 16:10-kor úgy gondoltam nem várok az alvásra, kivettem Őket.
Kicsi játék, udvaron séta, majd mivel már nem volt az a nagy forróság, tettünk egy újabb kísérletet a környező kis utcák felfedezésére babakocsival. :)
Némely utcarészek Nekünk is újdonságnak számítanak még így 23 év után is, mióta itt lakunk... Ez azért van, mert Mamáék nem igazán járnak gyalog, én meg nem úgy közlekedek, hogy labirintus szerűen bejárom az utcákat, hanem megyek amerre a legrövidebb, pár kisutcát ismerek, a többiben meg még vagy nem is jártam gyalog, vagy csak biciklivel de azt is régen. Szóval a lényeg, hogy vannak meglepő részek a környékünkön. :) (Az utcák elhelyezkedéséről annyit mondanék csak, hogy van 3 párhuzamos utca, ebből a középső közepén lakunk mi. Keresztben pedig van 7 vagy 8 kisutca, általában ezeken közlekedem én, ha megyek a postára, boltba, stb. ezeknek is csak az egyik felén.. )
Túl sokáig nem voltunk kint, mert a délutáni alvás kihagyása miatt már majdnem elaludtak a gyerkőcök ülve a babakocsiban, és szúnyog is sok volt már a korai időpont ellenére is. :(
Haza jöttünk, még egy kicsit kint voltunk az udvaron, Papa füvet vágott, persze ilyenkor ez nehezített feladat számára, ugyanis valamelyik gyerkőcöt fel kell olyankor venni fél karra, a másik karral meg a fűnyírót tolni, forogni vele... :)
Livike most eléggé félt a hangos géptől, pedig múltkor már eléggé megbarátkozott vele. Pedig bentről a szobából meg csak úgy leskelődött kifelé az ablakon, meg mondta, hogy brrrr,brrrr, azt hittem szeretni fogja majd kint is. De tévedtem.
Szabályosan remegett a karomban, azért is vitte Papa oda magával, hogy barátkozzon, végülis elég jól sikerült, de néha nem lehetett eldönteni, hogy Livike kiabálása vagy a fűnyíró a hangosabb. :))) (benzines gép, nem túl halk:) )
Nem kínoztuk sokáig, miután Levike is ment egy kört Papával, mert nehogy kimaradjon a jóból, bejöttünk és meguzsonnáztattam Őket.
A joghurtot elég nehezen ették, jó, hogy bejött Mama, mert én már feladtam... :( Megettek még egy-egy fagyitölcsért is, csak hogy teljen az idő....
18:40 körül mentünk be a szobába játszani, majd 19:15-kor hozzá is kezdtem az előkészületekhez, mint pakolás, kaja készítés, fürdős cucc bekészítése.

19:25-kor kezdtünk hozzá a fürdetéshez. Livikét Mama fürdette, mert nem akart hozzám jönni, már megint. :( Levit én fürdettem, de a törlést és az öltöztetést szintén átvette Mama, mert már csak nyekeregni tudott a Legény, annyira álmos volt... :(
El is aludt, még meg sem ágyaztam már befordult a fal felé és részéről ennyi volt a mai nap. Livike még fent volt egy ideig, de már Ő is régen alszik....
Mivel korán elaludtak, számítok még ébredésre, vagy ki tudja.... :)
Majd kiderül, hogy végig aludták-e az éjszakát, vagy kellett még egy adag kaja. :)
Remélem, hogy az előbbi lesz az igaz! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)