2010. június 25., péntek

Péntek - elég jól telt a nap :)

Éjjel aludtunk, reggel Livike volt fent 6:30-kor, de azt még nagyon korainak tartottam a végleges ébredéshez, szerencsére egy betakargatás és a kedvenc plüssfigura még vissza tudta altatni a leányzót. :)
Ez olyannyira jól sikerült, hogy 8:35-kor ébredtünk, de Livike még visszaszenderedett egy kis időre, Levike meg egyébkéntis 9 órakor ébredt... Jól indult a nap. :)
Levike szúnyogcsípései a szemhéján sokat javultak, de azért a tízórai gyümölcs evés előtt, ami 10:45-kor volt, adtam Neki 8 csepp Fenistilt, valamint este fürdés után is kapott még... Holnap szerintem már nem fog kelleni, mivel megelőzésre nem jó a védőnő szerint, fölösleges lenne és nem is lehet tartósan adni a Fenistilt. Nem beszélve arról, hogy milyen kótyagos tőle Levike.

A tízórai gyümölcsöt Apa adta ma oda a gyerekeknek, amíg ettek én elszaladtam a postára de mikor visszaértem még éppen ettek. Akkor már körtét, nem pépesítve, kis szeletekre vágva. Szeretik. :)
Miután jól laktak hintáztak, közben Apa elindult dolgozni, ekkor már 11:30 volt. Ez után kivittük a gyerekeket az utcára sétálni Mamával, majd délben bejöttünk és mehettek is aludni egy kis tápszerrel.
Levike nem akart aludni, de mint kiderült éhes maradt, mert kellett még egy kis tápszer, hamarabb elfogyott amit csináltam, minthogy elaludt volna. Pedig sok gyümölcsöt megevett! A lényeg az, hogy utána már aludt Ő is Livikével együtt.

Mindketten 13:15-kor ébredtek, elég jó volt a kedvük, játszottunk, közben készült a kajájuk is, telt az idő szépen.
Mamának 13 órától dolga volt, így felkészültem az egyedül etetésre....
Végül nem volt mire készülni, mert nem ettek szinte semmit. Livike még csak-csak megevett egy pár kanállal, kb annyit, aminek múltkorában még örültem, ha főzelékből megeszik, de Levike meg sem kóstolta. Na igen. Borsó is volt a kajában meg főtt tojás is. Egyiket sem szereti. :( De néha próbálkozni kell a "nemszeretem" kajákkal is.... Egy falatot betettem a szájába, azonmód nyomta is ki, csak azért nem "másképp" jött vissza, mert még nem nyelte le. Hmm.. Pedig amúgy zöldségkeverék volt, csak ugye a borsó a régi ellenség... a főtt tojás meg az új, legalábbis nem nagyon szokta szeretni a tojást se darabosan, se a főzelékekben.
Újabb próbálkozásként kibontottam egy üveg sütőtök csirkehússal bébiételt, tettem bele kb 3 teáskanálnyit ebből az általam csinált kajából, és úgy próbálkoztam. Na, így már Livike sem ette! Pedig nem érződött rajta semmi a sütőtökön kívül, azt meg szeretik. Nem értem én ezt. :((
Úgyhogy a mai ebéd egyenlő a nullával. Vagy elteltek a kb két napja tartó jól evéstől, vagy ennyire bűnrossznak érezték a kaját. Nem tudom. :(
15:30-ig azért elpróbálkoztunk, (14:20-tól) kaptak piskótatallért, kenyeret, meg még nem tudom mit...
A végére már Papa is haza ért, Ő is próbálkozott az etetéssel, szintén sikertelenül.
Mivel volt egy elég sürgős intézni valónk a városban amihez én is kellettem, jobb híján (és pesztra híján) betettük a gyerekeket a hordozókba, majd az autóba és mentünk. Nagyon jók voltak végig. Nézelődtek, csendben voltak, amíg én intézkedtem (kb 10 perc volt) Papa evett fagyit, a gyerekek meg kaptak olyan ostyarudat vagy mit amit lehet a fagyihoz venni. Hmm... édestészta, ez kell! :) Mindez 40 ft/db áron. Nem semmi árat elkérnek egy kis rudacskáért! Persze Papa sem tudta előre hogy mennyi, egyébként jobb helyeken ki van írva, ez nem az a hely volt. :)

16 órára már itthon is voltunk. Újabb szokatlan dolog következett: teraszon négykézláb, hason, mászva, kúszva közlekedés.... Mindenféle barikádot odarakott Papa, hogy ne essenek le a terasz szélén, de ezek ügyes gyerekek, igyekeztek mindent megtenni annak érdekében, hogy kicselezzenek bennünket, na meg a Papát addig az egy percig is, amíg én a teájukat csináltam idebent. :)))
Livike szoros barátságot kötött a partvissal, rendesen ölelgette, abba kapaszkodva állt fel és járkál is vele, amikor elvettem, hogy mégsem kellene a "szőrös" felét az arcához tenni teljesen meg volt sértődve és levágott egy szép nagy hisztit. Ezt kihasználva egyúttal be is hoztam a Kisasszonyt, ha már hisztizik akkor együtt tudjuk már le a dolgot. :) Hamar megnyugodott, szomjas volt már, Levike is jött és Ő is ihatta a teáját. Úgyhogy a terasz feltörlése megtörtént... Hiába az óvatosság, ha felsöpörjük, feltöröljük is száll a por, a kutyaszőr, a fal tövén ott asok hangya mert eső előtt mindig kijönnek.... ebben mászkáljanak a gyerekek? Én annyira nem akarom ezt... pedig tudom, hogy engedni kell, meg majd a fűbe is, ha nem lesz kutyagumis... de én attól is hülyét kapok, amikor pl kint az utcán leülnek a földre. Ez a hülye aszfalt amúgyis fog, csupa fekete mindig a cipőjük is és le se jön róla. Livike meg egyből szed mindent a szájába, kis apró dolgokat és eszi meg. Tudom, nem lehetnek mindig a szobában a karámon belül. Pl itt a konyhában is 2 perc alatt hatfelé szaladtak, kukához, konyhaszekrényhez fiókot húzgálni (eddig sikertelenül) fürdőszobába a tisztítószerekhez, stb. Azt hiszem szoknom kell a helyzetet, hogy engednem kell bizonyos dolgokat, ami nem veszélyes. Nekem minden az. :))

16:40-kor gyorsan elszaladtam a kisboltba, addig Papa volt itt a gyerekekkel, gyorsan végeztem, mikor visszaértem viszont aludni már nem akartam letenni Őket, ha korábban nem voltak álmosak, most már bírják ki.... Pedig 17:30-ra nagyon álmosak lettek, főleg Levike. Sajnáltam, de nem tehettem már le, mert akkor nagyon későn ébredt volna fel és ette volna meg az uzsonnát, amit viszont nem volt szabad kihagyni tekintve, hogy ebédet sem ettek.
Gyorsan rendbe is tettem őket, elkészítettem az uzsonnát és ehettek is viszonylag időben, 17:40-kor.
Sokat ettek, sonka, párizsi, sajt, kifli, kenyér, joghurt.... :)

18:20-kor vittem be Őket teát inni a szobába, nem sokáig voltak kettesben, mert jött Mama, aki azt hitte, hogy még most esznek, Na igen, mostanában ilyenkor még enni szoktak, de szerencsére már túl voltak rajta. :)
Jól eljátszogattunk, Levike is felélénkült, elmúlt az álmossága....
Közben még pótvacsora is volt, mármint a gyerekeknek, ugyanis Papa áthozta a sültcsirke maradékot amit átsütött, hogy majd megesszük. Bent a szobában, tálcán. Aha. :) A gyerekeknek is volt beleszólásuk. Ott ácsingóztak, nyaminyamiztak, kunyizták a kaját. :) Persze kaptak falatkákat, elég sokat megettek még így a kiadós uzsonna után, de azért a sült csirke az mégis sült csirke és nem sonka :D
Levike párszor ki akarta a kezemből ütni a tálcát, Livike pedig bele akart mászni, hiába volt az ágyon a tálca :))) Azt hiszem megúsztuk nagyobb veszteség nélkül, nem szóródott szét semmi. :)

19:50-kor kezdtünk a fürdetéshez, minden rendben volt, álmosak voltak már mindketten.
El is aludtak, már a filmet is nyugiban végig tudtam nézni... :)
Biztos nem marad ennyiben, lesz itt még ma ébredés... Gondolom én. Hátha tévedek. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)