2010. június 20., vasárnap

Már megint egy "végre" sóhaj a mai nappal kapcsolatban...

Ha Livike továbbra is így folytatja, akkor nem tudom mi lesz, de most már nem csak engem készít ki az örökös visítozásával és hisztijével, hanem mindenkit a környezetében. :( Ami a második videón van, azt csak töredéke annak, amit produkálni szokott. Erősebb és hosszabb visítás van általában....
Keresem az okokat, hogy az a bizonyos intenzív mozgásfejlődés lenne ilyen hatással rá, vagy a fogzás, mert ha épp nem is látszik, biztos úton van most is egy-két újabb fogacska.... mindenesetre eléggé elviselhetetlen lett a KicsiLány. :(
Délután a babakocsiban kint az utcán pl azért kezdett visítani, mert láttunk egy kutyát az egyik háznál a kapun belül, odafordítottam, hogy lássák, mert szeretik a kutyákat, és miután néztük fél percig újra elindultunk az úton. Ez nem tetszett, nem tudom meddig akarta nézni. Ja, ki is akart szállni és odamenni. Naja.. sárban, idegen kutyához, meg egyébkéntis maradjon nyugton.
Szerencsére ott volt Mama és valahogy Rá jobban hallgat, bár ez se mindig igaz...
Ez csak a sokadik eset volt ma..

Éjjel aludtak, nem volt semmi gond, Livike valamikor volt fent, de nem is emlékszem nagyon rá, hogy mikor, megsimogattam, kapott egy plüsst és aludt reggelig. :)
Apa felkelt még 6 óra után, mi még aludtunk 7:40-ig. Ekkor is Levike ébredt még csak fel, ilyen is nagyon ritkán van, hogy Livi aludjon tovább! Ő csak 8 órakor ébredt, így ekkor lettek mindketten rendbetéve és kapták meg a kajájukat is.

Apa ma 10-re ment dolgozni, holnap szabadnapos, valószínűleg megtapasztalja kicsit Livike viselkedését, hacsak nem csinál valami programot magának. :)

A tízórait ma megint 11 óra után kapták meg, most nem igazán a gyerekek voltak a hibásak, hanem én, mert jól elszöszmötölgettem a takarítással, pakoltam a szekrénypolcokat is, letörölgettem, meg ilyenek... A portörlést nagyon nem szeretem csinálni, nekem az olyan sziszifuszi munka... inkább kiporszívóznék hatszor egymás után. :)) De persze meg kell csinálni azt is, csak mondtam, hogy ez egy mumus nálam.

A gyümölcsevés jól sikerült, pedig egyedül etettem. Ja, előtte amíg elkészítettem a gyümölcsöt Papa bejött pesztrálkodni, mert Livike épp produkált egy hisztirohamot.. hogy miért? A karám mögé mászkálás miatt. Az OK, hogy bemegy. Nincs már mit pakolnia a hifi felőli szekrénynél, max jól elállítgatja a rádiót... De Neki ez nem elég! Beleáll a hordozóba, billeg vele, egyensúlyoz, többször majdnem felborult vele, és ugye ott a tévé alatti üvegajtós szekrény is.... Nem billent át, de ha mégis akkor ott töri be a fejét nyomban, vagy ha úgy esik.. ááá jobb bele se gondolni. :( Meg akkor már megy tovább és pakol a másik szekrényből, ott a mérleg, ami elég nehéz ha magára rántja. Nem tudok mindent feljebb pakolni, hisz' kevés a hely, amit tudok elteszek, de van, ami marad...
Szóval kivettem Livikét párszor, mindig visszament, közben Levike az ágyon rohangált, úgyhogy eléggé kész voltam már délelőtt is tőlük. :(
Papa is mérges ám Livire, próbálja is fegyelmezni, mert eddig úgy tűnt, talán hozzá ragaszkodik Livike legjobban, de nem sokat ér a szép szó. :(

A gyümölcsöt mindketten jól ették, meg is dicsértem Őket! :) Piskótatallér is volt, utána hintázás is, cseresznye evés, majd 12:15-kor irány az ágy. :)
Alvás kb negyed óra múlva, ébredés pedig 13:50-kor.
Pedig gyorsan meg szerettünk volna ebédelni, amit végülis megtettünk, a gyerekek kivételesen szépen eljátszottak addig idebent. A bébiőr be volt kapcsolva, nem volt gond.
Persze amikor kijöttem Livike megint a karám mögött volt, gyorsan rá is szóltam, utána láttam, hogy olyan szépen elücsörgött a hordozóból kiszedett paplanjaik tetején a kis babás könyvecskét nézegette és vigyorgott. :))))
Szóval szépen elvolt, hagytam is, amíg nem kezdett akrobatáskodni a hordozóban állva. :)
Mivel már 14:30 körül járt az idő, Nekik is ebédelni kellett már, ma új dolgot ettek, igazi felnőttes kaját: pörköltet nokedlivel. :))) Persze nem volt túlfűszerezve a hús, se csípős, se sós nem volt, de direkt csinálta így Mama, hogy tudjunk belőle adni a gyerekeknek is. A hús össze lett turmixolva, úgy kevertük a nokedlihez. Livikének nagyon ízlett! Sokat evett, tátotta a száját, ügyes volt! Az utóbbi napokban Ő eszik jobban és többet. Levikének lehet, hogy jön a foga? De amúgymeg nem nyűgös, most Ő a viszonylag "jó gyerek" de nem akarom elkiabálni. :)) Ha Ő is "elromlik" akkor aztán mehetek a diliházba. :)
Evett Levi is valamennyit, de Neki nem nagyon jött be az új dolog. Nem tudom miért szokása a darabos kajáknál, hogy szépen bekapja, de utána kiszedi a szájából, megnézi és visszateszi.. persze csupa kajás lesz minden és mindene.
Próbáltam Neki összekeverni krumplival is a husit, de az se jött be, inkább a nokedlis változatot ette, amit evett....
Piskótatallér meg zsömle, meg cseresznye az mehetett bőven. :)
Meg egy fél tálka kölesgolyó is később. :)
Sajnos az eső megint eleredt, úgyhogy nem tudtunk kint lenni, jó, hogy legalább délelőtt hintáztak és sétáltak valamennyit.
Idebent ették a golyót meg ittak teát is, majd 15 óra után amikor elállt az eső (majd újrakezdte pár perc múlva) gyorsan elszaladtam a boltba....
Mama maradt a gyerekekkel. Mikor visszaértem (fél óra sem volt) már Papa is itt volt, ritka rosszak voltak, ha már Mama nem bírt velük egyedül! :(



16 órakor csináltam egy kis tápszert hátha alszanak, esős idő is volt, nyűgösek és álmosak is voltak... Szerintem nem aludtak. Nem mentem be, de teljes csend nem volt, az biztos. 17 óra előtt bementem, mert Livike megint méltatlankodott valamin, kivettem Őket, tisztába is tettem, bár nem volt semmi, de gondoltam azért nyekeregnek akkor már mindketten...
17:20-kor öltöztetés, természetesen visítással kísérve, hisz mint tudjuk, egy nadrág felvétele igazán fájdalmas dolog tud lenni! :) Jól indultunk a sétának! :)
De tényleg olyan szinten visított Livike, hogy Mama is és Papa is bejöttek, pedig pihenni szerettek volna egy kicsit így vasárnap délután, de ebből nem lett semmi. :( Sajnos áthallatszik minden zaj, amit a gyerekek produkálnak az meg már inkább ricsaj, vagy nem tudom mi de mindenesetre szörnyű. :(
Mivel szép idő lett, irány a babakocsi és az utca. Lehet, hogy az volt a baj, hogy látták, hogy süt a nap, Nekik meg bent kell lenniük.
Vagy álmosak voltak. De akkor miért nem aludtak amikor le lettek téve? :(

18 óráig elsétálgattunk, a végén még láttunk egy kiskutyát is, itt a házunk előtt sétálgatott, valahonnan biztos elszökött, mert szép, gondozott kutyusnak látszott. A gyerekeket épp kézenfogva sétáltattuk akkor már, de felvettük karba Őket, hisz' soha nem lehet tudni mit vált ki a kutyából a kicsik jelenléte. Mindketten nagy szemekkel nézték a kutyust, aki ahogy odaért hozzánk leült és szintén csak szemlélődött. :)) Livike még ugatott is neki, vagyis mondta, hogy "vavava" és integetett. :)
Amúgy ma tűnt fel, hogy Livikének minden állat "vavava", mert valamelyik tévécsatornán majmok voltak, meglátta és egyből ment oda és vavavázott. :) De ha mondjuk Neki, hogy "hogy csinál a majom?" akkor rendesen utánozza a hangjukat, még csücsörít is hozzá. :))) Tegnapelőtt meg egy még számomra is ismeretlen állatot nevezett kutyának... valami egzotikus lény volt, nem is láttam jól, mert messze voltam a tévétől. :)

18:15-kor kapták meg az uzsonnát, nem is maradtunk kint sokáig, a joghurtot már idebent ették inkább, mert nagyon sok szúnyog lett. :(

Kaja után levezető játék fürdés előtt. Elég jól eltelt, sétálás, kirakó, toronyépítő, labda gurigatás, na meg a folyamatos ágyról leparancsolás, megsértődés, stb...
Livike most "legálisan" lehetett a karám mögött, nem csinált rosszat, eljátszogatott, csak akkor lett kivéve - és persze meg is sértődött - amikor a hordozóból pakolt ki minden ágyneműt....

19:45-kor kezdtünk fürdetni Mamával. Levike azt hiszem harmadjára sikeresen odacsurgatott a szőnyegre. Mielőtt vinném a vízbe és leveszem a pelust, általában mindig elszalad. El tud, mert a szőnyegen vetkőztetem, akkor még Mama Livit törli, öltözteti a pelenkázón. Levike elszaladt, és most már tudjuk miért.. megáll a karámnál, szigorúan a szélénél, nem ám a szőnyeg közepén, és pisil. :)
Lassan aktuális lesz a bilivel próbálkoznunk, legalább ilyenkor este, hátha menne abba is valami. :) Bár nem tudom kiszámítani, hogy mikor vegyem le a pelust, lehet, hogy még épp abba fog pisilni. Na mindegy. :)
Rendben lezajlott a fürdés, fektetés, azóta nyugi van. Így legyen reggelig! :)
Ez kb 20:15-kor volt....
Ennyi mára. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)