2010. június 12., szombat

Szombati összefoglaló

A gyerekek ma nagyon nehezen viselték a meleget. Legalábbis erre fogom, egyébként nem tudom mi bajuk volt, de szinte végig nyűgösek voltak, sírtak, semmi nem volt jó, és ez így ment egész nap, kivéve azt az időt amíg aludtak... Ez ma megint csupán egy alkalom volt...

Egész éjjel nyitva volt az ablak, majd csak reggel 6-kor húztam el a sötétítőt, hátha nyerünk még egy kis alvásidőt és nem ébrednek fel a gyerekek a vakító világosságra.
Félig-meddig sikerült.
Ma Apa szabadnapos volt, úgyhogy mára már előre be volt tervezve az előtető folytatása, mára már eljutottak addig, hogy már csak a cserepeket és a csatornát kell rá feltenni és kész is lesz! :) Ma a tetőléceket meg a fenti gerendákat tették fel, valamint előtte le is lett nejlonozva, majd úgy mennek fel a cserepek. Holnap már csak Papa tudja csinálni egyedül, bár ebben a dögmelegben egymás után két nap a tetőn tartózkodni nem biztos, hogy nagyon jó ötlet. De sajnos nem az időjáráshoz kell igazodni, hanem a szabadidőhöz. :(
Viszont ha kész lesz akkor újra tudunk a teraszon etetni, a székek is maradhatnak majd kint, meg úgy általában jó lesz, nem esik majd ide az eső, hűvösebb lesz, stb. :)

Papa már 6 órakor elkezdte leszedni a cserepeket a tetőről (mert ahhoz lesz, vagyis már van hozzátoldva ez az előtető, a kettő egyben lesz.... Majd készítek képeket, ma is akartam, meg már korábban is kellett volna, hogy legyenek fázisképek is, de most már majd a végeredményről lesznek.
Apa is felkelt hamarosan, ment Ő is és dolgoztak szinte egész nap, néha lejöttek kicsit pihenni, rengeteget inni (üdítőt), ettünk is azért... de este 8-ig mondhatjuk, hogy szinte meg sem álltak.....

A gyerekekkel 7:45-kor keltünk, bár én már szinte semmit nem aludtam 6 óra után, csak úgy elvoltam... :))
A reggelünk elég jól indult, bár már valahogy sejtettem, hogy nem lesz egyszerű a nap...
Már 9 órakor nagyon meleg volt, nehezen viselték a gyerkőcök. Nem csak Ők, de mi többiek azért nem hisztiztünk és ordítottunk szinte egész nap mert melegünk van! :))

A tízórait 10:30-kor kezdtük adni, még találtam árnyékos, ámde cseppet sem hűvös helyet a gyerekeknek kint... magyarul már akkor nagyon meleg volt kint. :(
Levikének nem sok gyümölcsöt adtunk, mert már kétszer volt híg széklete addigra... (reggelre és a tízórai előtti tisztába tevésnél is....) Piskótatallért evett, meg egy kis almapépet, de nem erőltettük, a nagy meleg miatt Livikének sem igazán volt étvágya.. :( Én kezdtem etetni, de közben haza ért Mama a vásárlásból és Ő folytatta.
A pancsolást egyelőre kihagytuk, igazából Levi miatt nem mertem a vízbe engedni Őket, mert mi van ha valami vírusos cucc és fertőző, Livike is elkapja. :(( Meg egyébként is nyekergett folyamatosan, álmos volt már nagyon, pedig még csak 11 óra volt ekkor.
Nem tudom hogy bírnák ki, hogy ne aludjanak ebéd előtt...... pedig át kell térni, mert ez így nem lesz jó, hogy most is 11:45-től aludtak 13 óráig (Livike) valamint 13:40-ig (Levike).
A teát nyomtuk beléjük, hogy a meleg miatt igyanak jó sokat, hisz' kiizzadják, kell a pótlás.

14 órakor volt az ebéd, Mama is csinált kaját meg én is. :) Nem beszéltük meg, azt hittem Ő csak nekünk főz, erre a gyerekeknek is főzött külön sárgarépa-krumpli-rizs keveréket, én még tettem bele húst és azt kapták ma meg. Elég sűrű volt, de nem csoda, két sűrítő alapanyag is volt most benne.... habarás/rántás most nem volt, csak egy kis natur Aktivia. :)
Valamint ettek még pár szem sima rizst is, miután a főzelék már nem kellett. Szépen felcsipegették. :))
Most is én kezdtem etetni, Apa is ott volt, de Livike nagyon ügyesen hozzáfogott, Levike hallani sem akart róla. Végül Mama és Apa etették meg Őket, de ha 2 deci főzelék elfogyott, akkor sokat mondok. Nagyon tömény és sűrű volt, de akkor sem ettek eleget szerintem. :(
Persz ismét árnyékban voltak, de a hőmérséklet még tovább emelkedett délelőtthöz képest.

Kaja után következett a pancsolás! 14:55 volt amikor belekerültek a medencébe, 15:25-ig voltak benne! :) Levikének délelőtt óta nem volt széklete, úgyhogy mégis úgy voltam vele, hadd fürödjenek....  (a nap folyamán sem volt már semmi híg dolog....)
Hogy ne potyogjon bele a fákról a szemét a vízbe, valamint, hogy ne tűzzön oda a nap, fel lett állítva egy sörsátor is, az elég jól védte a medencét. :)
Még ebéd közben hozott Papa két lufit, amik figurákat ábrázoltak. (állatfigurák, amiket hosszú lufikból tekergetnek... ) Perze nem azért ment, de mennie kellett a Praktikerbe valamiért, közben vette a lufikat, hogy majd jó lesz a vízben játszani. :) Megkapták még a rizs evészet közben, jól elvoltak vele.
Estére le lett mindkét figura amortizálva: egy-egy része leeresztett, majd ketté is estek, úgyhogy most már egyik sem hasonlít a délutáni önmagára....



Néhány mai kép:
Livike örül az új "jövevénynek" a cica-lufinak! 

Jól át kell nézni, sőt megkóstolni sem árt! :)
LiviCica a LufiCicával. :)
Levike és a Sárkány (Mama szerint) szerintem Dinoszaurusz, egyébként tökmindegy, már egyikre sem hasonlít.... 
Jó meleg víz jön a slagból, de csak egy ideig! :) Vödörrel lett belehordva a víz nagy része a medencébe... (melegvíz) :)
Játék, pancsolás, Papa is segít egy kicsit! :))
Ez az összes labda..! :) Ja, egy hiányzik, azt a Berci megkaparintotta.... Hát legyen, Ő is gyerek még... :)
Ikrek..... :) Majdnem egyformán ülnek és nyúlnak a kezükkel. :))

(A kislabdákról még annyit, hogy természetesen az az első, hogy kidobálják... főleg akkor, amikor nincs víz, csak szárazon játszanak.... )

Miután behoztuk a gyerekeket, megtöröltük, pelust és bodyt kaptak, valamint teát is.
16 óra után tettünk egy kísérletet a délutáni alvásra, de csak megették a kis tápszert, aludni azt nem akartak! Pedig olyan álmosnak tűntek...!
Azért mi meg tudtunk ebédelni, de utána egy perc nyugtom nem volt tőlük... :(
Sírtak, nyekeregtek, semmi nem tetszett, ha kézben voltak, ha táncoltunk, ha járkáltunk, semmi! :(
17:45-kor kiöntöttük a medencéből a vizet, kitöröltük, került bele két pléd, néhány kislabda, a lufik, végül a két gyerkőc. :)) Azt elfelejtettem írni, hogy a tízórai után szintén járókának használták a medencét, víz nélkül játszottak benne kb negyed órát, utána jöttünk be teát inni majd kapták meg a tápszert és aludtak.
Az uzsonna előtti "száraz-pancsi" rövidre sikerült, ugyanis alighogy kimentünk feltámadtak a szúnyogok, csodálkoztam is, hogy addig egy darab sem volt, biztos hatásos volt az irtás. Na persze! Valahol biztos, de nem itt! :(
Bejöttünk, amúgyis uzsonna idő volt már (bőven) úgyhogy eszegettek 18:45-ig, majd a szobában töltöttük a fürdésig hátralévő időt.
Megint csak a nyekergés, sírás-rívás..... Én már tényleg nem tudtam mit csináljak, hogy jó legyen! :((
19:20-kor jött Mama, Ő jobban boldogult Velük, de nem annyira mint máskor szokott...
Táncikáltunk, de csak kézben volt jó, letenni nem lehetett Őket...
Livike szépen járkált közöttünk, de Levike szokás szerint féltékeny volt és beállt az útba, meg Mamához bújt folyton, nehogymár a Livike is ott legyen! :(

19:45-kor kezdtünk fürdetni, elég jól ment, az ágyba kerüléssel sem volt semmi gond!

Levike  már kétszer is felébredt. Először még 21 óra előtt, ekkor kapott még kaját, majd 22 óra után is volt fent, de akkor a Berci ugatása lehetett az ébresztő.... miért pont itt az ablak alatt kellett ugatnia?! Szerencsére vissza tudtam simogatni, remélem most már alvás lesz reggelig! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)