2010. június 8., kedd

Napirend-gondok... és a mai nap folytatása

Már megint nem aludtak semmit délután. :( Nem lesz ez így jó. Estére már olyan fáradtak, hogy csak csetlenek-botlanak, nyűgösek....
Azt viszont egyelőre nem tudom elképzelni, hogy az ebéd előtti időt hogy bírnák ki alvás nélkül, ugyanis legkésőbb délben már szintén megy a nyígás mert annyira álmosak. Mivel a reggelit 8 óra-fél 9, sőt néha 9 órakor kapják meg, így a tízórai is csúszik 10:30, 11-11:30-ra, nem adhatok ebédet délben.... Főleg ha még kész sincs addigra, mert nem tudom mikor csináljam meg. Hacsak nem kelek fel korán, még mielőtt Ők felébrednének és nem állok neki ebédet gyártani. Tízóraiig nem tudom hogy lennék kész, na majd valamit kitalálok, mert így viszont, hogy később ebédelnek (13:30 és 15 óra között) utána már ritka mostanában, hogy el is alszanak. Vagy ha igen, akkor csak 17 óra után, amikor rendesen már uzsonnázni kellene. Az uzsonna tolódik 18-19 óra körülre, majd mivel kimarad a délutáni alvás az esti tápszert is megkapják 20 óra körül. Valami nem jó ezzel így. Na meg ugye majd az óvodában is délután van alvás, ebéd után, nem előtte. Jó, az még odébb van, de addigra nagyon rá kellene állni arra a napirendre. :)

A mai nap a továbbiakban úgy alakult, hogy 17 óra után kicsivel megpróbáltam Őket letenni aludni, aminek az lett az eredménye, hogy a tápszert megették, de el nem aludtak. :(
Bár érdekesebb volt Papát és Apát nézni az ablakon át, ahogy dolgoznak... :) Ma megint haladt az előtetőnk készítése. :) Délután hoztak cserepeket innen az utcából, amit persze le kellett szedni a már szükségtelen tetőről (lebontják a házat, a cserép fölöslegessé vált, így el lehetett hozni), felpakolták futóra, itt lepakolták.. Majd a már két hete álló tartóoszlopokra tették fel a keresztgerendákat vagymit... fúrás, kalapácsolás, szóval volt mozgás bőven itt előttünk... :)) Bár ha aludni akartak volna a gyerekek, ettől tudtak volna! De eszük ágában sem volt. :(
18 órakor gyorsan elszaladtam a kisboltba kenyérért, épp mikor visszaértem jött kifelé Mama velük, hogy kicsit sétáljanak... babakocsival. :) Bepakoltam és én is mentem. Kb fél órát voltunk, nem úgy tűnt, hogy nagyon éhesek lennének a gyerekek. :) Jól elvoltak, nézelődtek, egész jól megszokták már, hogy naponta megyünk pár kört a környéken. :)

18:40-kor jöttünk be, majdnem 19 óra volt mikor elkezdték enni az "uzsonnát". Elég jól ettek, nem sok ment kárba most.
Kaja után teát kaptak, Levi jóval többet iszik, mint Livike, de ez eddig is így volt. Viszont Livike nagyon ügyesen iszik pohárból, csak ezt eddig nem tudtuk, mert rég próbáltuk. Most is úgy volt, hogy Mamának vittem be egy pohár (tisztított-szűrt) vizet, erre mindkét gyerkőc odaállt és nyaminyamizott, meg nyúlkáltak a pohárért és kunyeráltak. Hát kaptak kortyokat. :) Majd Livike egy laza mozdulattal kiverte Mama kezéből a poharat, bár csoda hogy már korábban nem borult ki a víz, mert annyira nevettünk azon a nagy buzgalmon, amivel körülvették Mamát a pohár láttán. :))) Másfél deci víz a szőnyegen és rajtunk landolt, de sebaj, megszáradt. :)))
Ezután a teájuk került a pohárba, amit Livike ügyesen kortyolt, szinte folyamatosan nyelte, ügyes volt! :) Levi maradt inkább a szelepes üvegnél, de úgy is sokat megivott. Pedig kaptak ma gyümölcslét is, egy-egy kisüveggel megittak belőle. :))
Meleg van, kell a folyadék. :)

20 óra körül kezdtünk fürdetni, rendben ment minden, Livike is egy nyekk nélkül tűrte, hogy ágyba kerüljön, el is aludt hamarosan. Levike úgyszintén.
Meglátjuk, hogy lesz-e ébredés éjfél körül.

Holnap megint egyedül leszünk, Apa reggelre megy dolgozni, Mama Pestre megy, Papának gondolom vannak címei, ha néha be is fut, az etetések rám várnak.
Majd megoldjuk, éhen nem fognak halni, az biztos, csak mindig ráparázok erre az etetés dologra. :(
Pedig ha már csak egyszer is jól megy, a következőhöz már bizakodóbban fogok hozzá, utána megint jön a para meg a gyomorgörcs, hogy nem tudom rendesen megetetni Őket. :(

Ennyi mára, megyek és megpróbálok ma korábban aludni, talán a gyerekek is hagynak. Tapasztalat, hogy ha éjfél előtt fekszem le, akkor tuti ébredés van hamarosan. :))
Reménykedjünk, hogy ma nem így lesz! Na és persze ne maradjon ki innen sem, mint zárómondat/gondolat. Még jó, hogy nem vagyok babonás! :))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)