2010. június 3., csütörtök

Csütörtöki helyzetjelentés

Éjjel aludtak, ezáltal mi is. :) Reggel 7 órakor Levike fent volt, de vissza tudtam még altatni kicsit. :) (plüssállatka hiányában kispárnát kapott:)  ) Következőleg 8:20-kor ébredtünk, ami már épp elég jó időpont volt ahhoz, hogy felkeljünk és elkezdjük végre a napot. :)
(egyébként van egy olyan sejtésem, hogy a 7 óra az 7:50 vagy ilyesmi lehetett, csak a telefonomon elég apró számokkal van kijelezve az óra, meg ugye álmosan mégúgyse látom. Nem hiszem, hogy utána még annyit aludtunk volna ébredés nélkül.....)

Reggeli szokásos dolgok, 10:45-kor tízóraiztatás Dédi Mama majd Mama segítségével a teraszon, mert az eső addigra elállt. :)
Kaja után sétáltunk azt utcán, voltunk bent az irodában is, Livikét gyakoroltattuk, vagyis gyakorolt Ő: magától menni. Viszonylag kis távolságokra tettük a székeket, így volt miben kapaszkodnia, de lépegetni is kellett, elég sokáig bírta. Épp mondtam, hogy érdekes, nem ül le és nem mászik, mint itt a szobában szokta, ha nem ér el valamit, erre abban a pillanatban megtette bent is. :))))

Dél volt, sőt el is múlt, amikor letettem Őket aludni egy kis tápszerrel. 12:30-kor már aludtak is. Az alvás egészen 14:15-ig tartott! :) Egy kis játék, tisztába tevés, majd következett az ebéd, amit Mama adott oda, én addig elszaladtam a kisboltba, még mialatt leszakadna az ég, nagyon el volt borulva, úgy nézett ki, hogy bármelyik pillanatban elkezdhet esni az eső.
Mire vissza értem már kész is voltak, Livike ette jobban, pedig tegnap épp  Neki nem tetszett a paradicsomos kaja...
Mama itt maradt, játszottunk, néztünk gyerekdalos DVD-t, majd 16:15 körül mivel még mindig nem esett az eső, előhoztam a babakocsit és megint tettünk egy jó nagy kört a környező utcákban a gyerekekkel. :)
Most Ők voltak elől, magyarul megfordítottam a tolókart..
A két kisutcával arrébb lévő óvodában valami zenés-táncos mulatság volt, ami bezengte a környéket, így arra mentünk és kicsit megálltunk hallgatni a zenét. Bár mivel látni nem lehetett semmit a bokroktól, nem is nagyon kötötte le a gyerekeket a dolog. Mentünk tovább, a zenét úgyis hallottuk még jóval arrébb is. :)))
Hosszabb távra nem mertünk elindulni, az eső lába továbbra is nagyon lógott... szaladhattunk volna, ha hirtelen rákezd, márpedig az utóbbi napokban igencsak jellemző, hogy egyik pillanatról a másikra fog hozzá esni.
17 órakor értünk haza, elég álmosnak tűntek ittak teát is, majd csináltam egy kis tápszert, hogy aludjanak még valamennyit. Én kiegyeztem volna azzal is, hogy nem is tesszük le Őket, de félő volt, hogy nagy nyűglődés lesz. Így meg attól féltem, hogy jól bealszanak, megint 19 óra körül esznek, emiatt a fürdetést is megint tolni kell 21 órára. Nem kellett aggódnom, mert bár a kaját megették, csendben is voltak, semmit nem aludtak! :)) Amíg ettek csend volt, majd nevetgéltek, egymást szórakoztatták. Bementem, hogy felveszem videóra, erre rögtön sírás lett belőle, gyorsan ki is jöttem... újra is kezdték a játékot. :)  17:50 volt, amikor már kezdtek hangosodni, nyekeregni, na meg kaja idő is volt már.
Ki is hoztam őket az etetőszékekbe, megkapták a kis sonka-sajt-pogácsa adagjukat és ügyesen ettek is.
Most is jóideig elvoltak az evéssel, 18:40-kor végeztek, ekkor vittem be Őket a szobába.
Játszottak, én közben pakoltam idekint, majd bejött Mama, hamarosan a fürdéshez készülődtünk, mert Levike nagyon álmos volt.. csetlett-botlott, nem tudott már normálisan járni sem a fáradtságtól.

19:35-kor fürdettünk, Livikével harcoltam megint, az öltöztetésnél Mama át is vette, mert nem bírtam Vele. :( Viszonylag kis hisztivel le is lehetett tenni az ágyába a Kisasszonyt, de a kislámpát ami a pelenkázó melletti szekrényen van, ma sem csukhattam le, mert akkor egyből nyígás volt! Így amíg el nem alszanak normálisan, addig égni fog a lámpa. Ennyi baj legyen, csak aludjanak, ne sírjanak. :)))
Levikével minden rendben volt, Ő szerintem már el is aludt, de ha nem evett, akkor biztos fel fog ébredni még később... Na majd meglátjuk. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)