2010. június 29., kedd

Keddi összefoglaló

Tegnap mire beértem csend lett és nyugalom, magyarul alhattunk reggelig, bár nem a legnagyobb nyugalomban, az tény. Összesen kb 5 alkalommal volt ébredés, na nem olyan, hogy fel is keljen kelnem, vagy kaját csinálnom, csak olyan nyavalygós, kicsit sírós, de mindig visszaalvós közjátékok voltak ezek, meg nem mondom már, melyik gyerkőc hány órakor és hányszor volt így fent. Lehet, hogy most Livikét bántotta a szúnyog, mert lett rajta reggelre vagy 3 csípés, de szerencsére Nála csak úgy jelentkeznek ezek, mint egy átlagos szúnyogcsípéstűrő embernél. Ami persze nem azt jelenti, hogy meg sem érzi. Gondolom Nekik is viszket. Mivel én sem tartozom bele ebbe az átlagba, nem tudom milyen érzés is ez. Livikének is rendszeresen bekenem Fenistillel meg néha rázókeverékkel, Őt sem tesszük ki direkt a szúnyogok közé, hogy hadd csípjék... :)) Hova bújnak éjjelre ezek a dögök, nem tudom, pedig jól át lett nézve az este is minden, mégis volt még ezekszerint bent. :(
Levikének a kezén lett egy újabb csípés, a szeme alatt lévő konkrétan olyan dagadt lett reggelre, hogy alig látott ki a szemén. :( Egyből kapta is a Fenistil cseppet.
Ahogy meglátta a kiskanalat, amibe a cseppeket tettem, egyből mondta, hogy "nyami" :))) A kedve egyébként jó mindezek ellenére, hogy olyan csúnyán néz ki szegénykém arca, a rosszaságot sem csökkenti le semmi.... :)

Ma egyszerre ébredtünk, 7:35 volt azt hiszem...
A tízórai ideje kicsit elcsúszott, konkrétan 11 órára, mert Apa közben nekiállt füvet vágni és abban kellett félidőtől segítenem, mert közben becsípődött a gerince a derekánál. Elég volt egy rossz mozdulat, egy lehajlás... Azért megcsinálta, én csak a tartályt ürítgetni segítettem meg utána lesöpörni a járdát meg kint az utcán is, hogy ne legyen már minden tiszta fű, ahogy felhordja a szél vagy eleve a gép löki szét, nem tudom. Mindegy.
Eltelt az idő, ezért csúsztunk a kajával, de nem is nagyon türelmetlenkedtek, eljátszogattak, a végén volt már egy kis elégedetlenkedés, gondolom érezték már, hogy ilyenkor már túl szoktak lenni az evésen, néha a sétán is, vagy épp aközben tartunk. :)

A gyümölcsöt mind megették, piskótatallért is kaptak, majd sétáltunk egy kicsit az utcán is és idebent is.
11:40-kor tettem le Őket aludni, 12:45-kor pedig már Livike fent is volt. Levike 13 óra után ébredt, persze a Kisasszony segítségével, mert DIREKT odamegy ilyenkor az ágyához és piszkálja, hiába mondjuk, hogy nem szabad, meg próbáljuk másfelé terelni a gondolatait (is)...

13:30-kor Mamával elvittük Levikét a háziorvoshoz, hogy mégis nézzen már rá a csípéseire, meg mondjon valami okosat a Fenistilen kívül. Nem mondott egyébként. :(
Levike az út háromnegyed részét a saját lábán tette meg. :) Nem vittünk babakocsit, olyan 5-6 percnyi az út az én tempómmal mérve, ami nem lassú. :)
Most tovább tartott kicsivel.
Felfoghatjuk ezt egy kiadós sétának is, mert egyéb haszna nem volt, hacsak az nem, hogy írattam tápszert is.
A váróban senki nem volt szerencsére, az orvos helyett meg egy másik volt, aki nagy valószínűséggel a lánya lehet (egyezik a vezetéknév és a cégnév) az "eredeti" háziorvosnak, sose láttuk még eddig, nincs kizárva, hogy majd Ő fogja átvenni a praxist az apja után, ki tudja. Fiatal, kezdő doktornő, épp érthet is a dolgokhoz, nem ezért mondom, csak ebben a szúnyogcsípés ügyben semmi érdemlegeset nem tudott mondani. :( Nem lehet ellene tenni, Levinek ilyen a szervezete, érzékeny rá, majd kinövi, vagy nem. Hmm.. Nincs megelőzésre való gyógyszer sem. Adjam a Fenistil cseppet meg kenjem is a krémmel, ennyi.
A Fenistil csepptől elvileg nem lehet kótyagos, szerinte azt a hatóanyagot már kivonták belőle, ami ilyet okozott. Furcsállta, hogy ilyen érzékeny Levike.
(Máskor nem kóválygós, csak ha kap cseppet..)
Kérdeztem a calciumot, azt mondta, elvileg a gyógyszertárban lehet kapni valami kanalas formátumút, amit gyerekek is szedhetnek, de igazából totál fölösleges, nem jó erre a dologra.
Szóval ennyi volt, írattam tápszert és jöttünk is.
A gyógyszertárban nem volt calcium, a Calcium Sandozt akarta adni a gyógyszerésznő, de egy, hogy az itthon is van, kettő, azt nem lehet adni, ezt megkérdeztem a doktornőtől is.
Így nem hoztunk ilyesmit.

Hazafelé már többet kellett kézben hozni a Legényt, mint amennyit a saját lábán jött, jól el is fáradt!
Ebből kifolyólag olyan jól evett, hogy csak néztünk. Napok óta nem volt hajlandó főzeléket enni, erre most majdnem egyedül bevágta a 3 decis tálka kaját, még jó, hogy kettővel csináltam, úgy voltam vele, hogy jó lesz holnapra, ha ma nem fogy el. Egy decinyi maradt talán a második tálkában, a többit betermelték. :)
Livike is jól evett, mondjuk Mama etette Őket, talán azért is ettek ilyen jól. :)
14 óra után ettek egyébként...

Kaja után teázás volt, közben mi is ebédeltünk Mamáékkal.
Apa vett be gyógyszert kétszer is, de nem igazán javult eddig a dereka. Kiegyenesedni, felállni csak segítséggel tud... Holnapra valahogy javulnia kell a dolognak, mert mennie kell dolgozni 10-re. Érdekes lesz. :(

16 óráig elvoltunk, játszottunk, majd csináltam egy kis tápszert és letettem Őket aludni. Kivételesen el is aludtak!
Mind a hárman. :)
Elszaladtam a postára meg a kisboltba, de a gyerekek csak 17:35-kor ébredtek fel! :)
Elsőnek most is Livike, majd 17:45-kor Levike is felébredt, ami nem is volt már baj, így legalább együtt tudtak uzsonnázni.
Sajnos az uzsonna most nem igazán volt nyerő, csak dobálták a kaját a földre, nem voltak még éhesek nagy valószínűséggel... :(

Miután (nem)ettek, bementünk Mamáékhoz a szobákba randalírozni, felforgatni mindent, kicsit változatossá tenni a délután/este hátralévő részét. :)
Jól elvoltak, 19 óra után jöttünk ki, hogy majd fürdés meg egyebek következnek...

19:50-kor kezdtem a fürdetést, most egyedül csináltam az egészet, el is tartott több, mint fél órán át!
Kész lettek, ettek, és nem aludtak. :(
A filmet végig állták, az elején mindig ezerrel megy a táncikálás a kiságyban, annyira szeretik a zenéjét. :))))
Livikének kellett még csinálnom 120 ml kaját, hát gondolom addigra éhezett meg, mert az a pár falat uzsonna az nem sok volt....
21:50 körül aludt el....
Levike is csendben van már, remélem Ő is aludni fog most már...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)