2010. június 13., vasárnap

Vasárnap eddig.... :)

Ma is nagyon meleg van, de talán nem annyira, mint tegnap és előtte....
Holnaptól valószínűleg hűvösebb lesz idebent, mert ma Papa feltette a cserepeket az előtetőre, már csak a csatorna áthelyezése van hátra, meg még egykét apróság, de a lényeg már kész van! :)

Éjjel aludtunk, az ablak most is sarkig nyitva volt, csak 5 órakor húztam el félig a sötétítő függönyt, hogy ne legyen olyan vakítóan világos. Nehogy azt higgyék a gyerekek, hogy már reggel van és kelni kell. :)))
Papa 7 órakor már elkezdte pakolni a cserepeket, akármilyen halkan csinálta is, felébredtünk rá, de ez nem baj, hisz 7 órakor már fel lehet kelni, és haladni is kellett, mert nem soká már annyira meleg van odafent, hogy alig lehet megmaradni. :(
7:30-tól 8:40-ig még Apa is segített, de tovább nem tudott, mivel mennie kellett 10-re dolgozni, még le kellett zuhanyozni, stb...
Én ebben az egész tetőcsinálásban annyit tudtam csak segíteni, hogy tegnap Apának, ma meg Papának adogattam fel a cserepeket, amiket előtte talicskával odatoltak...

A gyerekek 8 óra körül kapták meg a reggeli tápszerüket, majd 10 óra után idebent ették meg a gyümölcsöt. Mama bent a szobában akarta őket megetetni, hogy hátha úgy érdekesebb, volt már olyan, hogy úgy jobban ettek, hogy csak odamentek mindig egy-egy kanál kajáért és szépen elfogyott. De most nem így volt! Levi meglátta az etetőszéket itt a konyhában, onnantól fogva követelte, hogy márpedig enni abban kell! :)) (nyekergett és mutogatott ezerrel kifelé...:)) ) úgyhogy javarészt itt ették meg a tízórait és a piskótatallérjaikat is.
Kaja után kimentünk a medencébe, játszottunk, (víz nélkül) majd hintáztak is, ezután bementünk Mamékhoz a nagyszobába és ott is járkáltak, mászkáltak, jól elvoltak. Levike persze mindent nyomkod, amin gomb van. A tévé az első. :) Miután már az automatikus hangolásnál tartott és csak az indítás volt hátra, gyorsan kikapcsoltam a tévét a főkapcsolójával. Ezután már nyomkodhatta a távirányítót is, a csatorna váltó és hangerőszabályzó gombokat is, semmi nem történt. Bajban is volt Levike! :) Járkált összevissza, mindenféle távirányítót kipróbált, hogy valamelyik majd csak kapcsolja. Időközönként a tévén is végignyomogatta a gombokat, szerencsére a főkapcsolót még nem fedezte fel.... :)))
Viszont a rádiót is be tudta kapcsolni, úgyhogy volt táncikálás is, kanapéra fel és lemászkálás, most már mindketten nagyon stabilan le is tudnak jönni, pedig az az ágy jóval magasabb, mint az itteni. :)))
11:40-kor tettem le Őket aludni, de ez az alvás csak 12:30-ig tartott most....
Levike ébredt sírva, bementem, kivettem, magamra fektettem és majdnem el is aludt. Csak ugye előtte már Livike is felébredt, bár látszott, hogy aludt volna még Ő is, mégis ennyi lett az ebéd előtti alvásuk...

Bevittük Őket az etetőszékekkel együtt, és amíg mi ebédeltünk Ők is ettek mindenfélét, amivel le is tudták a saját ebédjüket is, mert olyan jól és sokat ettek! :)) Főzelék ide-vagy oda.... egy nap nincs, nagy ügy... :) Ettek főtt húst a levesből, sárgarépát, csigatésztát, fasírtot.. ez nagyon bejött! :)) kis gömb alakú répákat a zöldségköretből, rizst... azt hiszem ennyi volt, nem volt köpködés, könyörgés, szépen ügyesen ettek. :))

Kaja után megint voltunk bent a szobában, jobb híján most ott megy a járkálás, sétálás, mert kint nagyon meleg van még...
14:35-kor jöttünk ki, majd következett egy kis pancsolás! :) Az hiszem 6 vödör vizet hordtam bele a medencébe, de még így is alig van az alján... :)) Most Mama gépével lettek képek csinálva, majd ha letöltöttem akkor teszek fel, ha van benne olyan ami jó lett. :))

15:20-kor alvási céllal ágyba kerültek a gyerkőcök, mivel délelőtt nem sokat aludtak, hátha most fognak alapon próbáltuk letenni Őket. Úgy tűnik sikerrel jártunk, mert 16 óra körül mégis elaludtak! :) Én gyorsan elszaladtam a Sparba, de jöttem is hamar..

Egyelőre itt tartunk... :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)