2010. június 15., kedd

Kedd délután és este - kreatív cím már megint:)

Hamarosan Levike is felébredt, mire elkészítettem kint a medencében a terepet már Ő is fent volt, így együtt mehettek ki játszani egyet még ebéd előtt. :) (járóka üzemmód:) )
Az ebédhez 14:10-kor kezdtünk hozzá a teraszon. A tegnapi almafőzelékkel próbálkoztunk, végülis Mamától úgy ahogy megették. Kaptak közben pár darab sültkrumplit is. :) Az jobban bejött! :) Desszertnek pedig az Apa által gyártott vargabélesből is kaptak... Végülis nem volt túl édes, túrót, tésztát ehetnek, nem volt vele gond. Livikének nagyon bejött, Levike is ette, de Ő inkább csak szétkente. Livike még a vékony ki tésztákat is egyenként csipegette fel. :)))
Kaja után bejöttünk, mert elég meleg volt megint kint, ittak teát, játszottunk. Kb 5 perc alatt amíg nem voltunk bent megint felfordulást csináltak, már azért jöttem be, mert gyanús volt a nagy csend. :) Mindketten a karámon kívül, a tévé előtt álltak és módszeresen pakolták ki a szekrény polcáról a kazettákat, fényképalbumokat, nyomkodták a tévét és a DVD lejátszót.... Persze mikor egymás után kiemeltem Őket onnan volt sírás-rívás... :) Ja, Livike az egyik hordozóban állva végezte tevékenységét, kár, hogy sose látom hogy is jutnak be oda a tévé és a karám közé... Hol másznak át? :( Szerintem a kanapé végénél... Livike ma a medencéből is majdnem kimászott, pedig elég magas a széle. Szépen beakasztja a lábát a két légkamra találkozásánál a mélyedésbe és már mászik is fel és esne is ki fejjel a fűre, ha nem fognám meg. Úgyhogy ott sem lehet Őket egyedül hagyni.. :( Persze amikor víz van benne, egyértelmű, hogy mindig ott vagyunk, de amikor csak játszanak benne, igazán jó lenne, ha egyedül is maradhatnának, mondjuk úgy, hogy kint vagyunk mi is az udvaron, de nem közvetlen mellettük... Most lehet őrizni, hogy mikor akarnak fejjel kifelé landolni akár az esetleges kutyakakiba. Összeszedjük, de a drágalátos Bercike még mindig nem hajlandó az udvar végébe menni! :((

16:30-kor csináltam egy kis tápszert, hátha elalszanak. Kb 10 percet sikerült is, de ennyi is volt a délutáni alvás.
Én 16:50-kor indultam a postára, meg utána még szétnéztem a buszpályán lévő üzletházban, hátha találnék valami jó nyári papucsot, de nem sikerült. :( A gyerekeknek vettem 1-1 bodyt, ujjatlant, nagyon jól néznek ki benne :) Nem lehet eligazodni a méretezésen. Ránézésre meg ugye nekem nehéz vásárolni... :( Livikének a 62-68-as méretet, Levikének pedig a 74-80-as méretet találtam jónak.... Végülis jó, éppen most. De mi van, ha mosás után összemegy? :( Van már 86-os bodyjuk is, ami pont jó. Gyártótól függ, hogy melyik mekkora....
Viszont a bodyban szerintem nem jó, ha nagy és lötyög, mert akkor nem tartja a pelust. Bár nem esik le róluk a pelenka egyébként sem, de akkor is, biztos kényelmetlen, ha csak lóg rajta a ruha...
Mindegy, ez van. Most legalább sikerült méretet vennem, nem úgy, mint múltkor, hogy az első adag szinte kicsi, a második meg éppen jó lett. :)
Bementem a DM-be is, olyan gyorsan eltelt az idő, de azért még a CBA-ba is benéztem, hisz olyan ritkán jutok el messzebbre, ami nem a kisbolt meg az itteni Spar... Biciklivel mentem, ez valamennyit segít az útidő lerövidítésében. :)
18:20-ra értem haza. Végülis másfél óra, ebből fél órát a cipőboltban töltöttem el... :) (negyed órát a postán....)



Épp ideértem a kapuba mikor láttam, hogy Mama és Papa kint van a gyerekekkel, épp Ők is visszaértek a sétából. :) Levike vigyorogva állt és nézett, tetszett neki a kézifék csikorgása :) (Nem tudom miért van ilyen hülye hangja mikor fékezek... azt hittem, hogy csak új korában fogja ezt csinálni, de nem... Így mondjuk a gyalogosok is észrevették, hogy jövök, ugyanis a bicikliúton mentek, pedig mellette ott volt a járda is üresen... és még ők néztek csúnyán, hogy arrébb kellett lépniük. Lassan, lépésben mentem, kicsit ráfékeztem, hogy legyen "hangja", csengetni nem akartam...)
Szóval ott tartottam, hogy együtt jöttünk be. Majdnem egy órát sétáltak, Livike tolta a babakocsit egy csomó ideig, Papának úgy kellett visszafognia, azt mondták. :)) Gondolom abba kapaszkodott a Lány és úgy lépegetett.. :))
Gyorsan megkapták az uzsonnát, eszegettek szokás szerint elég sokáig, majd 19 óra után irány a szoba és a fürdés előtti játék.
Mamának dolga volt, nem maradt most fürdésre. Apa is kint volt, én meg kevés voltam a két síró gyerekhez, hiába próbáltam bármit amivel elterelhetném a figyelmüket, Ők csak az ablakot nézték és kétségbeesve na meg hisztizve sírtak, hogy mi az, hogy a Mama kimegy! :))
Ekkor bejött Papa, de Livikére annyira rájött a hisztizhetnék, hogy az sem volt elég, hogy kézben volt, ha állt Vele Papa akkor nem sírt, de ha már leült akkor igen... Nem tudom miért lett ilyen Livike.. Remélem minél előbb kinövi ezt a hisztizést mert nagyon idegesítő tud lenni a folyamatos visítása. :( Szinte furcsa, ha normális hangon magyaráz, beszélget....
Amikor Apa is bejött, Levikét a kezébe nyomtam, mert persze Őt is fogni kellett, Neki sem kell messzire mennie egy kis hisztizésért... :)
Gyorsan kijöttem, készítettem az esti tápszert, a fürdős cuccokat és 19:45-kor már fürdettük is a gyerekeket.
Minden rendben ment, 20 óra után nem sokkal már az ágyaikban is voltak és ettek. :)
A filmet is simán megnéztem, Livike hamar el is aludt. Levike is, de Ő 22 óra után kicsivel felébredt, megette a Livi maradékát és most már Ő is alszik... A sok séta meg a levegőzés biztos jól lefárasztotta Őket. Tiszta betegek, ha nem lehetnek kint, mint pl a tegnap is....

A szoba ablaka most is totál nyitva van, sőt hogy még több levegőnk legyen, Apa tett a konyhaablak felső részének külső felére (*) is szúnyoghálót, úgyhogy most már nyitva van az az ablak is.
(*) Három részes az ablak. Alul két szárnyas, valamint felül van keresztben egy hosszabb ablak. Mindegyik két részből áll, ezek a régi fajta ablakok olyanok, hogy a belső szárnyak befelé, a külsők pedig kifelé nyílnak... A felső ablak külső része le lett véve, ott van a szúnyogháló. A belsőt még mindig be lehet csukni, ha hideg van. :)

Ennyi mára, megyek is és próbálok ma éjfél előtt aludni. :)

Remélem, hogy a gyerkőcök is így akarják....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)