2010. június 23., szerda

Ilyen is, olyan is.... - szerdai összefoglaló

A mai nap elég vegyesen alakult a "jó" és a "rossz" hangulat/viselkedés... mondhatom átlagosnak az egészet, bár az esti "műsor" nem igazán megszokott. Ha mégis van, akkor rendszerint Levike csinálja, de most mindketten kb másfél órán át... Livike már alszik, de Levi még mindig nyekereg, most már alább adta kicsit, de ki tudja, ráerősít-e még vagy el tud aludni. (22:04 van most)

Elkezdem írni, majd kiderül hogy haladok, mert közben szaladgálok is ha már nagyon nem bír magával a Legény... egyébként meg idegesít nagyon ilyenkor, hogy nem alszik, de ha ott vagyok mellette akkor se jobb a helyzet, egyedül általában hamarabb elalszik, úgy, hogy közben ránézek, de nem vagyok ott folyamatosan.

Éjjel nem volt semmi extra, aludtunk 8:15-ig! :) Apa ma is korábban kelt, ma még itthon volt szabin de holnap már megy dolgozni, szerencsére csak 10-re és nem 6-ra.
Levike később ébredt, szerencsére Livike is nyugton volt, így az öltöztetést és a kaját is halasztottuk, csak 8:40-kor került rá sor. Megvártuk Levikét, hogy felébredjen. :)

9:30 körül tettem rendbe a helyüket, addigra már megették a kaját is, kezdhették a játékot a placcon... Az első számú kedvenc továbbra is a rádió nyomogatása és a hordozóba ülés, majd ezen összeveszés. :( Ja és az újonnan feltett rács rázása, szekrényhez ütögetése, mert nem szorul be rendesen, hiába van ott a hordozó... Nem igaz, hogy mindig találnak valamit amivel kikészítenek. :(

10:45-kor kezdtük a tízóraiztatást kint a teraszon. Maradt valamennyi, de nagy részét megették elég ügyesen. Piskótatallért is kaptak utána, majd hintázás is volt meg kicsi séta is....
11:50-kor tettem le Őket aludni egy kis tápszerrel. El is aludtak dél körül, Livike viszont már 13 órakor fent volt, Őt ki kellett venni hogy ne kiabáljon. Járkáltunk is vele egy ideig, de inkább bevittem és játszottunk a toronyrakosgatós karikákkal meg még ami volt, 13:45-kor Levike is felébredt. Mikor máskor, mint amikor enni akartunk éppen. Most csak Apával ketten, mert Papa még nem ért haza, Mama nem volt éhes, a lényeg, hogy külön ettünk most... Mivel nem balhéztak, így gyorsan megettük az ebédünket, majd elmosogattam, (volt elég sok...minden kaját kitettem kisebb edénybe, a nagy lábasok, fazekak, tálak, tányérok ott maradtak...) majd megcsináltam a gyerekek kajáját is. Tudom, miért nem ezzel kezdtem? Egyszerű oka van: kupiban nem tudok semmit csinálni. Annyi hely nem volt a kajaszortírozás után, hogy elférjek a gyerekek ebédjének összerakásához.
Na jó, ha nagyon balhéztak volna, akkor félreteszek mindent és csinálom, de így jól elvoltak. Csak ugye most megint csúsztunk, 14:30 körül kapták meg az ebédet. Vagy még később? Én már nem is tudom. :(
Viszont nagyon ügyesen ettek, és sokat is! Majdnem kevés lett az összeturmixolt leveszöldség, krumpli, tészta, husi és húsleves "főzelék" , pedig tele volt a 3 decis tálka, amit máskor kétszerre esznek meg, vagy legalábbis megmarad kb egynegyede... Kaptak utána még piskótatallért is, majd hintázásnál pár szem cseresznyét is, sőt még körtét is! :)
Levike kezdett megint nyaminyamizni a széttaposott cseresznyét látva, mégis Livike ette jobban! Tátotta a száját, bohóckodott, de ette! :)
A körte is ízlett Nekik.
Félek, hogy azért nem akar Levi aludni mert esetleg fáj a hasa. De ebéd óta aludtak (!) is pedig, és ez a nyekergés most estére jött csak elő ennyire.

16 órakor jöttünk be, tea ivászat, játék, jó kedv jellemezte ezt az időszakot. Livike ügyesen sétálgatott Apa és közöttem, volt, hogy csak megállt háttal az ágyunknak, figyelt, hogy mikor figyelek és elindult szépen, ügyesen keresztül az egész placcon... :) Majdcsak, majdcsak lesz ebből önálló járás! :)

17 órára álmosak lettek, nyűglődtek, főleg Levike. Csináltam 120 ml tápszert, hátha alszanak, bár én meg voltam róla győződve - az utóbbi napokból kiindulva - , hogy csak max megeszik a kaját de nem alszanak... :)
Gyorsan elszaladtam a CBA-ba, meg a lottót is feladtam, összesen egy órát voltam távol... Mikor hazaértem (18:15) Levi épp Papával és Apával volt kint az udvaron, előtte ébredt kb 5 perccel, Livike pedig épp akkor, amikor bejöttem lepakolni... :)
Úgyhogy volt alvás!
Ennek ellenére eléggé nyűgöskék voltak... Uzsonnázni (vacsorázni?) még nem gondoltam, hogy tudnának, hisz' nemrég ették meg a tápszert, bár az már szerintem nem sok mindenre való, talán azért is kell este többször csinálnom, mert nem tápláló eléggé. Na nem is ezt akartam most írni, hanem azt, hogy előhoztuk a babakocsit és kicsit kimentünk Mamával sétálni egy pár körre. Persze a gyerekekkel, :))
Livike szokás szerint kommentált mindent, ugatott ha kutyát látott, kérdezgetett mindent, hogy "mia" meg "mi" és mutatta... :) Levike viszonylag csendben terpeszkedett és nézelődött. (úgy szét tud terülni, komolyan szegény Livike néha alig fér el mellette...)
Végül 19 órakor jöttünk be! Hmm... gondoltam is, lesz jónagy csúszásunk, ha még most fognak uzsonnázni...
Kaptak sonkát, kenyeret, volt még egy fél palacsinta is tegnapról, azt is megették sőt még egy kis körtét is készített elő Apa , de annak nagy részét inkább én ettem meg, félek én éjjelre gyümölcsöt adni... De ügyesen megettek mindent, még pár szem kölesgolyót is adtam, mert észrevették a dobozt az asztalon, muszáj volt adni, ha nem akartam balhét. :)

19:25-kor indultunk be a szobába teázni, játszani... A nyűgösség nem igazán múlt el, úgyhogy túlságosan nem húztam a fürdés időt, 19:50-kor hozzáfogtunk, hamarosan mindketten az ágyaikban voltak és ették a kajájukat. Feltűnt, hogy Livike nem türelmetlenkedett, mint máskor szokott, ahogy leteszem az ágyába és a kaja meg idekint van, mindig balhézik, hogy kijövök érte. Most nem... Csendben feküdt, várt, majd elég kelletlenül hozzá is fogott enni. Magyarul nem volt éhes még, amin egyébként nem is csodálkozom, ma nagyon jól és sokat evett. :) Mindketten, de főleg Livike étvágya jó pár napja, aminek nagyon örülünk! :) Csak maradjon is így! (kop-kop Lekopogtam) :)
Levike az öltöztetést már nem nagyon szerette, de azért csak Apa az erősebb..:)
Most Ő sem türelmetlenkedett a kajáért, ette, de nem olyan gyorsan és rövid idő alatt, mint máskor, amikor 5-10 perc alatt üres az üveg és reklamál, hogy éhes. :)
A reklamálás nem maradt el, és talán most van csend, legalábbis pár perce már nyugton van Levike is. (22:37 van most.) A film előtt még megpróbáltunk Apával megvacsorázni, persze egyik gyerkőc sem aludt, viháncoltak, Livike bohóckodott, kerregett, nevetgélt, szóval nem igazán volt esti, alvás előtti a hangulat.
Sajnos a filmből nem sokat láttam, folyton a kidobált cumisüvegeket adogattam vissza a gyerekeknek, meg lefektetgettem őket, ami kb addig tartott, amíg újra leültem... :(
Livike 21:30 körül végre elaludt, be is takargattam, meg elve ma már a vastagabb hálóruhát kapták, nagyon hideg van! :( Telihold is van, ilyenkor még hidegebb az idő...
Levike még kitartott egy órát kb, egyszer még a film alatt kellett egy kis kaját csinálni, de nem tűnt éhesnek, hisz' először sem igyekezett megenni a kaját. Amikor megette, akkor viszont reklamált, úgyhogy ezért kellett még egy kevés.
Nem aludt el azzal sem, folyton felállt és a falvédő szálait húzgálta és eszegette, legalábbis a szájába vette. Reggelre mindig csomó szál van az ágyában, szerintem nem eszi meg, hanem megrágja majd kiveszi a szájából. Viszont van, amikor konkrétan látjuk, hogy le is nyeli. :( Olyan gyorsan, hogy nem lehet elvenni tőle...:(
Nem tudom mi lehetett a baja, nem állandósult nyekergés volt ez, nem fájdalmas, se puki, se kaka, se semmi... szóval én arra gondolok, hogy nem volt álmos, jött volna ki az ágyból, azért csinálta. De remélem mára ennyi lesz és most már nyugodtan fog aludni reggelig Livikével és velünk együtt! :)

Most ennyit tudtam hirtelen írni... :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)