2010. június 4., péntek

Péntek

Nem akar már jobb idő lenni? Ez már szörnyű, hogy vagy egyfolytában esik, vagy csak szitál, vagy épp nem esik, de az max fél óra volt ma is. :(
Délelőtt azért tudtunk egy kicsit sétálni az utcán, de azóta semmi kintlét nem volt. :(
Délelőtt se voltunk túl sokat, mert most elég nagy autóforgalom volt, egyfolytában kapkodni kellett fel a gyerekeket, vagy legalábbis megfogni, de én jobb szeretem olyankor fel is venni, még véletlen se jusson eszébe esetleg kitépni magát a kezemből és a kocsik elé szaladni. :( Bár talán MÉG én vagyok az erősebb. :))))

Az elmúlt éjjel jól telt, kivételesen most Levike ébredt fel Apa reggeli telefonjelzésére, azt hittem már vissza is feküdt és alszik, de mikor bementem, hogy még alszom egy kicsit (=amíg hagynak) akkor láttam, hogy Levike ott rója a köröket a kiságyában, és esze ágában sincs aludni. :) 150 ml kaja után mégis sikerült még egy kicsit. :)) Livike aludt szépen, a reggeli végső ébredésünk 8:10-kor volt. Szokás szerint még egy 10 percig lustálkodtunk majd fel kellett kelnem, és kezdeni a napot. :))
Elég jól telt a mai nap. :)

10:20-kor volt a tízórai, azt még a teraszon meg tudtuk etetni, utána volt az a kis séta is, de ezután már esős idő lett egész napra szinte. :(
Legalábbis akkor, amikor ki lehetett volna menni, akkor tuti.

11:45-kor tettem le Őket aludni, utána gyorsan készítettem is az ebédjüket. Ma sárgarépa-krumpli-alma-csirkehusi kombináció volt, lett két 3 decis tálka, az egyik meg is maradt holnapra.
13:35-kor ébredtek, Mama azt mondta, tudják Ők, mikor van ebédidő. Na igen. Elég sokáig ekkor etettünk, de mostanában elég nagy csúszások szoktak lenni, de én azért fel nem ébresztem Őket, hogy egyenek, ha 14-ig alszanak, hát aludjanak! :) Amikor egyedül etetek, akkor meg mondhatni direkt húzom az időt, hogy jó éhesek legyenek és nagyobb eséllyel egyenek... :)
Mivel Mamának 14:10-re mennie kellett egy helyre, így azt mondta megpróbálja megetetni Őket, hátha sikerrel járna. :) Elég lesz, ha holnap nem esznek rendesen, mert egyedül leszek egész nap, délutánig legalábbis biztos, de akkor úgyis csak az uzsonna van már hátra, az meg amúgysem szokott gond lenni. :))
Az egyik tálka főzeléket megették, bár elég sokat kellett könyörögni, fél órába tellett így is, mire megették. :(
Kaja után kaptak még piskótatallért és kölesgolyót is, majd teát, de azt már a szobában itták meg. :))
Játszottunk egy csomót, elég jók is voltak, nem volt hiszti meg ilyenek, Livike egyre ügyesebben jár kézen fogva, de szorgalmasan gyakoroljuk az elengedett kézzel történő lépegetést is, ha csak néhány sikerül már az is nagyon jó. Levike is így kezdte, bár mindig is stabilabban ment....

16:40-kor már úgy láttam elég fáradtak, az utolsó 20 percet én egyébként is vasalással töltöttem, mindketten a karámnál álltak és néztek, a vége felé egyre hangosabban. Mármint kiabáltak is. :)) A nézéssel kapcsolatban: Levikének szokása mostanában nagyon csúnyán nézni. Apa azt mondja, ezt Tőle örökölte, mert Ő is tud úgy..... A rossz dolgokat nem kellene örökölni. :))))
Minden zokszó nélkül le tudtam tenni Őket az ágyukba a kis kajával, már szinte el is aludtak volna, de ekkor jött egy rég látott ismerős, aki szerette volna megnézni a gyerekeket, így amikor bejött, Levike egyből fel is állt, méregette az illetőt, nézett rá olyan csúnyán is, de vigyorgott is, viszont csendben volt. Ez a csendes szemlélés időszaka náluk. Livike még fel sem kelt! Csak feküdt, ette a kajáját és úgy nézte, hogy most akkor mi van, ki ez a bácsi... :)))
Persze Levikét ki kellett venni, de letenni nem volt olyan egyszerű. Livike is kedvet kapott, Őt is ki kellett venni, Ő is sírt mikor letettem... Szerencsére pár perc után helyre állt a rend, szépen eszegették a kaját és el is aludtak a kis közjáték után. :))
Sajnos nem sokáig. :( Gyorsan elszaladtam a kisboltba, de mikor jöttem már fent voltak. Az is lehet, hogy nem is aludtak, csak csendben voltak?:) Volt már ilyen....
(Sokszor csak hallgatózom, nem megyek be, mert ha nem alszanak arra tuti felkelnek és akkor annyi a csöndnek, pihenésnek. Ezért nem tudom, hogy aludtak, vagy sem. :( )

17:45-kor megkapták az uzsonnát, jó sokat ettek! :) A joghurtot viszont hárman ettük: a doboznyi adag felét Ők, a másik felét én. :) Biztos nem fért már.....
Kaptak teát, sőt még az este folyamán megint csinálnom kellett, nagyon jól isszák a folyadékot szerencsére. :)

Fürdésig jól kijátszottuk magunkat, labdáztunk is, járkáltunk, birkóztunk, stb. :) Jó kedvük volt akkor is. :)
Persze fürdés előtt fél órával peluscsere volt mindkettőnél, mert csak ne legyenek már a kakiban... :)) Levike mondjuk ma minden tisztába tevéskor nagydolgozott, remélem csak a fogzás miatt ilyen sűrűn, és nem egyéb baja van. :((
Régebben, ha kevés idő volt fürdésig és érezhetően volt valami a pelusban, inkább kihúztuk valahogy azzal, ne kellejen már pelust pocsékolni. Azóta rájöttem, hogy nem pocséklás az, hiszen vagy semmi nem kerül már bele, vissza lehet tenni, ha tiszta (bár azért ez ritkán fordul elő, hiába töröljük le a feneküket, mégis más fürdés után, akkor jó a teljesen tisztát rájuk adni), vagy megkapják reggel első pelusnak, mert akkor úgyis fél-egy órán belül termés van. Arra meg nagyon megfelel. És legalább az esti játék közben is tiszta alattuk a pelus. :)
Nahh.. ezt jól kitárgyaltuk.

Fenék dolgok után jöjjön az ellentétes oldal:
Livike betekintést engedett a szájába ma este többször is. :) Végre normálisan láthattuk, hogy is állnak azok a bizonyos őrlő fogak. :) Alul kint van mind a kettő rendesen, felül pedig a külső felük teljesen, a belsők meg most törik át az ínyt... tapintásra pedig már olyan volt, mintha teljesen kint lennének azok is. A nagy rálátás pedig úgy jött létre, hogy a járkáltatás közben jól hátra hajtotta a fejét, tele szájjal kacagott, a lámpa meg pont belevilágított a szájába. :)))

A fürdés is rendben lezajlott, szépen viselkedtek, az ágyba kerüléskor se volt sírás vagy hisztizés.

Én úgy gondoltam, ma sokat és jól ettek. Ennek ellenére az esti 180 ml tápszer után kellett még mindkettőjüknek csinálnom 90-et még 21 órakor, majd Levikének még 90-et 21:40-kor.... Azt nem néztem még meg, hogy megette-e. Ha igen, akkor reggelre szétdurran a pelus rajta. :))
Épp ma számoltam ki, hogy a legkevesebb, de elégséges tápszer mennyiséggel számolva 3 napig elég egy zacskóval a gyerekeknek. Az ilyen plusz kajáknál dől az egész elmélet. :)))) A minimálisnál úgy számoltam, hogy reggel 150 ml, tízórai utáni alváshoz 90 ml, ebéd utáni/uzsonna előtti alváshoz is 90 ml, majd este 150 ml, ha jól és későn ették az uzsonnát. Persze ez perfő adag. Így elég három napra. :)
Ma az esti már eleve 180 ml volt, nem tudom milyen meggondolásból csináltam ennyit, hiszen úgy voltam vele, hogy nem éhesek. Teát is sokat ittak, tehát nem is szomjasak. Na mindegy, nem ragozom, ez már így alakult. Egyenek amennyit szeretnének, nem sajnálom én Tőlük, csak valahogy le kellene építeni ezt a tápszerezést.... Amikor csak egyszer alszanak nap közben, akkor az a 90+90 ml úgyis megmarad... :))) (Hacsak nem cseleznek ki, mint volt már rá példa: megeszik a kaját és nem alszanak:D )

Azt hiszem mára ennyi, holnap meglátjuk hogy tudok jönni. Bárcsak jó idő lenne, még azt is megkockáztatnám, hogy kimegyek Velük babakocsizni csak ide a kis utcákba, sétáltatni úgysem tudom Őket egyedül. :( Azt meg ugye nem lehet, hogy az egyiket kiviszem a másik meg addig idebent van... vagy ha odakint bekötöm a babakocsiba, az kell még, hogy felordítsák az egész utcát, mert tuti nem tűrné egyikőjük sem, hogy üljön, míg a tesó sétál. :))))

Mama, Papa és Apa holnap reggel mennek Szegedre, a transzplantáltaknak lesz horgászverseny, persze lehet vinni családtagot is. Mama úgyis csak nézőnek meg fotósnak megy, a férfiak meg horgásznak. :)))
Már tavaly is voltak így együtt, azt mondták jó volt.
Szegedre még holnapra is esőt jósolnak....
Legyen már ott is jó idő! :)
A gyerekek meg legyenek nagyon jók, egyenek sokat ügyesen, ne hisztizzenek, aludjanak...! Egyéb kívánságom nincs holnapra.... :)))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)