2011. augusztus 31., szerda

Szerda

Nem volt egyszerű a mai nap sem, legalábbis az este, de most már nyugi van.
Nehezen aludtak el, de majd írom ezt is, ha oda jutok.

Éjjel nem volt gond, igazából vándorlás sem, vagy már nem emlékszem, összefolynak a napok/éjjelek.
Livike ébredt elsőnek, engem is Ő ébresztett, nem is akárhogy: a kis kinyújtott ujjacskájával akarta kinyomni a szemem, csak úgy óvatosan, de én úgy megijedtem. :D Ez 7:45-kor volt. Jött-ment, fent voltam már, de csak 8:05-kor keltem fel. :) Levike még ráhúzott 10 percet, majd Ő is ébredt.

9 óra körül mentünk ki, majd hamarosan elmentem a kisboltba reggelinek valóért, nem ette túl sokat, de azért valamit csak sikerült.

Ma nem főztünk, volt még tegnapról leves, a gyerekeknek még csirkecomb is maradt és köret is.
12 óra körül ettek, elég jól ment minden, de a másodikból maradt egy kevéske, azt este ették meg.

13 órakor vonultunk be aludni a szobába. Még az ágyunkat is kihúztam, hogy majd ott elalszanak, mint bent Mamánál, de fél óra után beindultak és rohangáltak, nem akartak aludni. :( Mama bevitte Őket és 13:45 körül, pár perc után aludtak is.

Levike egy órát aludt, Livike negyed órával többet.
Nem volt túl sok, azt hittem este majd könnyű dolgunk lesz. Tévedtem.

16 óra körül Mama fogta Őket és elmentek kocsival Csataszögre, az egyik transzplantált ismerőst meglátogatni, na meg kimozdulni ezáltal kicsit.
Mivel nincs messze, meg amúgy sem volt tervben, én nem mentem...
Pakolásztunk, voltam boltban, vasalni is akartam, de az elmaradt, mert még Papával az Intersparba is elmentünk vízért és pár apróságért, ami az itteni Sparban nincs, vagy csak drágábban.

19 óra előtt nem sokkal értünk haza, Mama akkor már sétált a gyerekekkel, úgyhogy az utca közepén én kiszálltam a kocsiból Ők meg be és hazáig jöttek.. :D
Mama elmondása alapján ma elég rosszak voltak az idegen helyen is, rohangáltak, nem fogadtak szót. :( Az autóban nem volt semmi baj.

Volt egy kis Gumimaci és társai, majd ettek is, 19:50 körül pedig már fürödtek. Előtte persze be voltak indulva, ugráltak az akkor már estére kihúzott ágyunkon, nem akartak fürdeni, de csak muszáj volt. :)
A film első részét nyugiban végig tudtuk nézni, majd Levike beindult. Ugrált, rúgott, verekedett, nem maradt nyugton. Felkelt, járkált  - vagyis rohant ész nélkül - , csak nem nyugodott, így fogtam és kikapcsoltam a tévét. Erre persze nyávogni kezdett, hogy "ne kikapcsol tévé" és stb.
Pár percig bámultuk a sötétet, majd visszakapcsoltam. Egy ideig jó volt minden, Livike szépen el is aludt. Levike megint beindult. :(
Megint kikapcsoltam a tévét, Apa még az éjjeli fényt is kihúzta, de úgy tényleg vak sötét lett, csak a hifin világított az óra... én visszadugtam a fényt, hogy ez szerintem nem jó, mert még félni fog a sötéttől... Pár perc büntetés tévé-nélküliség után visszakapcsoltam, végül 22 órakor aludt el nagy nehezen. Amikor azt hittem végre felkelhetek anélkül, hogy utánam jönne, kijöttem megenni egy szendvicset. (ez még 21:30 körül volt) Utánam jött, nyamit kért... hát jobb híján odaadtam az este meg nem evett párizsi-sajt kombinációt, amit betettem a hűtőbe. A saját kajámból nem adtam, mert az csípős, mostanában nagyon ráálltam egy bizonyos szalámira, a neve is az, hogy Pokolian csípős szalámi. Szóval ezt nem adtam, de a sajátját ette szépen egy ideig, majd kért teát, utána bevonultunk és nem sokára el is aludt.
Nem tudom mikor lesz végre vége ennek az agresszív, verekedős, rossz viselkedésnek. :((( Livike is kezdte volna már a maga kis morgós, karmolás imitálós-támadós (mint az oroszlán a mesékben, vagy nem tudom honnan látta ezt) dolgát, de Őt le tudtam állítani, főleg azzal, hogy Levikétől védtem a testemmel... :)

Egyébként nem néznek agresszív meséket, a Minimaxon amik vannak, azok elég normálisak, talán egy-kettő van, ami durvább, de azt el szoktam kapcsolni, Na meg mostanában nem is nagyon nézik, mert nincsenek bent csak alvásidőben.

Az építkezés még a hátsó fal szigetelésénél tart, majd ha megkezdődik a teraszon a fal felhúzása és a többi, akkor lesz igazán nehéz a gyerekeket kerülgetni.

Ennyi lenne mára...holnap jövök valamikor.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)