2011. augusztus 16., kedd

Extra nyűgösség, nagy séta, korai elalvás.. :) - kedd

A délutáni alvás a tegnapi fordítottja lett: Livike aludt két órát, Levike semmit! Ilyen talán még soha sem volt, hogy csak Ő ne aludjon. Ha nem aludt, akkor Livike sem!
Pedig a délelőtt után azt hittem jó nagyot fog aludni, de nem így lett, így eléggé félve indultunk el este felé a mégnagyobb séta körutunkra, mint tegnap. :( Szerencsére minden rendben volt, szépen mentek, nézelődtek, utána jól beindultak még itthon, az a fajta mindennek nekirohangálás, egymásra mászás, aminek általában esés és sírás a vége. Esések voltak, de még nem is kicsik! Ilyenkor viszont semmi nem fáj, Livike sírt egyszer 10 mp-ig, amikor jól orra esett, aztán meggondolta magát és rohant tovább Levikével kergetőzni. Ezek már idebent történtek fürdés előtt, mert már kész volt a víz egy ideje, csak épp rávenni nem tudtuk Őket, hogy fürödjenek.
Ha már így leírtam eddig a nap közepétől, írom a végét is. A fürdés sem volt zökkenőmentes, szerintem összekeverték a medencét a káddal, ugyanis egyfolytában fröcskölték ki a vizet, utána egymásra is, hajmosás után is kenték egymás fejére a habot. :(
Livike majdnem kijött magától a kádból, úgy megijedtem, amikor mentem a törölközővel, és már az egyik lába fent volt a kád szélén, nem sok híja volt, hogy ki ne bukjon. :( Mindig elmondjuk, hogy egyedül nem szabad kijönni és hogy ne álljanak fel, nem is hagyjuk magukra soha, épp csak a tejet tettem be a mikróba...
20:45 körül lettünk készen, Levike hamar elaludt, alig ivott a tejből. Livikének sem kellett sok a két órás délutáni alvása ellenére! 21:10-kor már mindketten aludtak, le is tettem Őket az ágyukba. Livike először a saját helyén volt, majd kijött a nagy ágyra, utána visszament, de csak azért, hogy kihozza a plüssállatait, kérdeztem is, amikor megjelent egy ölnyi cuccal, hogy többet nem talált?:D Hamarosan aludt is, azóta is nyugalom van, bízom benne, hogy marad is.

Tegnap éjjel 2 óra körül Livike volt fent, hogy kér tejet, de nem keltem fel azonnal, így visszaaludt, én is. 3 órakor viszont mindketten fent voltak, jöttem a tejért, tulajdonképpen akkor tudatosult bennem, hogy előtte nem is adtam, csak készültem kijönni.. :))
Nem igazán szoktam nagyon kiverni a szememből az álmot, így könnyen vissza alszom, miután megkapták az adagot. :)
Levike persze mellém vackolt, ott is aludt reggelig.
Apa 6 óra körül kelt, de előtte valamikor Livike is vándorolt egyet, előbb mellém jött, majd Apa mellé, majd a feje fölé a párnára, utána már lent volt a kockás pléden az ágyunk meg a szekrény mellett. Ott aludt akkor is, amikor 7:20-kor Apa bejött, hogy keljek, mert most szólt Papa, hogy 8 órára mennünk kell a faipari céghez, ahol a nyílászárók lesznek készíttetve, szerződést kötni és stb. Tegnap este már elfelejtett szólni, nem tudtam róla, hogy menni kell. :) Gyorsan felkeltem, készülődtem, Livikét hagytam ott, ahol van, hogy ne ébredjen még, ha nem muszáj. Mégis, amikor indultunk már jött is be Apa, hogy rendbe tegye Őket, mert mindketten felébredtek.
Reggelire bundás zsömlét ettek, majd kimentek az udvarra, utána egy kicsit elmentek sétálni is hármasban, utána megint udvar...
Mi 10:45-re értünk haza. Nem eddig tart aláírni egy papírt, hanem még akkor csinálták az ajánlatot, a szerződést is, sok mindent meg kellett még beszélni, hiszen nem kevés pénzről van szó, nem lehet elkapkodni. Próbáltuk faragni lefelé az árakat úgy, hogy a minőség rovására még ne menjen... picit sikerült csak, de a semminél az is több!

A gyerekek még hosszú nadrágban voltak, akkor kezdett itt melegedni az idő, mi a város másik végén majd' megsültünk.. :D Ha Apa azt mondja, hogy eddig még hűvös volt, akkor biztos úgy van, mert pont az szokott lenni, hogy Ő nem fázik, mi meg igen.

Levike nagyon nyűgöske volt egész délelőtt, folyton kézben volt, nyávogott, semmi nem tetszett. Kapott csodagyógyszert, ami valamelyest hatott is! (kiskanálban tiszta víz. :D legutóbb amikor Fenistil cseppet kapott és kért még, akkor is így adtuk, azóta ez a tuti gyógyszer, ha csak rapli a dolog, de most biztos volt azért valami baja is. Talán az idő, mert nagyon nyomott, fülledt meleg lett, vagy jönnek végre az utolsó fogai, nem tudom. Bekentem Dologéllel az ínyét, hátha jobb lesz, mert mutatta, hogy ott fáj. Nem látszik és nem érződik tapintásra semmi, de attól már feszülhet belül!
Livike elég jól elvolt, Ő inkább csak kontrázott, ha Levike hisztizett..

12:20 körül ebédeltek, csirkemell pörkölt és szarvacska tészta. Ez volt meg leghamarabb. :) Jól ették, bár Livike a húst most egyáltalán nem kérte, ki akarta dobálni, ekkor inkább elvettem és kiválogattam, kapott szaftos tésztát...
Levike még megette Livike husi adagját is, kevéske híján!

12:45-kor tettem le Őket aludni. Livike szinte rögtön elaludt! Levike is feküdt, de mindig felkelt, kínlódott, látszott, hogy nem találja a helyét, nem aludt el rajtam sem, ringattam már vagy negyed órája, azt hittem alszik, erre elkezdett csettintgetni a nyelvével és riszálni magát a mese zenéjére... Na mondom akkor ennyi volt, én nem cipellek tovább!
Próbáltam még altatni, mellé feküdtem, mindig felkelt. Már azt mondtam, hogy ha nem alszik, akkor délután nem visszük ki sétálni, majd Apa elviszi Livikét, Ő meg itt marad velem, mert álmosan nem tud majd menni. Ilyenkor mindig szépen lefeküdt, 1 perc múlva újra felkelt és jött-ment...
14:30-kor Livikét vette célba, fel is ébresztette, ami nem esett túl jól szegénykémnek. Aludt volna még, bár nem bántam, hogy "csak" ennyit, elég az a majdnem két óra délutánra!

Hamarosan az udvaron voltunk ismét, a nyűgösség most Livikére volt inkább jellemző, a rosszaság meg mindkettőjükre!
Közben Apa volt fodrásznál és vásárolni is.
Hozott csirkemellet, abból főztem a gyerekeknek meg magamnak pörköltet, lesz a fagyóban megint pár adagnyi!
Hozott még nyúl húst is, mondtam, hogy úgy csinálja, hogy Ő és esetleg Papa eszi, mi többiek tuti nem! Ez annyiban valósult meg, hogy a gyerekek jól ették! Mama és én meg sem kóstoltuk, tuti meg nem enném, max akkor, ha nem tudom mi, de olyat meg eleve nem eszek, amit nem tudok, hogy mi. :))))

17 óra körül voltam a kisboltban, addig ették a nyuszi pörköltet, talán jobb, hogy nem láttam, hogy néztek ki utána.. :)))

18:30-kor indultunk sétálni. Ma még többet mentünk, mint tegnap. Az eső lába eléggé lógott, féltem, hogy elázunk, de nem. Még azóta sem esik, pedig nagyon csúnya felhők voltak és a szél is fújt már a végén.
19:20-ra értünk haza.
(az utunk: egyből gyaloghíd, majd a gáton el végig a Várkonyi téri hídig, de most nem a kikövezett sétányon mentünk, hanem az erről eső felén, ahol csak út van a gát tetején. Én ott még soha nem mentem végig, mellesleg nem is veszítettem vele semmit:D )
Ha buszt láttak (nem a gáton:) ) akkor egyből ment az ujjongás, úgyhogy tervbe vettünk egy buszozást valamelyik nap, hogy csak simán felülünk és megyünk valamerre. Szerintem a vasútra kellene, mert a vonatok is tetszettek, amikor Mamáékkal a fodrásznál voltak. Na majd meglátjuk. :))

Itthon még kint voltunk egy ideig, majd bejöttünk és kezdetét vette az őrült rohangálás, birkózás. Honnan van ennyi energiájuk? :)
A többit már írtam..

Ennyi lenne mára, holnap jövök valamikor.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)