2011. augusztus 21., vasárnap

Vasárnapi összefoglaló

Éjjel aludtak, nem volt ébredés csak reggel 7:15-kor. Livike kért tejet, majd hamarosan Levike is ébredt, nem aludtak már vissza. Apa 7:50-kor kelt, 8:20 körül már kint voltunk az udvaron. Ma reggel nem jött össze a wc-be nagydolog, Livike is már csak akkor szólt, hogy van kaka, amikor tényleg volt. :(

9:45-kor Mamáék autóba ültek a gyerekekkel és kimentek a "lengyel piac"-ra, ahol most állat és kirakodó vásár volt, hadd lássanak a gyerekek mindenféle állatot. :) Levike el is mesélte, hogy látott "gyitepacit" (lovat), "pipit" (ez most csirke vagy tyúk volt, nem tudom), "gaba", ez a galamb, ami eddig ugyanúgy pipi volt számukra, mint minden madár.. :)))
Utána még autókázni akartak egy kicsit, ebből az lett, hogy elmentek Földvárra a Dédi Mamához, ahol meg is ebédeltek. Mi itthon Apával pedig főztünk, volt csontleves csigatésztával, rántott karaj hagymás tört krumplival. Tipikus vasárnapi ebéd, bár Apánál ez nem szokott számítani, megcsinálja ugyanezt hétközben is, ha úgy alakul. :) Én segítkeztem, pucoltam, mosogattam, pakoltam..
Délben hívtam fel Mamát, hogy hol vannak, mert kész az ebéd, csak a levest kell leszűrni. Akkor mondta, hogy Földváron vannak, együnk, mert ettek.. Jó.. ettünk rántott húst krumplival, majd 12:30 körül Apa összepakolta a cuccát és lement horgászni, nem messzire, csak ide 5 percnyire a Tiszára.

Gyorsan leszűrtem a levest, kiszedtem mindent, leveszöldséget, húst.
Csináltam pár fölösleges mosatlant magamnak, mert utána kettészedtem mindent, hogy Mamáéknak is legyen meg nekünk is. :)))

13 órakor értek haza, vagyis akkor már ágyban voltak. Az úton nem hagyta Mama elaludni a gyerekeket, mert attól tartott, hogy majd itthon nem alszanak. Hát... Levike el is aludt szinte rögtön, Livike viszont nem! Evett sárgarépát, rántott húst is, (akkor pakolásztam a kajákat és kérte..), majd kapott még repeta tejet, de csak nem akart elaludni. :( 14:15-kor Levikét is felhangoskodta. :((
Levike is nyűgös volt, mert még aludt volna. :( Livike továbbra sem aludt, 15 órakor még könyörögtem egy sort, pedig tudtam, hogy akkor meg már azért nem szabad aludni, mert nem fog este elaludni, de hiába volt, nem feküdt le, pedig nagyon álmos volt már!

16 óráig bírtam bent Velük, utána kimentünk, már kezdték szétbontani a szobát.. :D
17 óra körül Mamáék is kijöttek, ettünk, a gyerekek is eszegettek, de nem túl sokat. Most még a főtt kukorica sem kellett igazán egyikőjüknek sem. :(

18:30 körül mentünk ki sétálni, kisebb kört tettünk, fél óra volt az egész.
19:05-kor jöttünk be, Papa épp füvet nyírt, majd Apa is haza ért nemsokára.
Már jönni kellett volna befelé, mert egyre több volt a szúnyog, de közben a Berci házát áttelepítettük ide a mi teraszunk végébe, (nem fel a teraszra, utána:D)ne a füvön legyen már, ahova pár hónapja ideiglenesen áttettük.. :D Itt viszont ki kellett szedni a nagy bozótos virágot, ami teljesen magától, az eddig "konyhakert"-ként üzemelő kis területen szaporodott el. :)) Szép-szép, de ha megkezdik az átépítést, falazást, stb-t, úgyis kiment volna onnan, így legalább már nem szúnyog- és darázsfészek többé.

20 órakor jöttünk be, ettek Apával főtt húst, majd 20:25-kor kezdtük a fürdést. Levike nem akart menni, hisztizett. Livike először szolidaritásból társult be, majd belejött és csinálta rendesen. :( Engem elzavartak, nem fürdethettem, nem vehettem ki a vízből, nem törölhettem Őket. Csak Apa! :(

21 órakor már mindketten aludtak, Livike ki sem jött az ágyából, Levike a mi ágyunkon aludt el. Elfelejtettem, hogy ne húzzam ki az ágyat rögtön, így oda is feküdt automatikusan. Nem baj, hamar elaludt.

Ennyi lenne kb a mai nap, ami persze nem ennyi, mert hiába voltunk "gyerekmentes övezet" délelőtt, délután nekem bepótolták a rosszaságot, nehéz volt Velük. :(

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)