2011. augusztus 24., szerda

Kánikula, nyűglődés, nem túl jó szerdai napi összefoglaló

Éjjel vegyesen volt minden. Livike kért tejet 5 óra körül, Levike 7 óra körül, vándorlás is volt, Livike aludt mellettem kb kétszer, majd reggel már Levike is ott kötött ki az ágyunkban. Apa szenvedett a melegtől, én is csak a derekamra tettem a paplant, pedig mindig be szoktam takarózni. Az ablakok nyitva voltak, de túl sokat nem ért levegő szempontjából.

Levike 7:30-kor felkelt, elhúzta a függönyt, közölte, hogy "fel ébi nap", úgyhogy keljen mindenki.. :D
Már reggel nagyon elemében volt Levike, csapkodta az ajtót, ablakot, rohangált, verekedett, jól megalapozta a napot, kiborulással kezdtem. :((
Kint sem voltak túl jók, de azért valahogy eltelt az idő.

Ebédre krumplis tésztát csinált Apa, 10:40-kor már ették is, bár Levike reggel elég sok kakaós csigát megevett, Ő nem igazán kérte a tésztát. Livike ette, majd még később is kétszer csipegetett, a végén már csak kiköpködte, mert Neki csak a tészta kellett, a krumpli nem!

12 óra előtt bejöttünk, Levikét még Mama letusolta odabent, mert magára szórta a földet a virágládából, de azért még itt is pancsolt egyet, Livikének is muszáj volt kicsit frissülni, tisztulni. Kint nem fürödtek most.

Naszóval. Eddig amit írtam, még délután, alvásidőben tettem, de közben abba kellett hagynom, mert Levike már nem akart aludni.

Úgy volt, hogy kb 12:40 körül tettem le Őket tejjel aludni. Levike el is aludt rögtön, de Livike nem akart. Kb 1 órát hagyta Levikét, majd felébresztette, hiába tiltakoztam, sikerült Neki. :( Levike nyűgös volt, vissza is aludt volna rajtam, majd bement újra magától a helyére, de Livike nem hagyta!
Elkezdtek rohangálni, beindulni. Már mérgemben mondtam, hogy akkor menjenek kifelé, bár még nagyon meleg volt.... Szót fogadtak, na persze, ilyenkor! :(
Mama kijött, hogy akkor menjenek be a nappaliba, ha ott aludnának.. Bementek, Livike hamar el is aludt 14 óra után, de Levike már nem akart, vagy nem tudott, mindenesetre akkor fejeztem be az írást, mikor jött befelé Levi, hogy Ő már nem alszik.

Livike 15 óra körül jött, hogy felébredt, hozta minden cuccát, két plüsst és a cumisüvegét. :)))

15:40 körül mentünk ki, nem volt maradásuk bent, pedig még mindig szörnyű meleg volt kint. Még most is az van, bár már elviselhető azért...
17 óra volt nagyjából, amikor tettem vizet a kék kádba és fürödhettek egy jó nagyot!
Hamarosan elmentem a kisboltba, mikor hazajöttem, már nem pancsoltak, de a víz ahogy kinézett, abból gondolhattam, hogy volt ott ki-be járkálás bőven! :))

18 óra körül ettek szőlőt, majd hamarosan grillcsirkét is, mert Mama hozott az Interspar elől... :))

19:30 volt, hogy elindultunk sétálni, előtte Livikét már letusoltam, felöltöztettem, Levikét nem, mert nem akart... Mama persze mondta, hogy hát Ő letusolta Levit.. na igen, de azóta volt pancsolás is..:D Nem baj, nem volt olyan szutykos, mint Livike. Ő is kapott pólót és nadrágot, na meg zoknit és szandált, mehettünk ki.

Nem voltunk sokáig, fél órát kb. 20 órakor már erősen sötétedik, égtek a villanyok is az utcán. Levikének most mániája, hogy minden dolog, tárgy, az valakié. Mamáé, Papáé, Apáé, Anyáé. Most minden autó Mamáé volt, "Toyo Mama autó". (Mama autója Toyota, de nem hajlandó másképp mondani:D ) mindegy volt, hogy milyen márka és szín..:)))
Javítottam, hogy Toyota, erre mondta is, hogy "Toyo ta", vagy háromszor, mondom most akkor mondjad egybe. "Toyo Mama autó!" Ennyit erről :D
A sarkon jött egy busz, totál extázisba estek, kiabáltak, hogy "busz, busz, felcsücsül busz" :) Mondtam, hogy most nem, de holnap, vagy azután tényleg megyünk majd tovább is, mint múltkor, én a vasútállomásra gondolok, hogy jó lenne kimenni, mert ott még vonatot is lehet nézni, amit szintén szeretnek. :)

20 órakor jöttünk be. Mivel volt fürdés, legalábbis tusolás, így most nem volt szükséges, nem izzadtak le. Ja majdnem elfelejtettem, hogy indulás előtt Mama mégis letusolta Levikét is, úgyhogy elvileg Ő is tiszta volt.
Még kikönyörögték, hogy levegyük a vonatos fa kirakót, játszogattak vele, közben néztem a Jóban rosszbant, de nem tudtuk kivárni a reklámszünetet, mert beindultak, dobálóztak, gyorsan át is öltöztettem mindkettőjüket, megkapták a tejet, mehettek aludni.
Kihúztam az ágyunkat is, mert nem akartak a helyükön feküdni.
Mindketten jöttek mellém, néztük a filmet, majd a dr. House-t is, 21:40 körül aludtak el végül.

Már mindketten a helyükön vannak, ablakok nyitva, még a függöny sincs elhúzva, annyira meleg van...

Ennyi lenne mára, holnap jövök valamikor.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)