2011. augusztus 15., hétfő

Ma jól elfáradtak a gyerekek, meg is lett az eredménye! :) - hétfői összefoglaló

Bent a szobában kb két órahosszat töltöttünk csak, ami a délutáni alvás ideje volt, és ami csak félig jött össze, ugyanis Livike egy perc nem sok, annyit nem aludt!
Na de kezdjük az elején. :)

Éjjel minden rendben volt, mindenki a helyén aludt, Livike kért tejet 6:45-kor, szerencsére még vissza aludt vele, Levike 7:20-kor ébredt, kérte Ő is a tejet, Livike is felébredt, egy kicsit még Ő is kapott, a helyemet szokás szerint elfoglalták, de amúgy is keltem volna már.

7:40-kor már kint voltunk az udvaron.
8 órára jöttek az ablakosok felmérni, hogy hova milyen méretű nyílászárók kellenek, várjuk az árajánlatot. Ez már a sokadik, de valószínűleg a végleges, esetleg az ajtók lesznek majd máshonnan, mert az ennél a cégnél nagyon drága.
9:40 körül átöltöztettük a gyerekeket és Apával elvittük Őket sétálni, nem a kisboltba mentünk, mert ott ilyenkor és főleg hétfőn már semmi nincs péksütik terén, hanem a Sparba, ami a Zagyva hídnál van...
Szépen sétáltak, nem volt semmi gond, bent a boltban mindkettőt beleültettük egy-egy kocsiba felülre, nézelődtek, elvoltak. A pénztárnál, ahol keskeny a hely, Levike folyton le akarta pakolni a csokikat, rágókat, stb-t, majd a szalagról szedegette le a cuccot, szóval örültem, hogy csak ketten voltak előttünk! :))
Amúgy nem volt semmi gond, hazafelé is jók voltak, szépen jöttek kézen fogva. Volt idő, amikor csak Apával akartak mindketten menni, de nagyrészt Levike az én kezem fogta, Livike pedig Apáét és úgy mentünk egymás mögött. Ahol volt hely, ott egymás mellett.. :))

11 órára értek haza, ettek szendvicset, bár még reggel megettek egy csomag jó reggelt kekszet, nem voltak túl éhesek.
Ebédre húslevest ettek sok sűrejével és tésztával. Livike nagyon ügyesen megette mindet, Levike is, de Ő hagyott valamennyit.
Pancsolás is volt még ebéd előtt, nem sok, kb fél óra, de elég volt az ilyen melegben, hiába voltak félárnyékban.

12:30 körül tettem le Őket aludni. Levike azonnal el is aludt, le is húzott két órát, Livike ébresztette, amit nem bántam, mert ne aludjon már annyit... :))
Livike is pihengetett, néztük a tévét, feküdt is néha, de nem aludt.
14:40 körül már újra kint voltunk, nem volt maradásuk idebent.. hiába akartam, hogy maradjunk még, mert meleg van. Pelust nem is adtam rájuk, Livike ugyanis termelt, amit egy az egyben ki is vett maga alól a szemem láttára. Nekiállt vetkőzni, hogy "megmuti anya, jó?" (megmutatom a kakát... ), de nem mondta, hogy kaka van, vagy lesz.. hát volt...  Letisztítottam, kapott egy pólót és mehetett ki. Levike is jött ki nagy kómásan, Őt is levetkőztettem és kezdődött a délutáni "műszak". :)
A kis medencéből a vizet nem öntöttem ki, ott volt a napon, jó meleg volt. Livike egyből ment is bele, úgyhogy vittünk még bele meleget, és pancsoltak vagy háromnegyed órát, még kétszer kellett bele meleg víz. Egyrészt a hűlés, másrészt a kipancsolást pótlandó hordtam a vizet.
Amikor már csak ki-be járkáltak meg egymás fejét pancsolták durván, akkor mondtam, hogy kész, ennyi, most már nincs tovább víz, lehet szárítkózni a napon!
Még fürdés közben ettek rántott patiszont, amit még eddig soha, ennek ellenére nagyon jól ették! :)) Itták a teát, vizet is, (nem a fürdőst, bár néha szerették volna azt is!) :)
17 óra után szőlőt is ettek, közben játszottak, Livike vagy fél órát elrajzolgatott szépen, de a végén már megint a falat célozta meg. :((

Mire megmosakodtunk, felöltöztünk már 19 óra lett, ekkor indultunk el az esti sétánkra, ami napról-napra egyre hosszabb, egyre távolabb merészkedünk. Apa egyik célja a Tisza-part, szerintem nem kell sok, hogy oda-vissza ki tudjunk gyalogolni! :)
(Az ismerősöknek írom a mai körünket: Egy kis kör két kisutcán, majd Verseghy út, Máv kórház után a Művésztelepnél fel a Zagyva-gyaloghídra, onnan le megint a Városmajorra, majd valamelyik kis utcán haza... Szerintem elég jó kör volt!)
Livike is nagyon jól bírta, attól eltekintve, hogy kétszer volt pancsolás, ami amúgy is le szokta fárasztani Őket, kétszer volt séta, ami szintén elég szokott lenni, és ugye Ő nem aludt semmit!
20 órára értünk haza.
Ettek kalácsot, mert Mama csak kijött a nagy hívogatásra, Levike ugyanis odaállt az ajtóba és dörömböl, hogy Mama, mama, mert hoztak szép kavicsot... :)))
Mama hozta a kalácsot, elég jól ették, ittak teát, de még mindig rohantak! Megvolt a rossz érzésem, hogy esés és magát összetörés lesz hamarosan valakinél, ezért inkább bejöttünk és 20:45-kor már kész is voltunk a fürdéssel. Mindketten a mi ágyunkon aludtak el, Livikének 10 perc kellett, Levike is aludt már 21 órakor! Ilyen korán elég rég aludtak el, remélem éjjel is nyugodtan alszanak majd, nem lesz éjfélkor vagy 1 órakor ébredés.. vagy ha lesz is, akkor is csak tejért, mert azt alig ittak most este. A reggeli ébredést meg majd meglátjuk, gondolom nem fognak sokáig aludni hagyni! :))

Ennyi lenne mára, holnap jövök valamikor.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)