2011. augusztus 11., csütörtök

Csütörtök délután és este

Livike 14 óra körül aludt el, kért még tejet, majd szépen bevonult az ágyába és hamarosan aludt is. Apa is aludt. Bíztam benne, hogy ha a gyerekek ébrednek felébred, na és abban is, hogy Livike nem fogja levenni a pelust, az esetleges terméssel együtt és majd nem veszi észre Apa. Szerencsére nem volt semmi baj! :)
Először elszaladtam a Sparba, majd 15 órára a Máv Kórházba is bementem, hogy elhozzam a múlt hét pénteki labor eredményeket. (Papával voltunk, és néztek TSH-t is, amiatt kellett közel egy hetet várni rá.) Alapban szerintem jók lettek az eredményeim, összesen két "csillagom" van, mindkettő a vörösvértest alacsonyabb értékét jelöli. Ezen nem lepődtem meg, mindig kevés szokott lenni, a többi eredmény jó! :) A pajzsmirigy-érték, (ez a TSH) pedig határértéken belül van, de inkább az alsó részéhez közelít. Nem igazán tudom mire hat ki az alul- vagy a túlműködés, majd utánaolvasok, de egyelőre most még nem volt rá idő.)
A laborból hazafelé a kisboltba is bementem, hoztam zsömlét, sajtos kiflit.. Tej van, úgyhogy azt nem kellett most cipelni. :)
15:30-ra értem haza. Mindketten fent voltak, akkor kelhettek, mert nem volt szétpakolva semmi és álmosnak is tűntek. :) Livike egyből közölte a tényállást, hogy "Szia anya, fel ébi, hoz papucs, ki megy!" :DD Majd felvette a bal lábára a Levi papucsát, a másikra a sajátját. 
így találta meg a lábbeliket, a másik két "pár" pedig kint volt az udvaron, mert amikor bejöttek kidobták.... Gyorsan megkerestem, tisztába tettem Őket és tényleg mehettünk is ki.
Apa is felkelt hamarosan, ami jó is volt már, mert nem nagyon bírtam a gyerekekkel egyedül. :( Papa dolgozott, Mama fodrászkodott. :) Levágatta a haját! :) Nekem tetszik, szeretnék én is olyan hajat, de tudom, hogy nem bírnék vele, beszárítgatni, meg nincs is sok dús hajam, szóval marad ilyen, amilyen van.. :)))

Ettek sült husit, sajtos kiflit, majd amikor Mamáék is haza értek akkor ettek fonott kalácsot és dinnyét is. Ittak sok folyadékot, játszottak, elvoltunk. Szegény Bercit nyüstölték állandóan, nem tudta már hova meneküljön. Még a pingpong asztal alá is bement utána Livike. :( Csúszda, hinta, jövés menés... :))
19:20-kor mentünk ki az utcára sétálni, Jó nagy kört mentünk, egy "négyzetet" jártunk le, sőt... kettőt, ha azt vesszük. (egyik kisutcán le, főúton buszok és autók nézése, másik kisutcán vissza felénk, de mentünk is tovább a másik párhuzamos utca felé, azon megint mentünk egy darabon, majd egy kisutca után hazafelé vettük az irányt. Szó nélkül jöttek. Livike az én kezemet fogta, Levike Apáét. Livike szaladni akart, kicsit szaladtam Vele, de inkább rábeszéltem, hogy sétáljunk. (vagy pedig csaltam, mert én csak gyorsan mentem, Ő szaladt:D Papucsban nem jó szaladni...)  )

20 óra előtt pár perccel jöttünk haza, még picit szaladgáltak az udvaron, de nem volt egészen 10 perc, már jöttünk is be. Addig elkészítettem a fürdő vizet is, de a gyerekek még leszedték az építőt és azzal akartak játszani. Legyen, játsszunk.. :) Gyorsan kirakták, majd össze is szedtem és 20:30 körül mentünk fürdeni. Minden jól ment, Levit én töröltem és öltöztettem, Livikét Apa, de nagyon nehezen tudta kiimádkozni a kádból! Én már rég Levi mellett feküdtem a nagy ágyon, amikor még félig könyörgőre fogva próbálta kicsalni a Lányt, majd egyszerűen megfogta és kivette.. :) Nem volt sírás, egy hang nélkül tűrt mindent utána már Livike.
Ő is jött mellém, egyszer kért még tejcsit és 21:30 körül magától vonult be az ágyába, ahol hamarosan aludt is. Próbálkozott még egy kicsit azzal, hogy fél, de mondtam, hogy nem kell, nem mehetek most oda mellé, mert akkor Levi is jön és nem fog soha elaludni... Megértette, el is aludt.
Levike nem nagyon akart aludni, végül 22:40 körül sikerült, egy kicsit nekem is.... de majd hamarosan megyek és folytatom rendesen az alvást. :)

Ennyi lenne mára, holnap jövök. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)