2011. augusztus 7., vasárnap

Vasárnap

Az éjszaka jól telt, Livike 7 órakor kért tejet, Levike 7:25-kor, nem is aludtak már vissza, így keltem én is.
Kényelmesen megitták a tejcsit, felöltöztünk majd 8 óra után nem sokkal már kint is voltunk az udvaron. Ma is jó idő volt. :)
11 órakor épp az almafőzeléket csináltam, amikor Mamáék kitalálták, hogy elviszik a gyerekeket is a Corához a Szovjet járműkiállításra, meg a Praktikerbe is be akartak nézni. Mama először azt gondolta, hogy mondjuk Levit elviszik, Livi pedig marad velem, hogy egy gyerekkel könnyebb. Na igen... de ez meg milyen már, tuti végighisztizte volna Livike az időt, hogy Ő nem mehetett el, mostanában amúgyis folyton mennének, legalább csak az utcára sétálni, de menni akarnak. Mondják is. :) Így mentek mindketten.
13 órakor értek haza. Még ebédeltek is, az almafőzelék megmaradt így holnapra...
Jók voltak, ezek szerint csak nekem nem kell jelen lenni és semmi baj nincs Velük!
Nekem gyorsan eltelt a két óra, a kaja készítése után felsúroltam a kinti konyhában a járólapot, pakolásztam ott is és az udvaron is, az eredetileg betervezett vasalás az maradt, egyrészt meleg volt nagyon, másrészt már nem jutott rá idő... nem baj, nem sok, csak ugye hozzáfogni nehéz. Ha így haladok, akkor megvárom, amíg sok lesz, mert megint mosni kell.. :) (valami mindig összegyűlik, a gyerekek cuccai, nekünk a színes és a fehér ruhák, ezekhez még jöhet pluszban külön törölköző, ágynemű program, de ma pl négy kispárnát mostam ki.. :)) Folyamatosan mehetne a mosógép....

Alig, hogy haza értek és hármasban maradtunk a gyerekekkel, már elszabadult a pokol. Levike nem akart átöltözni, hozzám dobálta a mamuszokat, a papucsokat meg amit ért, rohangált, Livike szintén nem működött együtt, csak fetrengett az ágyon és elszaladt előlem... :(
Mama bejött segíteni, majd nem tudom mennyi puszi-pacsi után ki is tudott menni. Levike pár percig még kiabált utána, de ott ültem az ágy végénél és így kb 5 perc alatt már aludt is. Nagyon elfáradtak, sokat gyalogoltak! Livike a mi ágyunkon feküdt, Ő még nem aludt akkor, amikor kijöttem, hogy én is egyek. Kijött utánam, evett sült krumplit és némi káposzta salátát is. A rántott hús nem kellett... Azt amúgy elég szépen evett, ahogy Mama elmondta. (elhozták a maradékot nekem, mert már olyan álmosak voltak a gyerekek, hogy majdnem elaludtak evés közben, majd az autóban is énekeltetni kellett Őket, hogy el ne aludjanak. )

13:40 körül úgy gondoltam Livike is elaludt, de lehet, hogy nem, csak csendben volt. A bébiőrben hallani lehetett, hogy fent van, de már nem jöttem vissza, Mamával elmentünk pelenkát venni, hogy majd úgy gyorsabban végzünk, mint ha én mennék el biciklivel...
Nem lett gyorsabb, mert a Deichmannba is benéztünk, hátha lenne Livikének is valami normális szandál, ami van már nagyon szét van taposva és kicsi is. Levikének tegnap sikerült venni kint a Family centerben lévő üzletben, de ott Livike méretében nem volt, azért néztük meg a buszpályán lévőben, hátha van. Nem volt. :( Már nagyon ki vannak selejtezve a szandálok és a nyári lábbelik, tele van csizmával, zárt cipővel az üzlet, főleg a felnőtt méreteknél....
Levike szandálja 23-as méretű, és igencsak válogatós lett a Legény, mert eldöntötte, hogy márpedig Neki egy zöldes színű lábbeli nem kell, csak az a kék, amit először próbáltunk! :)
Livikének lett volna 22-es, mert a mostani szandálja az 21-es, (Levié 22-es), de egyszerűen még a 22-esből is kilógott a lába ujja, a következő méret pedig már 25-ös volt...
A lényeg, hogy Livikének jelenleg ami jó a lábára, az a kis piros papucsa, de annak meg a pántja szakadt el még múlt héten, ideiglenesen van csak megcsinálva, bírja amíg bírja...
Olyat is láttunk leárazva (!) 3000 Ft-ért. (mármint papucsot, ami lehet szandál is, ha a pánt hátul van.)
A lényeg, hogy a végén vettünk pelenkát is a dm-ben, elvileg azért indultunk. :)

15 óra körül értünk haza. Papa itt volt a gyerekekkel, Levike szépen aludt. Livike is épp akkor aludt el, előtte kb 20 percet alhatott, de azt sem egyszerre. Utána bepótoltak, két órát aludt! Sőt.. többet is valamivel. Levike magától ébredt közel két és fél óra alvás után, úgyhogy 15:30 és 17 óra volt kb az ébredésük ideje.
Miután mindketten felébredtek, hamarosan már az udvaron voltunk.
Bundás kiflit csináltam uzsonnára, majd 19 órakor fogtuk a kismotorokat és Mamával kivittük Őket az utcára, mert már ezt hallgattuk mióta az udvaron voltunk, hogy "ki megy út séta." Livike néha egy légyszit is hozzátett, meg már a kaput próbálta nyitogatni, persze nem jó kulccsal, kis idő után feladta és jött panaszkodni, hogy nem nyílik a kapu a kulccsal, segítsek. El is mondta a maga módján, a szórend és a ragozás hagy némi kívánni valót maga után, de nem baj, majd lesz ez jobb is! :)
Már tudják amúgy, hogy Papának és Mamának milyen autója van. :) Sőt.. tegnap Mama indult vásárolni, kezében volt már a kocsikulcs. Levike nagy ijedten rákiabált, hogy "ne Papa kulcs!" elmondta vagy kétszer, mikor Mama lenézett, és látta, hogy tényleg, a Papa kocsikulcsát fogta meg, nem a sajátját! :D

Kint nem volt túl egyszerű ma a gyerekekkel, Levike folyton leszállt a motorról és ott hagyta, vagy épp tolta maga mellett, kiabált, hogy várja meg Livike "Jaja várj!", aki csak ment elöl (velem), néha megállt, hogy ne zengjen már Levikétől az egész környék.. :)))
19:30 körül jöttünk be, még volt bent egy kis asztal és székek alatt bujkálás, később az egész nap óhajtott Gumimaci is előkerült ki tudja hányszor. :)))
20:40 körül kezdtük a fürdést, 21 óra után pár perccel lettünk készen.
Livike 22 óra körül aludt el, saját magától bement az ágyába, kért még tejet és úgy aludt el. Levikének nehezen jött össze az alvás, 23:40 volt kb, amikor elaludt, közben én is aludtam már perceket... :) Mindjárt megyek is és folytatom. :)

Apával is beszéltem most este, rendben van minden, sokan vannak, a jó idő meghozta a forgalmat az étteremnek.. :)
Eddig úgy néz ki, még szerdára is marad, így 5 napot fog dolgozni. Elvileg jön még akkor este, hogy ne menjen el a fél nap csütörtökön az utazással.

Na megyek is, Livike felébredt, ez csak ilyen felsírás, legalábbis remélem. Ha bemegyek megnyugszik, sőt már csendben is van. :)))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)