2011. augusztus 1., hétfő

Hétfői összefoglaló

Próbálom röviden írni, megint késő van, sikerült elaludnom Levikével megint. :(
Ahhoz képest, hogy volt két és fél órám, amit nem itthon töltöttem, elég nehéz volt ma a gyerekekkel a délután és az este hátralévő részében. :(
De majd írom sorban...

Éjjel minden rendben volt. Levike ébredt elsőnek és kérte a tejet 7:45-kor, Livike 8:15 körül ébredt, Ő is megkapta a tejet. Levike addig szépen elvolt a helyemen, a tévé sem volt bekapcsolva, csak itta a tejet és nézelődött. :)))

9 óra is elmúlt, amikor kimentünk. Jó ideje készülök már kimenni a Coraba meg a MediaMarktba, de hogy érdekesebb legyen, mindezt biciklivel terveztem. Nincs annyira messze, csak kissé tartottam a körforgalomban való biciklizéstől, de utólag mondhatom, nem kellett volna, főleg odafelé nagyon jó, vissza már nem tetszett annyira, de kibírtam, túléltem. :D (soha nem megyek be az autók közé, ha biciklizek, mindig a bicikli úton vagy a járdán megyek... ezért is volt ez most nagyon furcsa..)
11 órakor tudtam elindulni, 20 perc az út. MediaMarkt, Cora, Family Center Kik üzlete és a Müller... 14 órakor indultam haza, lógott az eső lába, megúsztam. :))
Lejártam a lábam, plusz még a biciklizés, szóval nem pihenés volt ez.. :) Legközelebb lehet, hogy mégis busszal megyek.. :P Bár akkor meg gyalogolni kell kb negyed órát.... szóval ugyanott vagyok..
Na mindegy, nem is ez a lényeg, a gyerekek jók voltak Apa szerint. Enni nem igazán akartak, pedig carbonara tésztát csinált Nekik, amit szoktak szeretni. Hát most nem... most az utóbbi pár napban valahogy semmit nem nagyon akarnak szeretni... biztos jön a foguk! Naja.. ha végre egyszer kijön mindkettőjüknek mind a 20 foga, akkor mire fogom fogni? :(

14:20 körül értem haza, Livike már fent volt, azzal fogadott, hogy előbb elpakolta a lábtörlőt az ajtóból, hogy be tudjak jönni, (szorult az ajtó miatta) majd közölte, hogy Szia Anya, fel ébi! :D Mint kiderült nem igazán aludt, talán 20 percet.. Levike viszont 14 óra körül aludt el, 16 óráig aludt, kis segítséggel kelt, Livike és Apa  költötték, én épp a kisboltban voltam, ahonnan kijövet már elkapott az eső. Mivel nincs messze, nem nagyon izgultam, bár ahogy beindult később, azt hiszem szétáztam volna. Ami jó volt, hogy épp volt nálam egy szatyor, amit a fejemre tettem, hogy legalább az ne ázzon.. - nem mintha a hajamnak ártana:D - , de kb 5 háznyira tőlünk már jött is Apa elém esernyővel.. :)))

Még amikor csak Livike volt fent, már rém rossz volt... visongott, kergetőzött körülöttem, de közben csípett, harapott, majd nyalni akart... pff.. :)) Úgy meglepődtem, amikor hirtelen odahajolt és megnyalta az arcom.. nem tudtam mire készül, furcsa érzés volt..:D Persze nem hagytam utána már, de pár percig ez volt a heppje, hogy mindent nyal(ni akart). :)
Ki is kellett menni, pontosabban kint voltam pakolászni, mosogatni, amikor hallom, hogy nagyon közeli az "anyázás". Hát a Lány már jön felém a járdán, a papucsa kacsaláb, na mondom irány vissza, tisztába tevés, papucs normálisan fel, mellény, és majd úgy lehet kimenni, nem akkor, amikor Ő gondolja.. :)))
Egy ideig játszottunk, csúszdázTUNK, mert nekem is kellett.. Olyan szépen kérte, hogy muszáj volt már! Még meg is mutatta, hogy hogy kell, amikor kértem, hogy én nem tudom.. :D
Apa kiment Livikéhez, így el tudtam menni a kisboltba, 15:40 volt kb. Lógott az eső lába már akkor is, de már előtte is szemelt kb 5 percig, Livikével csak a teraszra jöttünk fel, majd mehetett újra ki. A boltból hazafelé dolgokat már tudjuk, haladjunk tovább.

Amíg szakadt az eső, kb negyed órát, a gyerekek Mamáéknál voltak. Oda rohantak be az eső elől, ott is maradtak, amíg nem csendesedett, és Mama "haza" hozta Őket. :))
Építettek, szépen elvoltak, de csak egy ideig. Veszekedés, verekedés, harapás, csípés, rohangálás, kiabálás, visítás jellemezte a hátra lévő időt. :(
18:30 körül még ki is tudtunk menni kb negyed órára, mert esni kezdett megint az eső, de csak azért, hogy 10 perc múlva elálljon, de akkor már nem mentünk ki megint.

Mivel mostanában nem fürdenek 19:30-kor, így 19:15-kor nekiálltam vasalni, mert már egy ideje itt várja a sorsát, és már meguntam nézni, mérgemben hozzáfogtam! Azt a nehéz csak... Na meg jön az utánpótlás, a ma kimosott rengeteg póló és fehér cuccok...

Még mielőtt kimentünk a gyerekekkel, néztünk Gumimacit és társait, kb egy órán át bírták, folyton veszekedtek, hogy mi legyen a következő zene... Levike folyton gumimacit akart, Livike viszont a Bibi-t, azt a lovastanyás mesét, ami a minimaxon szokott lenni, de nem találtam meg magyarul. :( Egy Mézga családot viszont szinte végignéztek! :))
Közben ettek sonkás szendvicset, majd jött a kimenetel a gyors bejövetellel. én vasaltam, és 20:40 körül kezdhettük is a fürdést.! (20 órára én kész voltam a vasalással, a gyerekek nem akartak még fürdeni, pedig Livike már 17:30-kor majd' elaludt az ölemben zene hallgatás közben! )

Fürdésnél (is) visítás, rendetlenkedés... Hajmosásnál visítás, a többi már jól mnt.
Livike ki sem jött a helyéről, szépen elaludt...
Levike nem akart, 22:30 körül aludt el velem együtt. Éjfél előtt ébredtem megint, hát ezvan...

Holnap majd jövök... :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)