2011. augusztus 26., péntek

Két és fél évesek lettek a gyerekek! - pénteki összefoglaló

A jeles hónapfordulót úgy ahogy van, reggel el is felejtettem! :( Így súlyt sem mértem, pedig igazán illett volna, na nem baj, majd holnap bepótolom.
A legnagyobb fejlődés most is a beszédben történt, a listát még mindig nem írtam meg, de szinte mindent mondanak már, más kérdés, hogy nem mindig érthető, de majd alakul. Levike szinte folyamatosan beszél, vagy elmondja a maga módján a dolgokat, vagy csak simán ismétli amit mi mondunk, mint a papagáj. :))
Livike is dumál, de Ő nem állandóan. :)
A hiszti és az akaratnyilvánítás is állandónak mondható... Ellenkezés, csakazértsem dolgok.... gondolom ez a tipikus dackorszak, csak nekünk duplán jár! :)
Az agresszió is jelen van, verekednek, mindegy, hogy egymást, vagy mondjuk engem, úgy tűnik élvezik.. Erre nem tudom mi a jó reakció, a visszaütés tuti nem, mert annál jobban csinálják, azt hiszik játék, vagy épp ez a jó megoldás. :((
A "nem szabad" és társai hatástalanok, az elmagyarázás, vagy a "fáj neki" típusú magyarázatok sem érnek semmit. :( Remélem kinövik ezt a szokást, mert így később óvodában is gond lehet a verekedésből, agresszív viselkedésből. :(

Livike nagyon út tűnik végre 20 fogú lett, legutóbb, amikor sikerült tapintással leellenőriznem, akkor még volt híja, de egy része már kibújt az utolsó, jobb felső ötösének is. Azóta már biztos kijött teljesen.
Levike utolsó négy foga még mindig várat magára, de már nagyon meg van duzzadva mindenhol az ínye, szinte már ott is vannak a fogacskák, de mégsem törtek még át. :(

Az evési szokás és intenzitás változó, azt hiszem ez már sosem állapodik meg, hol Levi, hol Livi eszik jobban és nagyobb kedvvel. Házi kaja van, üveges már hónapok óta nincsen, ami persze nem baj. :)
Livike néha megissza a kakaót is, Levike nem szereti.

A szobatisztaság sem halad a megfelelő ütemben, van amikor egész jól sikerül a wc-be pisi-kaka, de azért a legtöbbször még megy a pelusba... :( Az udvaron mindenhova csurran-cseppen-pottyan, néha a bilibe is, de az a ritkább. :(

Szokás szerint nem jut eszembe most más "kategorizált" dolog, majd úgyis megírom, ahogy eszembe jut...

Nézzük akkor a pénteki napot, mindjárt éjfél, de Levikéhez már be kellett mennem, felébredt, nyűglődött, most pedig Livike kezdi.. Lehet, hogy megint nem lesz ebből már bejegyzés. :(

Éjjel vándoroltak, reggelre mindketten a nagy ágyon voltak.
6:45-kor Levike már ébresztőt csinált, Papa és Attila (fűtés szerelő kolléga, sokat dolgoznak együtt..) már elkezdtek dolgozni, le kellett szedni a gázcsöveket kívülről a nagy házról, hogy be lehessen szigetelni a falat, kintebb kellett tenni, majd a mostani irodában (majdani gyerekszoba) lévő gázórát is áthelyezték, kikerült a külső falra. Hegesztés, csövek újra rakása, egész nap tartott a munka, volt vagy 21 óra, mire végeztek. Apa is segített, ami tudott.
A kőművesek 9 óra körül jöttek ma, lebetonozták a teraszt, majd elkezdték előkészíteni a falat a szigeteléshez az utcafronton meg a nagy ház belső (udvari) oldalán.
Sokat ezzel nem haladtak, 13 órakor el is mentek.

Ma is kánikula volt, a gyerekeket 10:45-kor Mama be is vitte a nappaliba, 11:20 körül megkapták az ebédet, délben már aludtak is mind a ketten!
Kint sajnos csak botorkálni tudtak, mert mindenhol volt valami, ami nem Nekik való.. ma még több, mint tegnap! Persze minden érdekelné Őket, mindenbe mennének bele, nem baj, hogy az most épp beton vagy akármi... :(
Papáék annyit haladtak, hogy Náluk most már van újra meleg víz, magyarul vissza lehetett adni a gázt a hálózatra, nálunk még nincsen.
A gyerekeket úgy fürdettük, hogy még a délelőtt elővett és palackra rákötött ősrégi gázrezsón melegítettem fazékban vizet, az került a kádba hideg vízzel vegyítve.
Lehet, hogy csak a jövő hét vége felé lesz itt újra gáz, addig marad a hideg vízben mosogatás, na meg Mamáéknál tusolás.
Itt is át kell helyezni a gázcsöveket, nem a szigetelés miatt, hanem azért, hogy kívül menjenek majd, mert ugye a mostani külső falunk belsővé válik, ha meglesz a terasz falazása....

A gyerekek kb egy órát aludtak, de csak 15:30 körül jöttünk ki, nagyrészt Mama volt velük, néha én is bementem... de akkor nagyon rosszak lettek. :(
Kint volt egy időszak, amikor elég jól elvoltak, de folyton oda akartak menni - vagy csak nézni - , ahol hegesztettek....

Levike 19:30-kor már majd' elaludt, be is jöttünk, gyorsan lefürdettük Őket. Ennek ellenére kb 22 órakor aludt el! Livike előbb, de 23:50 körül mindketten felkeltek, Levike a mi ágyunkon aludt el újra, azóta már megint letettem a helyére. Livike is felébredt, sírt, belelovalta magát, majd kapott még tejet, de pl most is sírdogált egy kicsit, lehet, hogy nem lesz ebből még alvás.
Annyira nincs most meleg, én úgy gondolom, de ettől függetlenül Nekik még lehet melegük. Én sem fázom persze.:D
Ma nem voltak olyan sokat kint a melegben, mint tegnap, az sem lehet, hogy felforrtak volna. Nem tudom mi a a baj, de remélem az éjjel azért nyugodtabban fog telni, mint az este eddig.

Megyek is, fél 1 van, aludni kellene, nekem sem esik jól az egyre korábbi kelés. :(

(Holnapra elvileg a mostani iroda és előszoba közötti ablak kivétele a program, a falazás nem tudom mikori terv, ma délután még ott is pakolni kellett. :(
Ha majd itt a mi részünk kerül átépítésre, lehet, hogy lesz pár nap, amikor egyáltalán nem tudok majd írni, de ez legyen a legkevesebb, csak lenne már készen, mert a szét létet, kupit, egyik helyről a másikra pakolást, koszt,, stb... senki nem bírja, de legfőképp Mama... (meg én sem persze.) :(( Mindezek tetejére még a gyerekek is nehezített tényezőként működnek, "normális" helyzetben is nehéz Velük, hát még most! Csak Rájuk kellene két ember, de legalább még egy mellém, úgy talán elbírnánk Velük. )

Jövök, ahogy tudok...
Két év blog írás után, lehet, hogy át kell már állnom a ritkább jelentkezésre, csak még mindig sajnálom a dolgot, úgy megszoktam a napi írást, sokszor viszont már teher.. na meglátjuk hogy lesz. Semmi nem kötelező. :))

Megyek, mert Livike megint rákezdett.... :((

UPDATE (08.27. 22:50) :
Súlymérés reggel, mindketten nagydolog előtt voltak.
Livike: 11,84 kg,
Levike: 11,37 kg.
Mindketten gyarapodtak, Livike kevesebbet, Levike többet! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)