2011. augusztus 5., péntek

Péntek...

Nézzük a mai napot röviden:
Éjjel Livike 3 órakor sírva ébredt, hívott, hogy menjünk, nézzük meg a konyhában hogy mi van mert fél... Kijöttünk, szétnézett, nem mutatott semmit, hogy mitől félne, de amikor visszamentünk be kellett csukni (hajtani) a szobaajtót, csak úgy nyugodott le. Na meg úgy, hogy kért tejet, amit meg is kapott, befészkelte magát a helyemre, én meg feküdjek ahova akarok, mert se az ágy szélére nem engedett, se középre, de azért mégis bekucorodtam valahogy Apa és a Lány közé.

Reggel 7:15-kor keltem kivételesen telefonra, mert mentünk Papával laborba. Nem indokolt, csak Papa nagyon rég volt, és gondolom hogy ne menjen egyedül nekem is íratott laborbeutalót.. Hurrá.. :D Szerencsére azon a terhesség alatt túlestem, hogy féljek, mert előtte igenis mindig be voltam tojva, hogy a vérvétel az fáj. Nem fáj, de a várakozás az sokkal jobban. Sokan voltak, nem haladt, vártunk és vártunk, majdnem 9 óra volt, mire végeztünk. Amúgy nem is egyszerre mentünk be, úgyhogy sok értelme nem volt annak, hogy ott legyek, esetleges lelki támaszként Papának, aki nem igazán szereti és bírja a vérvételt, de most épp semmi gond nem volt, nem is érezte a szúrást, rosszul sem lett, még az ajánlott 10 perc várakozást sem tartotta be, ültünk a kocsiba és jöttünk haza. Eredmény 1 hét múlva, mert pajzsmirigyre is lett kérve vizsgálat, az meg nem azonnali dolog. Ma elvileg a többi része kész volt, elmehettem volna, de egyrészt nem volt idő, másrészt nagyon nem érdekel, majd megtudjuk jövő héten, hogy mi is van. Biztos vérszegény vagyok, mint mindig, meg a fene tudja még mi... :)))

Mikor hazaértünk a gyerekek még bent voltak, de már csak Levikét kellett felöltöztetni, össze volt ágyazva, rend is volt nagyjából, szóval ügyesek voltak Apával.. :)) 7:45-kor a gyerekek ébresztették Apát, akkor keltek.

Kint elég lassan telt az idő, ma sem voltak valami jók, de már kezdem megszokni az állandó hisztirohamokat... :(( Bár ezt nem lehet!
Ettek kakaóscsigát, ittak sok teát, ma jó idő volt, jobban ment a folyadék is.
Papa és Apa ma fóliasátrat csináltak, aminek a váza már meg volt régen, de a fólia rátevése sem volt egyszerű, jól eltelt az idő, még alakítgatták, vasalták, madzagot fűztek bele, stb...

Apa ma délután felment Bogácsra, oda, ahol akkor is dolgozott, amikor megismerkedtünk. Hívták, hogy ha tud menjen már fel pár napra, mert egyrészt nincs ember, mert lebetegedtek, másrészt tudják, hogy most kell a pénz.. csak épp az időzítés volt nagyon rossz... A felújítás most Mamáéknál indul be, ahhoz, hogy a mostani irodát ide tudják adni nekünk gyerekszobának, az egész belső részt át kell alakítani, falat kivenni, meg az amúgy is aktuális nyílászáró cserék is mennek majd, de az még sok idő, mert sajnos nem gyors a gyártál, főleg úgy, hogy még nincs is megrendelve, nehéz dönteni.. ami jó lenne az nagyon drága, ami olcsóbb az pedig silány minőségű... nem egyszerű kevés pénzből felújítani, építkezni. :( Szóval Apa most rosszkor ment el nagyon, jól jött volna a segítsége a falbontásban és hasonló dolgokban.
Elvileg keddig lesz fent, vagy még aznap este jön, valamikor éjjel ér haza, vagy szerda délelőtt jön.
A "jó" vonatközlekedésnek hála a vámosgyörki csatlakozás fél órát késett, úgyhogy Mezőkövesdről a Bogácsra menő utolsó buszt már nem érte el, gyalogolhatott tizen x kilómétert....  22 óra után beszéltünk, hogy minden OK, jó a szállás is, egy faház, de nagyon korszerű, sokat beszélni egyrészt a fizetős telefon miatt nem tudtunk, de inkább Levike miatt nem, mert Ő még nem aludt.. akkor melegítettem még egy kis tejet Neki, hátha azzal majd elalszik végre.

A nap kb úgy alakult, hogy 11:45 körül ebédeltek a gyerekek, pörköltet vettem ki a fagyóból és tésztát főztem hozzá. Levike szépen ette vegyesen, Livike csak a tésztát. Még van pörkölt, nem tudom mit kellene belőle holnap csinálni, hogy ne dobjam ki, de meg is egyék...
12:45 körül jöttünk be, megkapták a tejet, Levike el is aludt elég hamar, 13 óra körül. Livike nem, Ő inkább játszott, visítozott, majd itthagytam, hogy csináljon amit akar... arra jöttem be, hogy a mi ágyunkon alszik, de előtte kipakolta az ágyneműs szekrényt, mert két napja valahova elkeverték a madzagot, amivel be szokott kötve lenni az ajtó... eddig nem is nyúltak hozzá... :) Visszapakoltam, majd újra kimentem....
Túl sokat nem aludtak, Levike mondjuk majdnem két órát, Livike még egyet sem...

15 óra körül újra kimentünk, jó idő volt, nem adtam még pelust sem Rájuk, csak pólót és kisbugyit... Levike bele is pisilt.. Livike szólt, hogy pisi, le is vettük a bugyit, de a bili helyett a járdára pisilgetett, ahol épp eszébe jutott.
Amikor Apa elindult, Papa vitte ki az állomásra, szépen elköszöntek, puszi, pacsi.. ahogy szoktuk mostanában még ha csak a boltba megyünk is. Nem lett elmagyarázva, hogy nem jön vissza most, Livike kereste is fél óra múlva, hogy hol van. Most este még nem keresték, de holnap biztos fogják. :)
18 óra körül ettünk grillcsirkét, zöldségköretet, a gyerekek is csipegettek valamennyit.
18:50-kor Mama és Papa kivitte Őket a kismotorokkal az utcára, én addig kiporszívóztam, pakolásztam... Mikor bejöttek még az udvaron voltunk, a hátsó szomszédékkal beszélgettünk, vannak kiskutyák, a gyerekek mindig haverkodnak velük, főleg Livike! :)
20 órakor jöttünk be.
Mama jött segíteni fürdetni. 20:45 körül lettünk készen. Apa akkor is hívott, hogy beért Kövesdre, indul gyalog, mert ugye a busz az elment 20:20-kor...

A gyerekeknek felváltva fogyott el a tej, ha kijöttem még repetáért, jöttek Ők is mindketten, így elég nehéz volt az elalvás.. Livike 21:40 körül aludt el, le is tettem az ágyába.. Levike csak 22:45-kor aludt el.
Azóta nyugi van. Megyek én is még tusolni és aludni.
Mama pakolt ma a kis szobából meg még folytatnia kell holnap is, jól el is fáradt. :(( Nem tudom holnap hogy lesz, Papa kazánt szerel egész nap, délutánig legalábbis biztos... A gyerekek velem nem nagyon szoktak maradni, úgyhogy nem lesz egyszerű...

Ennyi lenne mára, megyek mert 0:30 van...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)