2011. szeptember 1., csütörtök

Csütörtöki összefoglaló

Éjjel minden rendben volt. Levike 7:45-kor ébredt, kért tejet, először befeküdt az ágyába, majd mellém, utána Livike is kelt, szóval ennyi volt az éjszakai alvásunk, amit már kezdek megszokni. :) Ha ennél korábbra nem tevődik, nem panaszkodom.

8:30 körül már kint voltunk az udvaron. 9 óra után jutottam el a kisboltba, reggeliztünk, majd jött a Dédi Mama is.
Ebédre ma rakott krumplit csináltam darált hússal, azt ették a gyerekek is, bár nem sokat... akkor még egyébként is félkész volt, nem volt összesütve, csak a kész dolgokat tettem össze és azt kapták, mert már idő volt.

13 óra körül bevonultak Mamával a nappaliba aludni. Hamar el is aludtak. Sajnos hamar fel is keltek, 13:45 körül ment Mama fodrászhoz, akkor már fent voltak, úgyhogy mehettem be kicsit őrizni Őket, hogy ne jöjjünk még ki a nagy melegbe.
Néztünk régi videófelvételeket, hallgattunk rádiót, de amúgy nem igazán kötötte le Őket semmi, csak szaladgáltak, Livike pakolt a szekrény polcairól, folyton két felé voltak, úgyhogy 14:40 körül kijöttünk, azt mondtam elég, jöjjenek Apához, aki épp akkor idebent aludt, mert nem volt jól egész délelőtt. Nem igazán tudta mi baja, szerintem az idő nyomta, ahogy a gyerekek megebédeltek Ő is bevonult. Na nem volt sokáig nyugta, mindketten ordítva, hisztizve jöttek ki, Levike még fel is találta kint magát, de Livike nem. Papa volt a mentő angyal, mert jött és hozott szőlőt, amivel utána elvoltak. Viszont amikor kb 10 perc múlva közölte, hogy most már mennie kell, mert van még egy címe, Levikén kitört a hiszti, amit eddig csak a Mama hiánynál produkált. Mindenáron menni akart, hogy megy Ő is dolgozni.. :D Papa türelmesen elmagyarázta többször is, hogy most nem mehet, majd jön, akkor már nem megy sehova, stb... nem sokat ért. :( Levike hisztizett, én nem tudtam semmivel elterelni sajnos a figyelmét. :(
Apa is kijött addigra, volt közös falkaparás, mármint nálunk a teraszon ami meg fog maradni fal, ott le kell kaparni a festéket. Na ezt már délelőtt is ügyesen csinálták spaknival, bár csak úgy, hogy itt is egy kicsit, ott is egy kicsit.. :)) Utána összevesztek, hogy kinél van a kisebb és a nagyobb spakni, mert két egyforma persze nincs...
Attól féltem mindig, hogy majd egymásnak esnek véletlen, vagy elesnek vele, úgyhogy szigorú voltam, és azt mondtam, hogy csak akkor lehet náluk az eszköz, ha a falat kaparják vele, egyébként le kell tenni.

17 óra körül ettünk közösen rakott krumplit, a gyerekek is ették, most vagy éhesek voltak már, vagy így jobb volt, mint csak simán a főtt krumpli, főtt tojás, párolt (félig sült:D) darált hús ízesítve, tejfölös-majonézes-mustáros cuccal keverve.
A készterméken még sajt is volt, jól rápirítva! Nyami.. :D

Utána elég rossz volt Livike, folyton belenyúlkált a zsákba, amiben a Nikecellhez való ragasztó anyag volt. (száraz...) Egy jó marékkal még Levikét is megszórta, szegénykémnek azt sem tudtam hogy mossam le az arcát, a haját hagytam, azt majd megmossuk fürdésnél... Később a cementet találta meg, abban is könyékig benne volt, szóval ha azt akartuk, hogy legyen "ki megy út séta", akkor, először jól le kellett fürdetni Őket hajmosással egybekötve, ami meg is történt kb 18:45 körül.
Szépen jött Livike, mert tudta, hogy utána megyünk. Lefürdettem, felöltöztettem, még a haját is engedte hajszárítóval (!) megszárítani! :)))
Levikét is lefürdettem, Apa öltöztette, mi is átöltöztünk és 19 órakor elindultunk sétálni.
Rövidke séta lett, mert lógott az eső lába, nagyon el volt borulva, dörgött, villámlott is, nyomott idő volt, bármelyik percben leszakadhatott az ég. Ezért nem is mertünk messzire menni, csak itt a kis utcákban gyalogoltunk.
El is kezdett cseperegni, így ellenvetés nélkül be tudtunk jönni 19:20-kor!

Még volt egy kis játék, én le is tudtam zuhanyozni, 20 órakor pedig a gyerekeket is átöltöztettem, megtörölgettem, megkapták a tejet és néztük a filmet.
21:20 körül Livike már aludt is, addig azért elvolt, de nem volt vészes a dolog ma este, Levike is szépen eliszogatta a tejét, néha felkelt leütni egy-egy "valamit" a tévé képernyőjén (kisbogár vagy ilyesmi), majd vissza feküdt (nem magától, szóltam:D ) és utána szépen elaludt Ő is 21:50 körül.

Azóta nyugi van, remélem marad is!

Holnap Mamáék Pestre mennek, gondolom valamikor délután fognak haza érni. A kőművesek persze jönnek dolgozni, még van hátul szigetelni való, utána majd kiderül, hogy mi következik.

Szombaton horgászverseny lesz Tápió.... nemtudomhol a Transzplantáltak egyesületével, Persze mennek, Apa is megy, úgyhogy a Dédi Mamát megkértük, hogy ha rá ér és nem gond, jöjjön már be legalább délutánra segíteni... Na majd meglátjuk hogy alakul.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)