2011. szeptember 25., vasárnap

Vasárnap

Ma is az este volt a húzós, de ne kezdjem már mindig a nap végével, amikor van annak eleje is! :) Az sem indult jobban. Éjjel még minden rendben volt - szerintem - Mama szerint Levi többször sírt és Livi is volt fent.. hát én nem tudom, Livike még éjfél előtt sírt egy kicsit, de egy kis tejjel megnyugodott, utána nem hallottam, hogy fent lett volna, Levikét szintén nem, én úgy gondolom, hogy hajnalban, amikor megszólalt, hogy kér tejet ugrottam is és adtam, nem vártam, hogy többször szóljon. Mama viszont nagyon éberen alszik, ezek szerint Ő több mindent hall, most hogy szinte egy helyen alszunk... (fal azért van:)  )
Reggel persze hiába a vasárnap, Livike kipattant az ágyból 7:10-kor. Levike is ébredt, egyből pakolni kezdtek itt kint, csak úgy pattannak fel a hokedlire majd az asztalra, hogy elérjék, ami a polcon van... Nem sok, mert le lett pakolva a felújítás miatt, de szépen lassan csak visszaszivárog egy-két dolog a porolásmentes napokra.
Utána a szobában a nejlont húzgálta Levike az elmaradhatatlan vigyorral az arcán, amitől én olyan mérges tudok lenni, hogy csak na! Úgyhogy a ma reggel sem kezdődött jól, volt itt kiabálás, sírás, - és nem a gyerekek sírtak... - még Papa is átjött és jól leteremtett, hogy ez így nem mehet tovább... Na jó... :(( Apa közben kint volt, hála a jól hangszigetelő ablakoknak, semmit nem hallott, csak látta, hogy jön be Papa, akkor jött Ő is.

Reggelire Apa lángost sütött, azt ettük a gyerekekkel, Mamáék nem ettek, pedig meg is terítettünk... Elmentek felmérni a Praktiker, Obi és egyebek kínálatát, Mama megint szökött, a szoba ablakon mászott ki, hogy Levike ne lássa meg...
A délelőtt sem volt zökkenőmentes, homok, sóder még mindig van az udvaron, ha nem abban voltak, akkor találtak szöget, éles vasat, vagy pl baltát... a frász jött rám, amikor Levike jött és hozta a baltát.. jajj, csak el ne essen vele még az alatt a pár lépés alatt! Egyébként vigyáznak, üvegpohárral is közlekednek, eddig Livike csak egyet ejtett el, azt is véletlen. Már kisebb korukban is egyszer kipakolták a szekrényből a bébiételes üvegeket, nem törték össze, vigyáznak olyankor, ha törékeny, vagy veszélyes dolog van náluk, de akkor is, ezeknek nem gyerekek kezében a helye! Véletlenül is eleshetnek.. :(

Livike ma nagyon sokat énekelgetett, máskor is szokott, de ma különösen.. :)
"Kissé" összemossa a dalokat, mert ma valami ilyesmit hallottam Tőle, hogy "bújj, bújj zöld ág, süss fel nap, megfagynak." meg hogy: "csiga biga bújj ki ház" :)) Amúgy kb úgy ejti, hogy "csiabia" :))

Ebédre vettem ki pörköltet, főztem tésztát hozzá, azt ették. Mamáék épp haza értek, úgyhogy lényegében Ő etette a gyerekeket idebent, itt legalább nem jön a zümi. Akarom mondani a darázs.. :))
13:10 körül kapták meg a tejet, Mama maradt bent altatni. Viszonylag hamar elaludtak.
Levike 13:55-kor már felébredt, nagyon kereste Mamát, persze gyorsan kihoztam, hogy ne ébressze fel Livikét, bementünk a garázsba, hogy majd ott hátha vissza tudom altatni, de nem... csak Mama, mama mama mama... hiszti, ordítás, kifeszítés, rugdosás, vörös fej... én akkor senki vagyok. (akkor is..) Végül bejött Mama, melléfeküdt és hamarosan vissza is aludt Levike... Nem igaz, hogy ennyire Mama függő legyen! Biztos azért csinálja ilyenkor, mert Mama altatja el, ha felébred Őt keresi... De nálam meg nem alszanak, vagyis nagy százalékban nem....
Végül 15:20 körül ébredt, Livike 15 óra előtt pár perccel... Jó nagyot aludtak, nem is csoda, hogy este nem akartak elaludni, pedig álmosak voltak, legalábbis ásítoztak nagyon törölközésnél. Igaz, hogy a megszokottnál jóval korábban fürdettünk, 19:30-ra kész voltunk úgy, hogy volt hajmosás is meg minden.

Délután volt minden szokásos dolog, körte, palacsinta, tea, sült csirkecomb, megint tea... a még túrórudi is Livikének, mert Ő előbb ébredt és ha nem akartam, hogy a szomszédasszonyt háborgassa hátul, inkább gyorsan hoztam egyet. :) Az a szokása mostanában Livikének, hogy hátra mennek a kerítéshez, ahol egyébként kiskutyák is vannak, oda szoktak jönni a "gazdáik" is beszélgetni. :)) Namost.. Livike nekiáll kiabálni, hogy "ittvagyooook", addig, amíg oda nem jön valaki, és mostanában mindig hoz valamit, vagy túró rudit, vagy gumicukrot, de azt ha látom akkor én eszem meg.. olyat ne nagyon egyenek már még. Persze mondtam már, hogy nem kell adni semmit, kunyerálnak, mert olyanok, mint a Berci.... de nem kell azért feltétlen adni semmit.

Mivel már eléggé sötét volt, bejöttünk 19 óra körül, kezdtük is a fürdést, mert egy szál pelenkában voltak már.. a ruhájuk tiszta homok volt. :(
Levike ügyesen tűri már a hajmosást is sőt a szárítást is, pedig nincs olyan sok haja, Livikének jobban szüksége lenne a hajszárítóra, de Ő nem tűri. Egyenesen sikítófrászt kapott, amikor meglátta, hogy be van dugva a zsinórja.... inkább eltettem.
Először még le is feküdtek szépen, majd elkezdtek rohangálni, Livike többször elaludt volna de Levike nem hagyta, majd fordítva, közben egymást ütötték, (a nejlont is, az se maradjon ki, még a helyén van szerencsére) Utána folyton ki akartak menni, Levi kétszer is legurult az ágyról, szerencsére mindkettőt láttam, nem ütötte meg magát a vasban, de akkor is, még ha 20 cm is, biztos nem volt kellemes. Annyira nem is fájhatott, mert rohant tovább nevetve...
A végén három óra "küzdelem" után 22:30 körül aludt el Levike, Livike fél órával előbb.

Ennyi lenne mára, jövök ahogy tudok...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)