2011. szeptember 18., vasárnap

Vasárnapi nagyüzem

Építkezés terén, ami már lassan tényleg építés is, nem csak rombolás. :)
Nálunk annyi haladás történt, hogy most már a szobánk ablaka is ki lett szedve, mert oda ajtó fog kerülni. Így most ott is nejlon van, duplán, de azért nem mondhatnám, hogy nagyon jó idő van bent.
Ki lett szedve az iroda eleje is, ott eddig volt két ablak, közötte egy bejárati ajtó. Most félig fel van falazva, három ablak fog a helyére kerülni, abból egy lesz nyitható, a középső. Ez lesz később a gyerekszoba. Ki lett véve a teraszunk vége és az iroda közötti ablak is, ott lesz a gyerekszoba ajtaja. Szintén ki lett véve az iroda és az előszoba közötti ablak, ott majd fal lesz végig, most még csak félig van. És utoljára a mai sorban: ki lett véve bent a kis szoba, ami majd iroda lesz és a közlekedő közötti fal teljesen, ott valamikor ajtó volt. Ezen a helyiségen lesz kívülről az egyetlen ajtó, a bejárati Mamáéknak. Ja, mert az előszobából is ki lett véve az eddigi (kettes számú) bejárati ajtó és a mellette lévő ablak, ennek a helyén középen lesz egy nagy ablak, már fel van falazva, csak az ablak kell bele.
Aki nem ismeri az eddigi lakásunkat (főleg Mamáékét, mert a miénk nem túl bonyolult), az tuti nem érti ezt a leírást...
Amire ma nem került sor: a két utcafronti ablak kibontása teljesen, mert csak félig van még kész... és az egyik szoba meg a kis szoba (ami majd iroda lesz) közötti falat kell majd még kibontani valamennyire, nem teljesen, de ott is lesz átjárási lehetőség, na meg fény is kell, mert az irodán ablak nem lesz, csak ajtó...  Ezeket holnap kell megcsinálni. Az ablakosok is jönnek, biztos el lesznek addig, amíg az utcai rész is készen lesz... Itt nálunk pl már rakhatják a teraszra (későbbi előszoba-étkező) az ablakokat és a bejárati ajtókat. Az irodára is mehetnek az ablakok, Mamáékhoz is az előszobára az ablak és a kis szobára a bejárati ajtó. Feltéve, hogy kész lesznek, mert szombaton nem hozták még el az összes dolgot a szállítók.

Na akkor nézzük a mai nap további részét, mert ugye az egy dolog, hogy építkezünk, de itt van a két gyerkőc is, akik nem könnyítik meg a dolgunkat.
Ma is nagyrészt Mama foglalkozott Velük, Rá valahogy még hallgatnak, jobban el tudja foglalni Őket, bemennek a garázsba játszani, stb...

Ebédre Papa hozott grillcsirkét, azt hiszem ötöt, közösen ebédeltünk, a kőművesek négyen és mi hatan. :)))
A gyerekeket Mama altatta kint a garázsban, ami most félig bútor raktár lett, van ágy is, ott tudtak aludni. Az egyetlen helyiség a portán, ami nincs szétrombolva a fürdőszobákon kívül... :)))
Nem tudom mennyit aludtak, másfél órát tuti, de lehet, hogy többet.
Később Mama elvitte sétálni a gyerekeket, majd elfáradtak mindannyian, így elmentek autóval is, hogy addig se legyenek itt a porban, koszban.
Én ma nem csináltam sok mindent, vakartam a festéket a teraszon a falról, kihordtam pár vödör törmeléket, söprögettem, meg a végén miután itt kitakarítottam, mert ma többet kellett... még bent is segítettem Papának felmosni.. Na igen.. a fürdőszoba ajtó nem volt becsukva, a nejlon se volt jól rátéve, ebből kifolyólag fél centis finom por állt mindenen a fürdőben Mamáéknál.. Ahogy tudtam rendbe tettem, de tuti volt még mit takarítani rajta. :(( Nagy flexszel vágták a közfalat a kis szobánál, el lehet képzelni azt a mennyiségű port és koszt, ami ott volt.. :(

Mama közben továbbra is a gyerekekkel volt, ettek, zenét hallgattak, persze Gumimacit is.. :), mesét néztek...

20:30 körül jöttünk ki, hogy most már fürdés, Levike persze behisztizett, így jött Mama is. Nem tudja megunni..:D Mama fürdetett, megtörölte Livikét, majd a Lánynak eszébe jutott, hogy kakilni kell, amit persze nem kellett... de így Mama meg tudott szökni, Levike csak később kereste, de hamar megnyugodott, hogy nincs itt Mama.

Livike hamar elaludt, Levike csak 22:30 körül, biztos átesett a holtponton, mert bent már álmos volt nagyon.
Egyfolytában dumált, elmesélte, hogy voltak autóval, meg hogy beálltak az udvarra, stb. :))) (pedig nem is, mert Papa állt be mindkét kocsival) :)))
Utána rájött, hogy ki akar menni. Remélem éjjel vagy hajnalban nem bontja ki egyikőjük sem a nejlont, Livikének szokása kisettenkedni a konyhába is, még itt is fólia fal van.
Ha bent lesznek az ablakok és az ajtók, akkor már nem kell a nejlon, de amíg nincs lejárólapozva a kinti rész, addig elég necces lesz a dolog, nagyon porzik a beton.
Ja, azt még ezután kell felcsiszolni, mert magas lett, ha így menne rá a járólap, akkor magasabb lenne a szintje, mint itt a konyhában, az meg nem jó. Az iroda így is alacsonyabb, nem ússzuk meg szintkülönbség nélkül a dolgot,,, lépcső kell majd nagy valószínűséggel a gyerekszoba és az előszoba közé.

Na.. ezen igazodjon el valaki, hogy melyik helyiség most mi és mi lesz később. Írok egy listát, úgy az egész házról, Mamáékéval együtt, csak úgy magamnak is... ha valakit nem érdekel, ugorja át! :)))
Most - Ezután
Mamáék nappalija - Mamáék hálószobája
Régi hálószoba - Nappali összenyitva az irodával
Kis szoba, valamikori én szobám is - iroda
A közlekedő, fürdő és kamra marad ugyan az
Előszoba - étkező
Konyha marad...
... itt lesz a választó, a többi a mi részünk lesz:
Iroda - gyerekszoba
Terasz- előszoba és a másik vége étkező és konyha folytatása.
Fürdőszoba marad ugyanaz
Mostani közös szobánk - mi hálószobánk lesz.
Ez persze egyelőre még marad közös a gyerekekkel, az irodából Mamáék akkor tudnak teljesen kipakolni, ha bent kész lesz minden, utána még lesz mit javítani a helyiségen, tehát a gyerekek tudnak majd a legkésőbb átköltözni, de ez már részlet kérdés. :)

Ennyi lenne mára, ez ma inkább építős-rombolós bejegyzés lett.. :)

1 megjegyzés:

  1. Szia Betty! :)
    Én azok közé tartozom akik értették a leírást. :-) Nem gondoltam, hogy anyudéknál is ekkora átalakítás lesz. Szép nagy munka. :-)
    Puszi,
    Helga

    VálaszTörlés

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)