2011. szeptember 11., vasárnap

Én el mentem a vásárba... :)

... én konkrétan pénz nélkül, de Apánál és Papánál volt.. :)) Délelőtt megnéztük a cibaki vásárt, utána a Dédi Mamát is, nem a cibakit, a földvárit.. na majd írom sorban. :))

Éjjel Levike 4 óra körül jött közénk, vagyis kitúrt a helyemről, úgyhogy nyomorogtam reggelig középen...
A reggel 7:20-kor jött el, Livike is felébredt. Megkapta a tejet Ő is, Apa még aludt, úgyhogy nem mentem Mamával a börzére, mert ma is volt egy, de ezen nem árultunk. (nem mertem Livikét úgy itt hagyni, hogy nem figyel rá Apa, mert ugye meg van az esély, hogy kiveszi a kakát... )
Mint kiderült, sokat nem vesztettem a börzével, Mama is csak egyetlen egy belebújós felsőt, szóval pulcsit tudott venni Livikének, ami zsír új, címkés, 1500 Ft helyett 400-ért odaadták... Tömeg volt, meg ami szokott... Nadrágot nézett volna, de mivel nem vitt se mintát, se méreteket, nem mert venni. :( Amúgy a vásárban lett volna egy jó, 104-es, (érdekes, hol van még a 104 cm-hez a Lány...:) ), ezerkettőért tartották, nem vettük meg, mert nem engedtek még száz ft-ot sem, vásárban pedig szinte kötelező alkudni és engedni. Nem olyan már az sem, mint régen. Ugyanúgy butikosok mennek ki, meg felvásárolják a kínai gagyikat és eladják/adnák jó drágán.. :(( Ugyanez volt egy kis sapkával Levikének, azt is ott hagytuk, mert nem engedett belőle. Mama jó ebben, Ő tud alkudni, ha nem engednek, nem veszi meg és kész. Volt, hogy utána mentek az áruval, hogy jó, adja kevesebbért, csak vigye.. na ezek ma nem.. :)

Szóval ott tartottam, hogy 9:45 volt kb, mire elindultunk, pirítóst csináltam reggelire a gyerekeknek, de csak Levike evett meg egy negyed zsömlét, Livike semmit, Ő el volt foglalva egy csigával, amit egész reggel hurcolászott, ki is jött a házából, fogdosta, énekelt neki, utána meg csutakolhattuk a kezét a nyálkás cucctól. :((

Az utat jól bírták, végülis Cibakháza durván 40 km, elvoltak azzal, hogy Papa előttünk ment, érjük utol és stb. Két kocsival kellett menni, a gyerekek és én Mamával, oda nem is fér be több személy, az utolsó pár percben én így is hátra mentem, mert lejött a napellenző az oldalsó ablakról, így már maradtam is ott a gyerekek között. Apa Papával ment elöl. Vittünk sok tüzifát a Dédinek, volt már itt jó pár gally, fa, amik ki lettek vágva még régebben.

A vásárban volt minden, csomó ruhás, ócskás, mittudoménmik.. Na meg kánikula, de az nagyon!
Kikönyörögtek két plüsskutyát, nagyobbak, mint amik vannak, ezernégyért... üzletben drágább, az biztos! Levike már felpakolt magának vagy négyet, hát mondom nem, egyet válasszon, azt vesszük meg. Livike is olyat választott. :)) Ez lett a vásárfia.
A végén felültek a kis körhintára, amin autók és egyéb járművek vannak, pár percig ment a dolog, majd vége lett... lassan már kevés lesz az ilyen "sergő", mondjuk nem is tudom mi a jó benne, én erre már nem emlékszem, csak a komolyabb dolgokra, amikre gyerekkoromban is felültem.. :)))

Kb egy órát voltunk Cibakon, majd mentünk át Földvárra a Dédi Mamához. Ott megebédeltek a gyerekek, volt húsleves csigatésztával, rántott csirkecomb rizzsel. Mondta a Dédi, hogy együnk mi is, de szerintem mindannyian voltunk annyira éhesek, hogy nem fogtunk hozzá, mert kevés étel volt, hiszen nem arra számított a Dédi, hogy ennyien meglepjük, így nem akartuk megenni az ebédjét, hadd egye csak meg Ő, még vagy két napra elég lesz biztos... Itthon van még rántott csirke, sült oldalas meg némi töltött paprika is, éhen nem halunk. :)))

A hazaút elég fárasztó volt, főleg Mamának, konkrétan végig beszélte a fél órát, hogy el ne aludjanak a gyerekek... Jöttünk ezerrel, ahol lehetett, minél előbb érjünk már haza. :)

13:30 körül már meg is kapták a tejet, de Levike nem akart maradni, mindenáron Mamához akart menni, bent akart aludni, hisztizett..... így bement Mamához, Livike is ment, majd velem kijött, hogy Ő mégis inkább itt alszik a helyén. Úgy is lett.
Még alszanak. Livike legalábbis igen, szerintem Levike is, Mama még nem szólt, hogy fent lenne, bár a múltkor sem...

Ennyi lenne mára, vagyis most.. este majd jövök gondolom, ha elalszanak még ma... ha ilyen nagy délutáni alvás lesz, akkor lehet, hogy este még éjfélkor is fent kukorékolnak, akkor pedig már nem jövök, vagy meglátjuk, milyen idegállapotban leszek a több órás altatás után.. :))) Sok minden már úgysem történhet ma... (sem). :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)