2011. szeptember 12., hétfő

Hétfő

Éjjel volt egy kis vándorlás, mindketten voltak közöttünk is, majd Apát kiszorították, így leköltözött a konvektor elé az ágypárnákra. Reggel 7-kor ahogy jöttem ki, láttam, hogy Livike is ott fekszik a szőnyegen, nyíl egyenesen hanyatt.. :) Levike fent volt a mi ágyunkon.
Mire újra lefeküdtem volna - csak wc-re jöttem ki -, Livike már jött velem szembe, kért és kapott tejet, majd Levikét is felébresztette hamarosan. Így aludni már nem lehetett, de azért 7:30-ig kihúztuk valahogy ágyban fekve... :)))

A kőművesek ma is jöttek, leglettelték meg vakolták a falat, de előtte csiszolták is, ami szörnyű porral járt! A gyerekeket igyekeztem bent tartani hátul a garázsban, bár főzni nem érkeztem "rendes" kaját, csak tésztát és vettem ki pörköltet a gyerekeknek.
12:30 körül bementünk Mamához, eleve már ott is ebédeltek, majd lefeküdtek aludni. Mamával hamar el is aludtak most is.
Közben én kijöttem és nekiálltam krumplis tésztát főzni, ahhoz képest, hogy sosem csináltam még, sikerült, bár nekem só és bors híja volt....

A gyerekek egy órát sem aludtak sajnos. :(
Kijöttek, elvoltak egy ideig Mamával, majd ahogy kész lett a tészta ettek is valamennyit, majd már a végén meztelenek voltak, először a trikó került le meg a pelus, majd a kisnadrág is... Jól összekenték magukat a délután hátra lévő részében, valahogy még vízzel is leöntötték egymást, de inkább csak Levikét. Totál kemény volt a haja, felborzoltam, úgy állt, mint Pumuklinak, csak épp nem vörös... :)))) Valami malteros vagy csuda tudja milyen víz lehetett, nem láttam mit öntöttek egymásra.

Mama fellocsolta a járdát, - ez még előtte volt - , a gyerekek álltak a fűben, és várták, hogy Ők is kapjanak néha egy kis vizet a slagból. :) Akár a Berci kicsi korában.. :D

16:30 körül Mama "megszökött", elmentek Papával Földvárra, mert volt ott Papának egy címe, meg kimentek a temetőbe a Dédi Papa sírjához, mert évfordulója volt ma.
A gyerekeket hátra csaltam, majd mikor keresték volna Mamát, azt mondtam, hogy most alszik, majd jön... nem akartam azt mondani, hogy elment, mert akkor a kapuban hisztiztek volna, így pedig elfogadták... néhány "fel ébi Mama!" felkiáltás után belenyugodtak, hogy nem jön. :))))

Mivel csupa szutykosak lettek időközben, de a levegő már kezdett hűlni ahhoz, hogy meztelen legyenek, fogtam Őket és egyenként jól letusoltam, hajat mostunk, felöltöztünk. A fürdés elég jól ment, mert be volt ígérve a séta... :) Levike szépen tűrte a samponos hajmosást tussal... Livike nem annyira, de azért Neki is megmostam... :)))

Épp indultunk volna, amikor haza értek Mamáék, ekkor 18 óra volt kb.
Hamarosan indultunk is, jó nagy kört tettünk megint, ami soknak bizonyult. :(
Átmentünk a gyaloghídon, majd be egész a Kossuth tér közepéig és úgy vissza a másik hídon... Levike a Vártemplomnál már felkéredzkedett előbb hozzám, majd Apa nyakába, Livike gyalogolt hősiesen! :) Kb két kisutcányi távolságra itthonról már Ő is felkéredzkedett, bújt belém, elfáradt ... :)))

Haza értünk, saját lábukon jöttek be, mert mondtam, hogy mit szól majd Mama, hogy cipeltetik magukat! :)))
Álmosak voltak nagyon.
Mamáék ajtaján dörömböltek, hogy megjöttünk, itt vagyunk, stb... :)
Mamáék épp ettek, így a gyerekek is beszálltak... :)))

Fürdeni már nem kellett, így a film kezdetére már készen is voltunk, átöltöztünk, áttörölgettük a gyerekeket és mehettek is a tejjel az ágyunkra.
Levike persze balhét csinált, hogy Mama ne menjen ki, vagy a mégis, akkor vigye Őt is. Persze nem vitte, inkább közéjük feküdt és 10 percen belül mindketten aludtak.
Ilyen is rég volt, hogy 20:30 körül már aludjanak! :)

Azóta nyugi van, remélem marad is... :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)