2011. szeptember 19., hétfő

Hétfő

Tegnap sok rombolás volt, ma azért építettek is. Ablakokat, ajtókat. :)
Nálunk kész van a terasz, vagyis előszoba-étkező, két bukó-nyíló ablak, 5 fix üveg, ami nem nyitható és egy bejárati ajtó. Az irodán (leendő gyerekszoba) be van építve a hármas ablak, aminek a közepe bukó-nyíló, a két szélső csak üveg.
Nálunk a két beltéri ajtó híja van már csak, a mi szobánkra és a gyerekszobára.
Mamáéknál be lett építve a régi előszobára az ablak, a régi kis szobára a bejárati ajtó és a két utcai szobára a két nagy ablak. Sajnos a nappaliban a huzat és egyéb dolgok miatt időközben lement a nejlonozás a bútorokról, amit nem figyeltek a munkások, így csupa por lett minden! :( Emiatt Mamáék ma nem is tudtak bent aludni, kint az irodában... ami félig le van választva nejlonnal, alakítottak ki maguknak fekvőhelyet éjjelre. Kitakarítani felesleges lett volna, mert holnap még ott lesz koszolás, kiveszik a két szoba közül az ajtót és befalazzák...
A mai rombolás a közfal kivétele volt, a kis szoba és a régi hálószoba között egy jó nagy darabon... Most akkora tér van, hogy hajjajj! Még így csupa szutykosan is látszik, hogy majd jó lesz egyszer... :)
Mi még nem vettük le a nejlont itt a konyhában, mert még hátra van a beton felcsiszolása, járólapozás, fal kijavítás, meg a két ajtó helyének végleges kialakítása, addig is kevesebb por jön be. Most még a szobában is fent maradt a nejlon, bár hideg már nem jön be, de por igen... Egyébként szép ami készen van, az ajtó záródását még szokni kell, mert nem úgy kell már bezárni sem, mint általában az ajtókat, hogy elfordítjuk a kulcsot és kész... fel kell nyomni a kilincset, majd úgy fordítani egy felet a kulcson.. egyébként pedig becsukásnál nem kell lenyomni a kilincset, elég csak kis lendülettel behúzni és csukódik.. :)))
Ennyi munkás ember még nem nagyon volt eddig itt, a kőművesek négyen, az ablakosok meg nem tudom hányan voltak, de öten biztos.... ebbe az embertömegbe a gyerekeknek nem nagyon volt keresnivalójuk, jól el is nyavalyogták magukat egész nap. :(
Volt itt ma a Dédi Mama is, ment 14 órára valami humbuk dologra, hogy majd 25 ezer ft-ot kap, mert ez meg az.. valami egészségmegörző dolog, ami persze nem igaz, átverés az egész. Mama mondta, hogy megy Ő is, nehogy valamibe belevigyék, aztán fizethet ezerrel.  Sok idős ember kihasználnak ilyenekkel. Mint kiderült, abból állt volna a dolog, hogy kap hat db kezelést valami lámpával, minden nap be kell járni x címre, majd ha nem javul - és persze, hogy nem, úgy van ez megcsinálva! - akkor vehet fel újabb kezeléseket, de az már komoly pénz... na ennyit az ingyen 25ezerről...! Sokan voltak, ennyi embert be tudnak húzni a csőbe, bár Dédit nem nagyon tudták volna, mert Ő már a telefonba is megmondta, amikor "kisorsolták", hogy nem vesz semmit, nem megy bele semmibe.
Még majdnem megsértődtek, hogy hát mi az, hogy nem fogadja el, nem megy bele. Jóhogy:D

A napunk elég nehezen akart eltelni. Délelőtt egy órát kb sétáltunk a gyerekekkel, jó, hogy itt volt a Dédi Mama.. :)) Levike hamar elfáradt, mentünk két kis utcányit, és már felkéredzkedett, cipelhettem hazáig. :((
Itthon gyorsan megpróbáltuk megetetni Őket, de nem ettek szinte semmit. :((
12:30 körül Mama el is altatta a gyerekeket, ma is a garázsban aludtak.
Livike egy órát aludt, Levike negyed órával többet. Nem sok, de a semminél több.

Délután miután Mama haza ért már Vele voltak a gyerekek, este felé már a takarítás volt hátra, 18:30 körül mentek el a kőművesek.
Fürdeni nem nagyon akartak, majdnem 21 óra volt, amikor ki tudtuk imádkozni Őket Mamától, ott is csak ugráltak, viháncoltak, itt is folytatták, attól féltem, hogy leszedik a fóliát... :((

Nagynehezen csak kész lettünk a fürdéssel is, Livike pár percen belül aludt, Levikének kellett kb fél óra, de nem kelt fel, ott ültem az ágy végén, nem volt baj.. szépen elaludt. :))

Most nyugi van, de biztos lesz ébredés reggelig. :(
Kiszökni már nem tudnak, csak esetleg a koszba mennek bele, ami a szoba ajtó kiépítésénél van....
Ja, merthogy reggel arra keltem, hogy Livike jön, hogy "hahó". :) Kezében egy fél zacskó babapiskóta meg egy Jó reggeltes doboz.... Nem kiszökött a fólián itt a konyhában? szépen átment az irodába és dolgozott.. :D
Ma már nem tud, oda lett téve egy kiszedett ajtó, elöl meg ugye már zárt a terület.. :)
A reggelről még annyit, hogy Levike 5:30-kor kért tejet és jött is közénk, Livike 6:45-kor ébresztett, majd még visszafeküdtem, már felöltözve, hogy tudjak szaladni, ha bármi van és esetleg már itt lennének a munkások.. :) 7:10-kor megint szökni próbált, de már nem engedtem.... 7:40 körül már kint voltunk, nem tudtam bent tartani Őket... Ez lemaradt az elejéről... :)

Ennyi lenne mára, holnap is jövök, gondolom....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)