2011. szeptember 13., kedd

Keddi dolgok

Éjjel jól aludtunk egészen reggel 5-ig, amikor Levike jött közénk és tejet kért. Kapott, majd később Livike is oda akart vackolni, de nem fértünk volna, így Levikét rá akartam venni, hogy menjen a helyére, hadd jöjjön most Livike kicsit... nem ment bele. :( Vagy fél órát járkáltak, helyezkedtek, feküdtek mindenhol, persze én sem aludtam... talán több is volt az, mint fél óra. A következő, amire emlékeszem, hogy már 7 óra, Levike megint tejet kért, Livike akkor már a macin aludt...
Aludni már nem igazán tudtam, 7:30-kor Livike jelentkezett tejért, úgyhogy kelhettem is, mert addig elfoglalta a helyem... :)

Ma nem jöttek a kőművesek, holnap sem fognak, utána viszont beindul a nagyüzem. Megérkeznek - valószínűleg a mieink is, nem csak a Mamáéké - a nyílásszárók, lehet bontani, ahol kell (ajtók), beépíteni, falazni, stb... felfordulás ezerrel! :((
Ja, nálunk még előtte a terasznál a falat még leglettelik egyszer, fel kell csiszolni a betont, majd járólap is kell rá, ami még meg sincs véve... Jajj, de jó lenne egy lottó ötös, vagy inkább a skandin egy telitalálat! :D (mert az a miénk, a sima lottó a Mamáéké, de rendületenül játsszuk hétről-hétre. Egyelőre többet visz, mint hoz. :( )

Szóval ott tartottam, hogy reggel volt, hamarosan mentünk is ki az udvarra. Apa a délelőtt nagy részében nem volt itthon, Mama dolgozott, (Papa is...), így a gyerekek rám maradtak, nem volt olyan vészes a dolog, de azért folyamatosan rájuk kellett szólnom, hog ezt nem szabad, azt nem szabad... meg ne menjen már be Livike a kapuban a betontörmelék közé a kutyát ölelgetni zokni és papucs nélkül! :(((
Ott vitázott velem, hogy nem jön ki és stb... :(
Mama sem tud rendesen dolgozni, ha folyton ezt hallja... :(

11:30 körül megvolt az ebéd, Levike a tegnapi pörköltet ette tésztával, Livike krumplistésztát, majd cseréltek is, de úgy már nem ettek...

12:15-kor már bent voltunk, hogy alvás lesz. Na igen... nem lett. sem akkor, sem később, semmikor! :( Pedig úgy tűnt egy órára, hogy alszanak, én közben kint voltam brassóit főzni, de jött Apa és mondta, hogy egy percet nem aludtak, csak pihengettek, itták a tejet, majd beindult a menet, amit már hallottam is.

Délután a kisboltba nem sikerült elmennem, ugyanis Mama kulcsával akartam kimenni a kiskapun, ami úgy gondolta az én kezemben adja meg magát sok év után. (beletört a zárba...el volt már vékonyulva az anyag) Így én kimenni nem tudtam, a nagykapuhoz nem volt itthon kapunyitó, úgyhogy maradtam. Mama edzésen volt, ahogy haza ért, Apa kiszedte a kulcs darabját a zárból... :)

A gyerekeket 16:20 körül engedtük ki az udvarra, addig egyrészt meleg volt, másrészt álmosak voltak, utána is persze...
Mamával elsétáltunk a kisboltba 16:40 körül. A gyerekekkel együtt persze.. :)
Levi esett-kelt... álmos volt. Livke sem akart nagyon menni, tuti nem bírtak volna egy hosszabb sétát...

18:45 körül ettünk, a sült krumpli olyan lassan akart kisülni, hogy azt hittem onnan megyek nyugdíjba! :((

A gyerekek is ettek, Levike többet, Livike csak a savanyú uborkát...  előtte kint megevett pár szem sült krumplit, de bent már nem volt hajlandó semmi mást az uborkán kívül megenni!

19:40-re már kész voltunk a fürdéssel is, álmosak voltak...
Hamar el is aludtak, most még Mama sem kellett kivételesen! :))

Azóta is nyugi van, ennyi lenne mára nagyjából a nap...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)