2011. szeptember 5., hétfő

Nehéz hétfő...

Mindkét gyerkőc tiszta hiszti és nyűgösség volt egész álló nap! Mostanra ideért az eső, nem is akárhogy, talán ezt érezték, vagy a frontot, nagyon remélem, hogy átmeneti állapot volt ez, mert hosszú távon ezt elviselni nem lehet, amit ma műveltek. Egész nap, valamelyikőjük, - ha nem mindkettő... - nyekergett, hisztizett, esett-kelt, visított, ordított, komolyan, addig voltak jók, amíg aludtak délután, kb egy órát összesen. :((

Éjjel Levike megint hálótársunk lett, Livike 7:40-kor ébredt, ezzel ébresztett mindenkit, kivéve Levikét, aki 8:20-kor kászálódott ki az ágyból! :)))

Hamarosan kint voltunk az udvaron, még hosszú nadrágban kezdtük, de hamarosan jó idő lett és rövidre váltottunk.
Apa volt a boltban, hozott reggelit, majd a festékboltba is elszaladt, mint kiderült a város másik végére, mert az ide két percre lévőben nem volt az, ami neki kellett.
A gyerekekkel már akkor nehéz volt, épp Livikét csaltam vissza a kapuból, hogy egye a kakaós csigát, amikoris Levike szokásához híven oldalra/hátrafelé nézve sietett (=rohant), majd esett egy akkorát, hogy azt hittem szétmegy a feje. Nem vérzett, de ugyanott ütötte meg, ahol még június végén is, és ahol azóta is ott van egy kis pukli, bár mostanában már elég szépen visszahúzódott és alig látszott. Egyébként mindig azt üti, vagy összefejelnek, vagy elesik... :(
Később délután esett egy elég nagyot a kavicsoson, gurult is meg minden, hanyatt fekve maradt, megijedtem, hogy komoly baja lett, de semmi... akkor is a viszonylag sima földön esett el. :( Mondjuk megmutatta, hogy melyik kavicsban bukott fel.. hát nem volt valami nagy!

Semmi nem tetszett, semmi nem volt jó, ha véletlen valamelyikőjük talált valami elfoglaltságot, akkor a másik tuti odament és elvette, összevesztek, stb. A sóder, a homok, a cement és társai még mindig sláger, dobálják a kavicsokat, nagyobb köveket, ha beszabadulnak a garázsba (aminek az eleje a kinti konyha is), akkor ott egyből pakolnak, csavarok, szögek, szerszámok, stb. Livike ma a hígítóba ázni tett ecsettel kezdte Apa biciklijét mosni, később pedig csiszolókoronggal esett neki. Mondtam is, hogy szerintem le is akarja majd festeni:D Szerencsére nem lett baja a biciklinek, Apa időben észrevette és lemosta, mielőtt megmarta volna a festéket. Livikétől is elvettük a dolgot...

Ebédre almafőzeléket csináltam, rendes mennyiségben, talán most először! Tartok a habarásos és rántásos kajáktól, félek, hogy a végén rontom el, mert nem találom el a mennyiséget és sűrű/csomós/híg lesz. :(
A fahéj és a szegfűszeg kissé megszaladt, emiatt az egyébként fehér étel a végére kakaó színű lett, de ízre szerintem nem lett rossz... bár én nem szeretem, nem is ettem, csak kóstoltam. :))) Ha valamit főzök, igyekszem úgy "meózni", mintha nem én csináltam volna, mert akkor alapból azt mondom, hogy biztos nem jó, gondolatban összehasonlítom Mama vagy Apa főztjével, és megállapítom, hogy mondjuk ha kb olyan, vagy hasonló, akkor jó.

12 órakor már ettek, Mama segített etetni, pedig ezer dolga volt ma is...
12:30 körül mentek aludni be Mamához, szerintem amíg nem lesz kész a szoba (a mostani iroda) itt már nem igazán fognak elaludni délután.. :( Mamával max 10 perc volt még eddig mindig az elalvás.
12:45 körül aludtak el, 13:45-kor már fent is voltak, Livike kb negyed órával még előbb kelt.
14:30-ig voltak bent, Mamával táncikáltak, zenét hallgattak, én közben megjártam a kisboltot, majd kijöttünk, mert hoztam forró sajtos kiflit, azt meg kellett enni gyorsan! :))
Nagyon meleg, fülledt idő volt ma is.

Ettek főtt kukoricát, ittak sok teát, elvoltak, de folyamatosan ment a nyűglődés.
18 óra után fogtuk a gyerekeket Apával és elindultunk az esti sétánkra, de most célzottan mentünk, mindketten hátitáskával (mármint mi), hogy tudjunk vásárolni a Sparban.
A gyerekek jól elvoltak, vittünk egy-egy kocsit és abba ültek, csak a túrórudi láttán kezdett Levike nyekeregni, hogy kell, hát vettünk kettőt.
Livikével én simán el tudtam menni azon a részen...

Az utcán most nem voltak olyan jók, nem jöttek szépen, ugráltak, húztak, nyűglődtek.
Itthon ettünk sült halat, majd még játszottak, rohangáltak, nem akartak fürdeni, pedig már 20 óra volt...
Livikét nem is tudtam én megfürdetni, Apa kellett hozzá, Levike tűrte, hogy mossam....

Az elalvás nem volt egyszerű ma sem, Livike 21:30 körül aludt el, Levike 22:30 körül...
A film nagy részét ma is végig dumálta Levike, szerintem direkt csinálja:D

Most már nyugi van, remélem marad is, az eső is elállhatna, hogy ne legyen tiszta pancs meg sár minden holnapra, mert akkor bentragadunk a szobában és akkor nagyon rossz lesz mindenkinek. :((

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)