2010. március 1., hétfő

Nehéz éjszaka után tavaszias nap. :)

Utoljára pár hete volt ilyen, biztos elszoktunk tőle.... de azért túléltük, csak ne legyen belőle rendszer. :( (A tavasz jöhet, az éjszakára vonatkozott ez a mondat:) )

Tegnap délután egyébként elég jót aludtak, 17:30-kor ébredtek fel, ekkor megkapták az uzsonnát, majd játszottunk nagyokat fürdésig.
A fürdéssel 20 órára lettünk készen, direkt nem siettünk most vele, mert úgyis kialudták magukat, na meg a film se volt most, hogy amiatt igyekezzünk kész lenni. Persze hétközben se szakad le az ég, ha nem végzünk a film kezdetére, de jobban szeretem, ha addigra már nyugi van, vagy legalábbis az ágyukban vannak a gyerekek. :)
Livike hamarosan elaludt, de Levikére egészen 1:45-ig várni kellett. Még hogy várni! Addig altattuk felváltva Apával, az utolsó órát már csendben, félálomban töltöttük, mert a végén rajtam aludt el a Fiú.... De addig...! Sírt, sírt és sírt... :( Először kb 22 órára el tudtam altatni magamon, de ahogy betettem a kiságyába egyből éktelen ordításba kezdett, és ezt valahányszor eljátszotta, amikor megpróbáltam letenni. Ha kivettük a nagy ágyra ott elég jól elvolt, vigyorgott is, játszhatnékja is volt, de álmos is volt közben és emiatt nyűgös is lett.. Megmelegítettem a kajáját, nem kellett. Később csináltam újat, abból evett egy kicsit, de a kiságyban ordított, egyből állt fel és nyújtotta a kezét, hogy vegyem ki.... Egyszer annyira kihajolt, hogy ha nem állok ott előtte, szerintem kiesik. :( Mintha lett volna valami az ágyban, ami miatt egyszerűen nem akar ott maradni. Addig feküdt csak, amíg letettem, utána állt fel és sírt... :( Persze szóba került a has- vagy a fogfájás is mint lehetőség és sírás oka, kapott Infacolt, bekentem az ínyét, és még kilátásba helyeztünk egy Germicid C-t is mint végső lehetőség, bár láza nem volt, csak már nem tudtam mit lehetne adni, hogy megnyugodjon. És az elvileg kicsit nyugtató hatású is, úgy tudom.. De végül nem került rá sor. Majd veszek már Viburcol kúpot a gyógyszertárban, az elvileg ilyen fogzási tünetekre való homeós kúp... majd utánanézek.
Egyébként alul mind a két oldalon meg van duzzadva az ínye, és folyton rágja az ujját meg ami épp a keze ügyébe akad, úgyhogy szerintem az újabb áttörni készülő fog volt a bűnös. Pont a napokban mondtam, hogy valahogy úgy leálltak a fognövesztéssel, erre tessék, már folytatódik is. :)
Kicsi Livi is felébredt vagy háromszor, mindannyiszor felállt vagy feltérdelt a kiságyában, szétnézett, beszélgetett kicsit, megnyugtattuk, aludjon nyugodtan, nincs semmi baj, csak Levike balhézik... pár perc múlva ahogy odanéztem már újra feküdt és aludt. :))) Azért az jó, hogy tudnak egymástól aludni. :)
Az éjszaka további része már nyugodtan telt, bár reggel 7:20-kor ahogy felébredtem Livike vidám beszélgetésére úgy tűnt, mintha előtte aludtam volna el. Nem tudtuk sehogy rábeszélni, hogy aludjunk még, pedig Levike még aludt - hát hogyne aludt volna, kifáradt azért a sok sírásban.... - de mire Livike kész lett és már kapta a kajáját, Levike is ébren volt, legalább egyszerre meg volt a reggeli rutin. :)

Szokásos takarítás, pakolás, gyümölcs előkészítés, majd 9:45-kor meg is etettük Őket, mert álmosnak tűntek. Én megetettem mindkettőt, (jók ezek az etetőszékek..:) ) Apa pedig kihozta a babakocsit, megcsinálta a tápszert és 10 órakor már kint is voltak a jó tavaszias, már-már nyárias levegőn. :)
Levit egyébként az időjárási frontok is megkavarják, én szerencsére nem vagyok rá érzékeny, így csak Apától meg Mamától tudom, hogy milyen az ha "jön a front", de ezek szerint Levike is tudja, csak még mondani nem.... :(

Ebben az éjszakai nem alvás dologban az a legrosszabb, hogy tehetetlenül állok a probléma előtt, nem tudom hogyan segíthetnék... főleg mikor már végigjátszottuk az összes lehetséges megoldást, és még mindig nem volt jó. Még ablakot is nyitottam éjfélkor, hogy hátha levegő kell. Nem segített. Vagyis ártani biztos nem ártott, de nem lett jobb tőle.

Apa délre ment dolgozni, Livike pont akkor ébredt fel, amikor indult, így hozhattam is be a Lányt. Levikét pedig kb negyed órája hoztam be, Neki is ennyi volt az alvás. Nagyon melege volt mindkettőjüknek. Most ebédig játszanak kicsit, amíg hagynak addig egyedül, mert még az ebédet is előkészítem, bár csak melegíteni kell, meg főzök még bele egy almát és kész.

Most ennyi, majd még jövök ma biztos. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)