2010. március 14., vasárnap

Vasárnapi összefoglaló...

Mivel megint elég késő van, megpróbálom gyorsan leírni a mai nap eseményeit.
Az éjszakánk mondhatni nyugalmas volt, Levihez kellett 4:15-kor felkelnem, de 120 ml kajával már kibírta reggelig. Érdekesek ezek az éjszakai evések. Van, hogy napokig egyáltalán nem kell a kaja, van, hogy minden éjjel, sőt, akár többször is egy éjszaka alatt.. Miért lehet ez? Bár nap közben nem egyforma mennyiségeket esznek, pontosabban nem mindig eszik meg a teljes adag ennivalót, amin most a "szilárd" kajákat, tehát nem a tápszert értem, mert az tényleg nagyon változó mennyiségben fogy el egy nap. Lehet, hogy a napközben elfogyasztott tápanyag határozza meg, hogy fel fognak-e ébredni éjszaka? Nem tudom... Végül is nem annyira zavaró ez nekem, ha egyszer-kétszer fel is kell kelnem éjszaka kaját csinálni, és alhatok utána tovább... persze jobb, ha nem kell. :))

Reggel 7órakor csináltak ébresztőt a gyerkőcök... Hiába mindenféle rábeszélés a tovább alvásra, hiába vasárnap.. - nem mintha amúgy számítana hogy milyen nap van, még Apának sem, mert ugye nálunk nem az a klasszikus munkarend van, hogy a hétvége szabad (bár most a héten végig az volt... holnap már mennie kell dolgozni)- hiába minden, 7:15-kor kezdett elfogyni a két manó türelme, így keltünk mi is. :)

A tízóraiig csak a megszokott dolgok voltak - egyébként utána is:) - pontban 10 órakor megetettem Őket a gyümölccsel, még egy Micimackós mesét is kerestem a Youtube-on, hogy hátha jobban esznek, de a kezdeti nagy lelkesedés az egyik kistál felénél alábbhagyott, olyannyira, hogy Apának kellett szólnom, hogy próbálja meg Ő megetetni a gyerekeket, mert nálam már nem hajlandóak tovább enni. Sikerrel is járt, megették mindet! Én meg megint bosszankodtam és szidtam magamban saját magam, hogy miért van ez, hogy ennyire sok esetben fordul elő, hogy nem tudom megetetni Őket. :(((

Sajnos ma nem tudtuk kitenni Őket aludni a levegőre, mert bár sütött a nap, akkora szél fújt, hogy akármerre fordíthattam volna a babakocsit, mindenhogy belefújt volna... na meg féltem, hogy valamit majd neki/ráfúj a kocsinak a szél, pl egy tetőcserepet, vagy valamit, mert elég jól hordta az apróbb mozdítható dolgokat az udvaron... :(

Kb egy órahosszát aludtak bent a szobában, majd ebédig játék volt meg kicsi nyűgösködés is, hogy nehogy ma kimaradjon. - volt még benne részünk később is - Egyébként Levikének reggel éreztem a jobb felső kettest az ujjammal amikor bekentem az ínyét, és miután betekintést is engedett a szájába, láttam is a határozott fehér csíkot... Estére már jobban lehet érezni tapintással, szerintem már tuti áttört az a fogacska, azért volt ez a pár nap ennyire nyígós.... Livikének valami hasonló dolog lehet, mert bár még nem érződik kézzel sem, megnézni meg nem engedi, az ujja folyton a szájában van, ugyanott, mint Levikének. :) Este már azon filóztam, hogy a Dologél elég lesz-e keddig, mert ma annyiszor kentem az ínyüket, hogy ha holnap is így kell, akkor el fog fogyni. :( Na majdcsak kibírjuk valahogy, másnem ha estére nagyon rossz lesz Nekik, akkor majd kapnak kúpot, csak azt én nagyon nem szeretem... a Viburcol mondjuk homeós, de eddig csak a Germicid C volt itthon, az meg ugye gyógyszer..

Az ebédet 14 órakor adtuk ma oda, ügyesen megették. :)
Próbálkoztunk egy újabb altatással, ismét bent, mert ekkorra már csúnya felhők is gyülekeztek az égen, bár nem lett belőle eddig semmi..
Ez az alvás kb 45 perces lett, hát végülis több, mint valamelyik nap az össz. fél óra. :))

Délután elég jól elvoltak, bár szinte folyamatosan ott kellett lenni a közelükben, mert különben hiszti volt ezerrel.

Mamáék 16 óra körül értek haza, persze volt nagy öröm mindkét részről... A gyerekek is örültek, és Mamáék is. :)) Persze mikor kimentek már nem volt akkora az öröm... de hamar megnyugodtak, játszottuk tovább. :)

Az uzsonna ma majdnem 18 órakor volt, nem nagyon jelezték előtte, hogy éhesek lennének, úgyhogy hagytuk a dolgot. :)
Viszont jó kiadós kaja volt legalábbis Livikének, mert bundáskenyeret ettek, utána pedig teát ittak. :) Livike másfél szelet kenyeret megevett, persze nem volt nagy szelet és a héja is megmaradt, de ez elég sok volt szerintem. :) Levike kevesebbet evett, az etetőszékben meg az ölében így is találtam egy csomó falatot, nem tudom evett-e egyáltalán valamit. Jobb híján kapott egy vaníliás pudingot, tudom, édesség, és én vagyok legjobban ellene, de azt legalább szereti és megeszi :( Persze Livike is kapott a pudingból is, mert szinte kérte. :)

Ezután már gyorsan eltelt az idő fürdésig, ami most 20 órakor volt....
Amikor letettem Őket aludni, két perc múlva állt mind a kettő a kiságyban.... Livike csak szépen csendesen álldogált meg táncikált a zenére meg a reklámokra, de Levike nem akart nyugton maradni... a kaja se kellett, bár azért mégis megette később. :) biztos a foga kínozza. :(
Végül persze rajtam kötött ki a Fiúka, ahol kb fél óra alatt el is tudott aludni. Vagyis nem rajtam aludt el, hanem az ágyon mellettem. :)

Ez kb 21:30-kor volt, azóta nyugi van... Meglátjuk meddig. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)