2010. március 24., szerda

Annyira nem is volt nehéz.... - szerda folytatás

Ott tartottam, hogy készültem az ebédeltetéshez. 13:40-kor kezdtük, jókedv, tiszta pelus, minden adott volt. :) Az egyik tál volt színig tele, annyi kaja volt. Livike persze nem akarta enni, még az elején evett is egy-két kanállal, de utána csak rázta a fejét és bújt el. Na gondoltam majd éhes lesz, etettem Levikét. Ő nagyon ügyesen ette, több, mint a felét meg is ette szépen. Néha persze próbálkoztam Livinél is, ha az ujjammal adtam, úgy ment.. (nade azért mégse nyúlkálunk a kajába kézzel... meg mikorra enné meg az adagját úgy?:) ) kanállal nem, Kicseréltem a kanalat másikra, úgy se volt jó. Aztán egyszer meggondolta magát és nem győztem tenni a szájába, a végén még majdnem kevés is lett! :) A szokásos túrórudi is megvolt, ahhoz bezzeg nem kellett könyörögni a Lánynak sem! :)) Tea ivás is volt és ezzel le is tudtuk az ebédet 25 perc alatt.... :)

Mivel mostanában nem alszanak el ebéd után, nem is tettem le Őket aludni, csak 15:10-kor, amikor már eléggé nyűglődtek.... Elaludni viszont csak 15:45 körül sikerült, még amikor Apa haza ért (ez volt kb akkor..) még Livike leselkedett az ablaknál. :) Úgy szokta, hogy a kiságy végébe áll és húzgálja az ajtón lévő függönyt, közben kukucskál az ablakon át... :)) Nem is akart elaludni... :( Meg volt az oka ennek is, már sejtem, hogy a pelus van tele olyankor, ha nem alszik el. :) Utána elaludt, viszont Levike ébredt fel, de ekkor már 17:10 volt. Közben én megjártam a kisboltot és a Spart is, Levikének pedig elkezdtem adni az uzsonnát. Hoztam megint friss párizsit, azt ették puha kenyérrel. :) Elég sokat megevett Levike! Közben a KicsiLány is felébredt, ekkor már 17:30 volt, így Ő is csatlakozhatott Levihez az evésben. Ő is ügyesen ette. :))
Miután megették és kiporszívóztam Őket (is meg az etetőszéket is) volt egy kis sértődés abból, hogy be lettek téve a szobába játszani. Pedig mentünk mi is utánuk. :)

Jól elvoltak, nem volt hiszti sem, csak már a vége felé, amikor Levike már nagyon álmos volt, akkor nem nagyon bírt már magával... 19:40-kor gyorsan hoztam is a vizet, előtte megcsináltam a kajájukat, szóval kicsit kapkodtam, mert elhancúroztuk az időt.... Úgy vagyok vele, hogy ha jól érzik magukat, akkor nem akarom a fürdéssel zaklatni Őket, mert akkor meg az lesz, hogy nem fáradtak el eléggé és utána nem alszanak...

Mivel a körmük iszonyú gyorsan nő, már nagyon ott volt az ideje, hogy le legyen vágva mindkettőnek kézről és lábról egyaránt. Nem tudom ki mivel vágja a gyerekek körmét (szívesen fogadok tippeket és ötleteket mind az eszközt, mind a módszert illetően:) ) de mi egy ilyen speciális lekerekített ollóval vágjuk, ha épp nincs kéznél Mama szintén speciális, valahonnan már régen kapott sebészollója. :))) Namost ez a lekerekített végű mindenre való, csak arra nem, amire elvileg szánták. Nem éles, vastag a pengéje, nem lehet vele jól vágni. A Mamáé az jó, bár az sem a legélesebb, de azzal legalább le lehet vágni rendesen. Vettem még egy direkt körömvágó ollónak hívott kisollót a DMben nem rég, az is nagyon hegyes, vékony is a pengéje, viszont az se vált be.... A körömvágást én nem nagyon merem bevállalni, mert ahhoz mégiscsak jó szem kell.. meg nem esik kézre, még ha látnám is, akkor is izegnek-mozognak, félek, hogy belevágok.. Így legtöbbször Mama vagy Apa vágja a körmüket. Persze vágtam már én is, de nem olyan sokszor....

Ma megtörtént az, amitől mindig féltem, hogy elő fog fordulni, és ami miatt főleg nem én vágom. Livikének bele lett csípve egy kicsit az ujjbegyébe... és vérzett... de nagyon vérzett. :(( Nem nagyon sírt, inkább csak megijedt, de jobban mi ijedtünk meg, sose szerettem nézni a vért, nem vagyok tőle rosszul, csak úgy alapban pánikba esem, meg a tudat volt rossz, hogy most szegénykének hogy fájhat... :( Pedig azt olvastam valahol, hogy szinte nem is fáj a gyerekeknek az ilyen körömvágásnál előforduló "baleset", csak az intenzív vérzés miatt olyan ijesztő....
Levikének simán le tudta Apa vágni a körmét, Livikénél is a lábával már készen volt, a keze volt még hátra. Bár tehet róla a Kisasszony is, mert egyfolytában izgett-mozgott, kapkodta a kezét, elhúzta, előretolta, szóval nagyon nem szereti a körömvágását, de amúgy meg iszonyúan csikar és mar vele mindent és mindenkit... Még az a csoda, hogy eddig nem vágtunk bele soha! :( Pár percig vérzett, utána elállt, de az a pár perc végtelennek tűnt... Remélem nem okozott ez most még nagyobb ellenszenvet a körömvágás iránt... mert akkor ezek után nagyon nehéz dolgunk lesz!

Mire megfürdettük Őket és ágyba kerültek, már mintha mi sem történt volna, vidám volt Livike, úgy tűnt, már el is felejtette a dolgot... :)

Elaludni végül a film végén sikerült, még repetáztak is, mert elfogyott mindkettőnek a kajája, gyorsan csináltam még egy keveset mindkettőjüknek.

Nagyjából ennyi volt a mai nap. Megyek én is aludni, ha már mindenki alszik.... :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)