2010. március 31., szerda

Nyűgöskék

Nem tudom meddig tart még ez az állapot, mert már annak lehet nevezni, a szinte állandósult nyűglődést, sírást, hisztizést, nappali nem alvást, nehézkes evést.

Az éjjel jól telt, reggel 8:15-ig aludtunk. Én mondjuk kétszer jól elfeküdtem a nyakam, kellett nekem spórolni a habtapi szét- és összerakással, és nem kinyitni az ágyat. :( Pedig régen is így aludtam rajta még annakidején, mikor egyedül voltam, azóta nem nőttem, mégsem volt kényelmes. Na mindegy, túléltem. :)

Ma is tovább tartott a reggeli rutin, mivel mindent egyedül csináltam, de legalább telt vele az idő. :)
A tízórai gyümölcsevés elég nehézkesen ment, bár itt volt Mama, Livikének nem nagyon akaródzott enni, mint ahogy az ebédből is meghagyta a felét legalább a főzeléknek. :(

Miután ettek kitettem a babakocsiba Őket aludni meg levegőzni, igaz, hogy az eső elkezdett nemsokára szemerkélni, így betoltam a garázsba, hogy ne ázzanak. :) Livike nem aludt semmit! Levike is kb fél órát, úgyhogy utána a szobában töltötték a nap további részét.
Ebédig megfőztem Nekik a zöldséges cuccot amit tegnap előkészítettem, meg magunknak is csináltam egy jó nagy adag paprikáskrumplit kolbásszal, nokedlivel, jó sokat, hogy elég legyen mindannyiunknak. Igaz, hogy csak előkészítettem mindent a gyerekek ebédjéig, megfőzni csak 14 óra után volt időm...

13:30-kor megebédeltettük a porontyokat Mamával, szintén Livikével volt nehezebb, de valamennyit csak megevett Ő is a kajából. A túrórudit persze simán ette, nem kellett könyörögni, hogy nyissa már a száját. :)

Mostanában nem alszanak el egyből kaja után, de annyira álmosnak tűntek, főleg Livike, aki még ebéd előtt egy 10 percnyit aludt is a habtapin:) hogy kis tápszerrel letettem aludni Őket.
Persze nem aludtak.....
Játszogattak, én közben kimentem főzni, de beszaladgáltam rájuk nézni elég gyakran. :)

15:30 körül Apa is haza ért, de ekkor már fél órája letettem a gyerekeket újra aludni, aludtak is. Kb 16 óra volt amikor felébredtek. Viszont nem voltak hajlandóak kettesben maradni, ott kellett lenni velük, egyfolytában ment a nyígás, a hiszti a sírás... Miért nem aludtak nem értem, mikor nem is zajongtunk meg semmi ilyesmi....
A mi ebédelésünk úgy zajlott, hogy Apa evett, majd bement a gyerekekhez és én is ettem, Mamáéknak meg vittem át kaját és Ők is ettek. :)

17 óra után elmentem a kisboltba, hogy legyen a gyerekeknek uzsonnára való friss párizsi vagy valami sonkaféle, meg kellett még friss kenyér is, meg vettem most is barackos joghurtot, mert tegnap is szerették. :)

Mikor visszajöttem 17:30 volt, gyorsan meguzsonnáztattam Őket. Végülis ez a része jól megy, mert csak rakni kell eléjük a falatkákat és eszik maguktól. :)) Levikének mondjuk szokása egyszerre hatot betömni a szájába, utána meg kiszedni, úgyhogy Nála vigyázni kell, mindig csak annyit teszek elé amit épp megeszik. Livikének oda lehet adni szinte az egész Neki szánt falatkát, szépen sorban megeszi mindet. :) A joghurtot is szépen ették, kanalaztam Nekik felváltva, de kb 2 kanálnyit meghagytak, nem erőltettem, megettem én inkább. :))

Ezután már az esti játék következett, viszonylag normális hangulatban telt el, jó kedvük volt. Levikének szokása, hogy folyton rám mászik, feláll mellettem, meg néha rajtam is. Livike is jön olyankor, úgyhogy néha úgy nézek ki mint a megrakott szekér. :))

A karám szétrázásáról mikor szoknak már le!? :( Ha rájuk szólok, ha ráütök a kezükre, ha kiabálok, ha szépen mondom, ha leültetem és valamit odaadok játszani egyféle reakció létezik: kiröhögnek, hangosan! Na és persze sírnak, hogy nem csinálhatják.... utána fél perc se telik bele és kezdik elölről.
Este meg amikor már a karám arrébb van tolva, hogy majd férjünk a fürdetésnél, akkor meg Levike a zoknis meg fehérneműs fiókomat húzgálja és kipakol belőle amit épp elér. :) Ma kivett egy fél pár zoknimat. (speciel még tiszta új volt...) elkezdte nézegetni, rágni, meg amit szoktak mindennel... :) Erre én fogtam és felhúztam a lábára... combfix lett belőle. :) Azt az elcsodálkozást, hogy mi van most az Ő lábán, és hogy néz ki, és mászott, de közben nézte, orra is esett vagy kétszer emiatt..:)) Ekkor már egy szál bodyban nyomták az esti rohangászást, tiszta placcon, magyarul nincsenek már olyankor ott a játékok, csak a habtapi a karámon belül, lehet kúszni-mászni ész nélkül. :))

20 órakor fürdettünk, Levike megette a kajáját és végig állta/hintázta/kiabálta/huhogta az egész filmet... :)) Livike is ezt csinálta kb 10 percig, de Ő szerencsére szépen lefeküdt, evett tovább és el is aludt. Levikének még kellett csinálnom kaját, azzal talán már elaludt, legalábbis csendben van. :)

Az idő ma tiszta kiszámíthatatlan volt. Hol sütött a nap, hol szemelt az eső, a boltba is úgy mentem, hogy most akkor esni fog vagy kibírja míg haza érek? Kibírta :) Most meg csillagos az ég. És valami katonai hadgyakorlat vagy nem tudom mi van, de délután is mentek a nagy katonai repülők meg most este is hallatszott..

Mára azt hiszem ennyi... mennem kellene aludni. És tényleg korábban, mint éjfél. :) Magamat ismerve..... :))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)