2010. március 21., vasárnap

Mozgalmas nap volt a mai... :)

Az éjszakánk nyugodtan telt, reggel 6:50-ig aludtunk, Livike volt megint az ébresztő.. :)
8 óra előtt Apa és a Papa elmentek a Dédi mamához Földvárra, mert haza kellett vinni a még ősszel kivágott fát tűzrevalónak, nagyon útban volt már itt az udvar közepén... Jön a tavasz meg a húsvét, ilyenkor mindig rendbe kell tenni az udvart és a kertet.. :)
A gyerekek elég jók voltak, a reggeli szokásos pakolászásom kicsit hosszabbra nyúlt mert még az ágyneműt is lehúztam és kitettem a paplanokat-párnákat a napra, hogy jól szívják meg magukat... :) Persze ez még nem olyan igazi, mint nyáron amikor szinte sugározzák este a meleget az ágyneműk.. de azért elég jól felfrissültek így is. :)
A tízóraira való gyümölcsöt épp sikerült időre megcsinálnom, de végül nem késtem le semmiről mert türelmesek voltak a gyerekek, jól eljátszogattak. 10:30-kor kezdtem etetni Őket. Minden ment is simán, ügyesen ettek...
Közben hazaértek Apáék is, de hozták a Dédit is magukkal. :) Akkor már tudtam miért... :) Főleg, hogy utána megérkezett a másik Dédi is, (aki egyébként is jön minden héten) és hamarosan tényleg kiderült hogy a mai vasárnapi ebéd egyben az én holnapi névnapom megünneplésére (is) készül. Ezért jöttek a mamák, (nekem mamák.:)  ) meg persze jó kicsit együtt lenni, de általában csak ha valakinek van valamije akkor jövünk így össze.

Az etetésnél tartottam... szóval szépen ettek, mindaddig, amíg a Dédi be nem jött köszönni, és Levi meg nem ijedt tőle... Szegénykém úgy sírt, potyogtak a könnyei, meg minden.. :( Biztos most van Levi abban a korszakában, amikor fél az idegenektől, vagy a rég látott rokonoktól...Karácsony már nem most volt...
Mindenesetre meg tudtuk etetni a másik Dédivel, mert Őt már jobban ismerik, nem fél egyikőjük sem. :) Kaja után irány a babakocsi, ahol sikerült is aludni... menyit is? kb 1 órát. Nem túl sok, ahhoz épp kevés volt, hogy meg tudjunk ebédelni, úgyhogy irány a hordozók és be lettek telepítve Mamáékhoz... :)) Nagyon jól elvoltak, még mindig szeretnek hintázni a hordozóban, csak mostmár egyenes háttal ülve és kapaszkodva a hordozó "fülébe" . :))

Volt persze köszöntés is és ajándékozás, persze sok fénykép is készült, csak azok még Mama gépén vannak... de szerintem holnap át tudom hozni és majd teszek fel párat. Remélem abból a sokból, ami készült lesz néhány használható is. :) Ilyenkor mindig van csoportkép a gyerekekkel, amikből kismillió szokott készülni, kíváncsi leszek milyenek lettek. :))

Miután túl voltuk mindezeken a gyerekek ebédjét is gyorsan összeraktam, mert már 14 óra volt... Nem voltak előtte sem éhesek, mert akkor tuti nem viselték volna olyan jól a bent- és kintlétet. (az udvaron fényképezkedtünk...)

Az ebédet szépen és ügyesen megették, pedig ma is jó sokat kaptak. :)
A délutáni alvás viszont csak kb 16:30-kor következett be, addig csak viháncolás volt a kiságyban meg egy kis sírás is, de az nem sok szerencsére. :)

Nap közben egyébként udvarrendezés volt, Papa már tegnap elkezdte azzal, hogy a reggel hazavitt fákat felpakolta az utánfutóra meg összegereblyézte a füvet a drága kutyuskánk termésétől. (Mert nem tudja megtanulni, hogy egy helyre.........)
Ma Apa is segített, cseresznyefát gallyaltak, meg egy kicsit a diófát is, újabb adag fa felpakolása a futóra és délután most már Mamával együtt irány újra Földvár, hogy hazavigyék a fát és a Dédit is. :)  Mi Apával maradtunk, de még volt pár apróság amit meg tudtunk csinálni az alatt az egy óra alatt amíg aludtak a gyerekek. :) Pl átgereblyézni a füvet, ha már tegnap olyan szép volt, ma meg tele lett kicsi lecsipkedett faágakkal..... Apa csinált placcot növényeknek, ugyanis lesz majd uborka, paradicsom, paprika meg még nem tudom mi ültetve (vetve, vagy palántázva, vagy egymás után így sorban, nem tudom... nem értek hozzá:))  ) Szóval elvoltunk...

17:15-kor volt vége az alvásnak, utána már főként itt kellett legyek a gyerekekkel. :)
Mire odakerült a sor, hogy uzsonnáztatnék, addigra haza is értek Mamék, így Mama segített etetni. Azt hiszem kicsit szüneteltetjük a virslit, mert ma nem ették meg a 3 db-ot, csak kb kettőt..... Nem erőltettük, majd máskor kapnak újra és akkor talán nagyobb kedvvel eszik. :)

18 óra után ismét hordozóba pakolás és átmentünk Mamáékhoz vacsorázni, pedig én éhes sem voltam.... Nem szoktam én meg, hogy egy nap kétszer is sokat egyek. :))) Nem azért hogy nincs mit enni, nem kívánom/nincs idő/nincs kedvem/stb.....
Nem baj, ma ettünk :)
A gyerkőcök is megettek még egy fél doboz kölesgolyót odaát, legalább nem unatkoztak. :)))

Mire visszaértünk már nem is volt sok idő a fürdésig, de mégis elhúzódott, mert 20:10-kor fogtunk hozzá.... addig játék és hancúrozás. :) Levike olyan jókat ugrált meg vedődött a párnára:) Letettem neki a frissen felhúzott ágyneműmből a nagypárnát, és abba bújt bele, meg ugrált rá. :) Mondtam hogy tente-tente, ekkor vigyorogva belebújt meg ilyenek. :)
Meg még azt csinálta, hogy én négykézlábra álltam, Levi felállt belém kapaszkodva, és nekem meg kellett picit billentenem, hogy ráessen a párnára. :))) nagyon tetszett neki, csak nem lenne jó, ha ezt megcsinálná kemény talajon is....

Fürdés után szépen lenyugodtak a kajájukkal, de ahogy hallom még nem alszanak, mert nagy a cuppogás a cumisüveggel. :) Remélem azért hamarosan alvás lesz már, én is próbálok aludni hamarosan. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)