2010. március 2., kedd

Az 1 éves státuszvizsgálat... és a keddi nap eseményei

Azt gondoltam korábban gép elé jutok ma, de nem így sikerült, így most egyszerre kell mindent leírnom, kezdve a tegnap délután folytatásával. (Mindjárt így az elején egy "értelmes" mondat:) )

Tegnap megették az uzsonnát, játszottunk nagyokat, majd 19 óra után elkezdtem a fürdéshez előkészülni, szerintem fél óra alatt megvolt a fürdés is, azt tudom, hogy 20 órára már kész volt a szoba is, ágyazással, pakolással. :)
A gyerekek közül megint Levike volt az, aki nem akart aludni. :(
Épp egy ordítás közepén járt, amikor megérkeztek Mamáék, én csináltam még egy kicsi tápszert, hogy majd azzal altatom el Levit. Mama bejött, próbálta Ő is altatni, de hancúrozás lett belőle, esze ágában sem volt aludni...
Persze nem adtam fel a reményt, hogy lesz még alvás, magamra tettem és úgy altattam.
Apa 22 óra előtt már itthon volt, altattam még vagy fél órán át Levit és utána le tudtam tenni anélkül, hogy ordítás lenne a vége. Aludt is reggelig szerencsére. :)
Livike végig aludt.... :)

Ma reggel is 7:20-kor volt ébresztő, ment minden a szokásos módján.
9:30-kor megetettük a tízórai gyümölcsöt, hogy ne kelljen rohanni a védőnőhöz, azt meg nem szerettem volna, hogy evés nélkül menjünk, mert akkor tuti nyűgösek lettek volna...

10 óra után pár perccel el is indultunk, persze csináltam egy kis tápszert, amivel el is aludtak a kb 5 perces úton a babakocsiban. :))
Szerencsére nem voltak nyűgösek (nagyon) csak már a végén, de ennyi belefér.
Szinte egyből mehettünk be a súlymérésre, - és egyéb mérésekre - utána még az orvoshoz is be kellett menni, mert bár oltást nem kaptak, meg szerette volna nézni Levike kukiját, valamint szó volt még arról, hogy ha elfogy a tápszer ami ki van írva (4 dobozzal van....) akkor már nem írnak ki másikat (?) hanem közben át kell állni a tejre. Hmm... Hát én nagyon nem szeretnék még tehéntejet adni:( Mi az, hogy nem ír ki másik tápszert? A DM-ben sajnos 2000 Ft körül vannak a tápszerek, amiket már 1 éves kor fölött lehet adni, és jó esetben 500 grammosak, egyébként meg inkább 300.... Én megértem, hogy kell a tejtermék, más formában meg is kapják, és kapták eddig is, és ezt lehet fokozni, de ne rendes tejjel már! A védőnő azt mondta, hogy ő nem adna még tejet.. (ezt már kint mondta, amikor az orvos nem hallotta...) legalább 2 éves korig nem kellene adni (na erre én is azt mondom, hogy ez meg a másik véglet, de azért mondjuk 1,5 éves korban vagy kicsit előbb már én is beleegyeznék... úgy, hogy előtte fokozatosan meg lettek ismertetve...) mivel koraszülöttek is voltak, meg egyébként sem. Hmm.. Ja és ha mégis adjuk, akkor inkábba DM-ben /Rossmannban kapható Milupa tejitalt vegyem, az mégse rendes tej. Az orvos meg azt mondta, hogy ne zacskós tejet adjunk, hanem dobozost, de ne tartósat hanem simát, és nem kell felforralni. De mit csináljak, ha nem tudom átszoktatni Őket két hét alatt?? (addig elég kb a tápszer...) Én egyébként sem hiszek abban, hogy tejjel jól tud lakni. A tápszerben azért van sok egyéb összetevő, vitamin meg ilyenek, amitől laktató.. a tej meg csak tej... vizes lötty, mert még csak nem is igazi tej, amit régen ihattak a gyerekek szinte úgy, ahogy kijött a tehénből.
(gondolom felforralták azért..:)) )
Szóval úgy tűnik nem lesz követő tápszerünk, ezt amit most esznek egy éves korig lehet adni. Gondolkodtam rajta, hogy rákérdezzek-e egyáltalán, hogy mi lesz ezután, de úgy voltam vele, hogy jobb ha igen, mert azután meg nehogy az legyen, hogy azért nem fejlődnek rendesen, mert gyenge a tápszer... De azt gondoltam, hogy majd másikfajtát fog írni, erre tessék, igyanak tejet.
Hát meglátjuk. Egyáltalán hogy fogják fogadni. De azért nem értem, mindenki fél a tejtől mint a tűztől (ilyen korban...) most meg mégis adjuk? A túlzott aggódás van túlparázva, hogy allergizál, meg ilyenek, vagy tényleg káros lehet még a szervezetükre ilyen korban? Hát én már nem tudom. :((
Van még egy kis idő, majd böngészem a netet ez ügyben is. :)



A fő célja a mai védőnői látogatásunknak ugyebár az 1 éves státuszvizsgálat volt, aminek a számszerű eredményei így néznek ki:
Levi súlya: 8900 gramm, hossza: 76 cm, fejkörfogata: 44 cm, mellkörfogata: 46 cm.
Livi súlya: 8050 gramm, hossza: 75 cm, fejkörfogata: 45 cm, mellkörfogata: 45,5 cm.
A súlyukat a reggeli tápszer, a tízórai gyümölcs valamint még egy kis tápszer megevése után, és nagydolog előtt mérték, tehát nem igazán valós adatok, de nagyjából egyezik azokkal a számokkal amiket én mértem pár napja. Ha nem felejtem el, majd holnap megmérem Őket. Egyébként a védőnő azt mondta nem kell foglalkozni azzal, hogy ettek-e, kakiltak-e, van-e rajtuk pelenka, esetleg abban van-e már valami, mérni kell és kész... Magyarul lazán veszik nagyon. :( Én itthon mindig úgy mérem Őket, hogy tudom, hogy a tiszta pelenka 40 gramm, illetve a Levié 30 gramm.. a végén levonom és kész. :)

A kérdőív kitöltésénél is rendben ment minden, összességében jól állunk, mindketten állnak már és ez jó! Levike lépeget is bútor mellett, (egyelőre a kanapé mellett) napról-napra látszik a fejlődés, ez annyira jó érzés! :) Livike is feláll, még nem lépeget, de majd fog. :) Volt még kérdés arról, hogy megfognak-e dolgokat, értik-e a tiltó szót, (hogyne értenék, csak nem hallgatnak rá:) ), felismernek-e tárgyakat, figyelnek-e a hangokra meg mittudoménmár mik voltak. Mindenesetre mindenre igen volt a válasz. :)
Miután kész lettünk jöttünk is gyorsan hazafelé, már álmosak voltak nagyon a gyerekek... el is aludtak mire haza értünk, Livike még nagyokat pislogott, de két percen belül aludt Ő is. :) 11 óra körül járt ekkor az idő.

12:15-ig aludtak kint, utána be kellett hozzam Őket, játszottunk, én megcsináltam az ebédjüket, ma is zöldséges volt frissen, hagyma nélküli. :)

13 órakor megvolt az ebédeltetés is, ügyesen megették mind a ketten, teát is, túrórudit is kaptak.. :)
Utána viszont nem akartak aludni....
Pedig 15:30-kor nekem el kellett mennem a bőrgyógyászhoz receptért, ugyanis megbeszéltem vele telefonon ,hogy írja már fel azt a szteroidos kenőcsöt meg a simát is amit Levinek írt még tavaly, mert megint kezdenek előjönni a piros foltok, és hiába kenek rá bármit, nem segít. Nem akarjuk megvárni amíg megint olyan csúnya lesz mint akkor... Szó nélkül beleegyezett, menjek 16:15-re, nem kell várni, menjek be hogy a receptért jöttem.
Hát jah...
A gyerekeket úgy hagytam itt Apára, hogy Levi elaludt, Livike pedig viháncolt, játszottak Apával...
Ebéd után teát kaptak, nem akartam tápszert adni, gondoltam valahol el kell kezdeni a leszoktatást róla.. pl azzal, hogy szilárd kaja után nem kapnak alváshoz... hát nem jött be. Nem aludtak el nélküle!:(( Így csináltam egy keveset, egyből aludt is Levike...

A bőrgyógyászhoz időben odaértem, már voltak előttem vagy négyen. Mikor kijött az első páciens (kb 20 perc után), megkérdeztem, hogy ki következik, és hogy bemehetnék-e mert én csak receptért jöttem.... Nem nagyon tetszett neki, de nem mondta, hogy nem, vagy ugyan mit akarok én ő is azért jött, szóval bementem. :) Soha nem kéredzkedtem még előre, nehezen is szántam rá magam, inkább mindig kivárom a sort megkockáztatva még azt is hogy olyan is elém megy aki utánam jött... de muszáj volt megtennem, mert nem ülhettem ott egész délután, mert utána még be kellett mennem a DMbe is, a boltba is meg a gyógyszertárba is.....
Na.. a lényeg, hogy hamar meglettek a receptek, persze ugyanúgy pénzért írta ki, mintha vittem volna a gyereket is és megvizsgálta volna... Én azért bíztam benne, hogy majd csak annyit fog kérni, mint mikor Levit visszavittük, hogy ránézzen, meg akkor írta ki a második "sima" popsikenőcsöt... de nem, elkérte a rendes árat. Plusz még jön hozzá a konkrét ára a kenőcsöknek.... ez van. Ha egyszer nem jó neki még a Sudocrem sem, akkor mit tudok csinálni?

Végül 18 órára értem haza.
Az uzsonnán túl voltak, Livike semmit nem aludt, Levike pedig 17 óra körül ébredt fel. Livike drága a habtapin aludt volna el épp akkor ahogy hazaértem, erre 5 perc múlva Levi végigtrappolt rajta, elvette a cumisüvegjét, amire persze felébredt és éktelen visításba kezdett.. :(
Innentől fürdésig játszás volt, kicsit Mama is volt ideát, de 19:30-kor amikor egyáltalán hozzáfogtunk a fürdés előkészítéshez meglógott. :) Szökni kell a gyerekek elől, mert különben hiszti és ordítás a vége, ha megpróbál úgy kimenni, hogy elköszön, meg ilyenek.... mert akkor nem tud kimenni, nem hagyják.
Igaz, ezt kb eddig kétszer csinálta így, mert tudjuk, hogy ez nem helyes cselekvés, hogy akkor megyünk ki amikor a gyerek épp nem lát bennünket... bár tény, hogy nem volt utána balhé, elvoltak velünk is nagyon jól. :))

Fürdés után Levi szokásához híven (ez a harmadik este...) nem volt hajlandó elaludni. Sírt, hisztizett, majdnem toporzékolt az ágyában, ha letettem felállt, szóval hasonlókat produkált, mint eddig...
Újabb adag kaja - mert megette az előzőt.. kiságyba letevés - mert előtte már egy órát rajtam feküdt... - ismételten hiszti és felállás, nem fekvés...
Én már nagyon ideges voltam, hogy most már mit csináljunk, nem szeretném azt amit tegnap előtt éjjel... Bekentem az ínyét, nagyon fájhatott Neki mert jobban sírt.... Hát gondoltam akkor próba szerencse, Viburcol kúp.
Olvastam én erről sokat, hogy nem szabad gyakran adni, meg hogy megszokja a gyerek és akkor nem fog aludni nélküle.. stb.. De ez nem is altató, hanem homeopátiás szerekből álló fájdalomcsillapító, és nem fogom minden nap alkalmazni, csak most már tényleg nem tudtam mit lehetne kezdeni Levivel, hogy ne sírjon annyira.

Nahh.. ennyi. Ideje aludni menni, mára ennyi az internetezésem, hogy megírtam ezt a kisregényt. :))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)