2010. március 6., szombat

Megkergült időjárás... :)

Reggelre esett egy kis hó. Gondolom nem csak nálunk. :) Mindenesetre furcsa volt látni, hogy megint minden fehér.. Délelőtt intenzív olvadásba kezdett, nagyon jó idő volt amikor sütött a nap, de este felé megint lehűlt a levegő.
Ennyit a mai időjárásról. :)

A sok alvás nagyjából úgy nézett ki, hogy 23 órától reggel 7:20-ig alhattunk. :) Ez már elég jó, ne legyek telhetetlen. :)))
Éjszaka egyszer sem kellett felkelni a gyerekekhez.

A délelőtt gyorsan eltelt, a tízórait egyedül etettem meg ma Velük, szépen, ügyesen mind megették! :) Eddig nem tudtam elképzelni, hogy egy ember, történetesen az anyuka hogy tud két gyereket megetetni. Hát így. Bár ehhez a gyerekek akarata/éhsége/kipihentsége is szükséges, nem is kicsit! :) Én most úgy gondolom, hogy a "környezet változás" segít, hisz' egy évig bent a szobában etettünk a hordozóban vagy épp a földön ülve. Most pedig itt a konyhában az etetőszékekben. :)

Tízórai után kitettem Őket a babakocsiba, ahol kb 1 órahosszát aludtak is a másfél órás kintlétből. :)Úgy terveztem, hogy majd ebéd után is kimennek, de addigra úgy lehűlt a levegő, hogy inkább maradtak idebent.

Az ebéd a tegnapi zöldséges keverék csirkehússal volt, főztem bele két almát és így pont elég lett! Mama épp haza ért amikor etetni kezdtem, úgyhogy segített. :)

Apa még ma se ment dolgozni, bár itthon főzött, az mégsem ugyanaz, mint egész nap ezt csinálni csak "nagyban". Valószínűleg holnap is marad még - ha nem szólnak - a tavalyi szabadságból végülis kitelik, és remélhetőleg helyre jön hétfőre rendesen a karja...

Ebéd után megpróbáltam a tegnap vett speciális tejet adni, ez ilyen elválasztási tápszer vagymi... a Humana terméke, kék dobozos, 450 ml-es... Mondhatom, nem volt sikere! Pedig nem olyan rossz íze, még méz is van benne a leírás szerint. A tápszeres cumisüvegből spriccelt, annyira folyt belőle, így beletettem a kis Aventes üvegbe amiből a teát szokták inni, de abból se fogyott több két kortynál, aminél kirázta Őket a hideg meg amit még el lehet képzelni... Ennyit a majdnem 500 ft-os tejről..
Délután uzsonnára tettem még egy kísérletet ezzel a lötyivel, mégpedig tejbegrízt főztem belőle. Fintorok és fejrázás volt a köszönet érte, enni nem akarták.... :( Ezután csináltam egy kis kekszes tejpépet, és abba tettem a grízes cuccból, hogy vegyesen hátha jobban csúszik. Levike elég jól megette, bár az egész kb 130 ml lehetett... Livike két kanál után annyira tiltakozott, hogy még az ujjamról se nyalta le, pedig onnan általában mindent megkóstol (ha másként nem megy.... utána eszi kanállal, de most ez se vált be.) Hát most akkor mit egyen ez a Lány, mert Levi még csak-csak evett is. Kaptak megint egy-egy szelet sonkát, aminek megint háromnegyede az ölükben és a földön végezte, majd babakeksszel próbálkoztam, ami viszont szinte teljesen "odabent" végezte, mert csak egy pici darabkát találtam a földön később. :))
Ez volt a "nagy" uzsonnánk..... :)

Még előtte elszaladtam a Sparba almáért mert már holnapra se lett volna tízórainak való, de hamar megjártam és utána már itthon voltam. :)

Ebéd után a tejes kísérletezés befejeztével (tápszerrel) aludtak egy keveset, épp annyit, hogy meg tudtunk ebédelni, bár Livike fent volt elég hamar, de jól elbeszélgetett magában. :)
Mire kijöttünk persze Levike is felébredt, onnantól fogva nem volt alvás....

Este felé Mamáék is átjöttek, jól lefárasztották a porontyokat, pedig mi is szoktunk velük játszani..... mindenesetre 20 órára kész voltunk a fürdetéssel, és eddig (kopkop:) )még nem volt semmi akció, Levike is szépen elaludt, remélem mára végleg elmaradt a mostanában szokásos hisztis műsorszáma. :)

Mára ennyi, ha lesz még valami azt holnap úgyis megírom. :) Remélem nyugalmas éjszakánk lesz...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)