2010. március 22., hétfő

Nyugis hétkezdés - eddig. :)

Az este hamarosan elaludtak, amit abból vettem észre, hogy csend lett. :) Mindketten szépen megették a kajájukat és reggel 5:56-ig fel sem ébredtek, akkor is csak Livike, aki egy 120-as kaja után még hagyott bennünket aludni 7-ig. :) Én voltam a lusta, hogy nem akartam már 6 órakor nekikezdeni a napnak - inkább adtam kaját a Lánynak...- , mondjuk Levi aludt is még, Ő 7-kor kelt... de Livike nem aludt vissza. Legalábbis én bármikor ránéztem, mindig fent volt, de csendben, vagy csak nem zavaró módon "beszélgetett" :)

7 órakor azonban kezdődött a hétfő. :) 8 óra után ahogy bejöttem az udvarról azt hittem, hogy elaludtak, olyan csendben voltak, de ez csak pillanatnyi lehetett, mert mindketten álltak a kiságyban és vigyorogtak egymásra. :)))

Apa 10-re ment dolgozni, valószínű 18 óra után jön is haza, hacsak nem lesz valami rendezvény...
Ma ismét lett főzve egy csomó zöldséges cucc ebédnek, nem tudom erre mikor unnak rá, de egyelőre nagyon szeretik. :) Bár az is igaz, hogy nincs két egyforma "adag" lefőzve, mert mindig más a zöldségek aránya és néha az összetételén is variálunk, hogy mégse legyen unalmas. 3-4 adagnyinál meg úgyse lesz soha több belőle... Pedig jó lenne valami egyéb kaját is enniük, de a borsóval Levi miatt nem merek próbálkozni, a paradicsommal szintén miatta, mert pl. az üveges bolognait Livi megette eleinte, - később már ő sem - de Levi egyáltalán nem. Szóval valószínűleg a paradicsom se lesz a kedvencük. Pedig egy jó kis paradicsomos krumpli vagy tészta hússal jó lehetne Nekik. Na majd... Mára lesz friss zöldséges kaja, holnap meg majd meglátom mit tudok összehozni. :))

A tízórait pontban 10-kor kezdtem el adni a gyerekeknek. Egy ide-egy oda elven, amiből inkább egy ide-tíz oda lett.. Magyarul Livike nem akart enni. Álmos volt. Dörzsölte a szemét, arcát, száját, mindent elkövetett, hogy ne kelljen bekapni a kanalat. :( Persze a hisztijét szépen átragasztotta Levire is, úgyhogy 20 perc után még ott tartottunk, hogy az egyik tálka gyümölcsnek kicsit több, mint a fele hiányzott csak.... máskor ennyi idő alatt a két tállal megeszik...
Ekkor megérkezett a "felmentő sereg" Mama személyében, aki meg tudta etetni Őket! Na igen. Neki mindig sikerül.
Addig én előhoztam a babakocsit meg elkészítettem a tápszert és hamarosan mehettek is kifelé aludni. :)
Kb egy órája alszanak. Az a baj, hogy itt van a babakocsi az ajtóban, nekem meg turmixolni kellene a kajájukat, de akkor felébrednek a zúgásra.... úgyhogy megvárom míg felébrednek, akkor legalább ha hiszti van lenyugszanak a zörgésre. :) Szeretnek mindenféle zúgást-búgást.. Livike még a porszívó hangjára is táncolni szokott. :))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)