2010. március 12., péntek

Megint front van, vagy csak a foguk jön.....?

Ma különösen nyűgösek voltak a gyerekek. Mostanában egyébként is azok, de ez a mai nap túltett az összes eddigin.. Egyelőre találgatok, mi okozhatta a dolgot: a kevés alvás? De annak is oka kell, hogy legyen, hogy miért nem aludtak. A fogzás? Az lehet, de ennyire? Fejlődési ugrás? (vagy valami ilyesminek mondják...) vagy csak simán, FRONT van! (Van? Nem néztem időjárás jelentést ma...:) )
De hogy mi is volt ma? Mindjárt írom.

Kezdődött már éjjel, bár az még csak simán rosszul esett, hogy fel kellett kelnem éjfél ELŐTT. Igen, ez furcsa volt nekem is, hogy egyáltalán már aludtam, mert mostanában inkább éjfél körül, vagy után alszom el. Tegnap kivételesen már 23 órakor lefeküdtem aludni, erre 23:45-kor arra ébredtem, hogy Levi sír... utána Livi is rákezdett, úgyhogy negyed óra eltelt szépen a vissza altatásukkal, ami persze csak kajával ment. Olyan mérges voltam, hogy csak na. :( Biztos volt már úgy mindenki, - ha nem akkor nagyon jó neki! - hogy épp elaludt és valamiért fel kellett kelnie... nem kellemes. De végülis azzal nem jobb, ha ideges vagyok és kiabálok meg kapkodok, attól még a gyerekek is feszültek lesznek... Ezért inkább miután a kajával letettem Őket aludni, utána kimérgelődtem magam idekint majd mentem aludni ami szerencsére sikerült is. :)

Reggel Apa már 6 óra után felkelt, néha van ilyenje, hogy nem tud aludni, bár okát nem tudott mondani, hogy miért ébredt korábban a szokásosnál. Persze fent voltam én is, olyankor már nem úgy alszom ha már felkelt, csukott ajtónál is behallatszik minden szöszmötölés... Gondoltam alszom amíg lehet.. :)
Soha nem voltam jó alvó. Én tizenévesen is mindig korán keltem, későn feküdtem... csodálkoztam, hogy mások hogy tudnak délig is aludni. (később persze amikor bulizni jártam akkor én se keltem korán, de az csak alkalmakként volt így:) ) A terhességem alatt eleinte persze többet aludtam, de ez valami velejárója annak az állapotnak, utána megint visszatért a későn elalvós, korán kelős időszakom. A végén amikor már kórházban voltam, mindig mondta mindenki, hogy aludjak, mert utána ha akarnék se fogok tudni! :) Hát itt van, erről beszéltek. :)
Na de ezután a kis kitérő után jöjjön a mai nap.
Végül a gyerekek döntötték el (ma is) az ébresztő időpontját, ami 7:10 volt. :)
Gyorsan rendbe tettük őket meg a lakást is, meg a szokásos dolgok...

A tízórait 9:50-kor adtuk oda ma, elég jól meg is ették. Sőt, nagyon jól. :)
Mivel kint elég nyálkás idő volt, ma bent altattuk a gyerekeket.
Alvás mondjuk egész nap szinte SEMMI nem volt....
Livike aludt negyed órát, de Levi nem tudott elaludni valamiért... Livit is felébresztette. :( Nem tudtam elképzelni, hogy mit fogunk csinálni még majdnem 3 órán át az ebédig... csak nyűglődtek, sírtak, álmosak voltak, de nem aludtak. Játszottunk, altattunk, de hiába. Végül egyszercsak Levi elaludt a habtapin, persze mikor? 13:30-kor, épp mentem volna be értük hogy hozom ki a kajához Őket az etetőszékeikbe.... Livike is majdnem aludt már Apa hasán, de tisztába kellett tennem a Lányt mert "szaga volt" :) Gondoltam nem etetgetek külön, így letettem Livikét az ágyába ahol 1 perc múlva aludt is. Na, nem sokáig! Levike felébredt a kb negyed órás alvásából, Livikének 10 perc jutott kb, felébredt Ő is. Így 14 órakor megetettük Őket, hogy majd utána biztos alszanak. Ahogy én azt elképzelem!
SEMMIT nem aludtak ezután már estig! Az idő nagy részében továbbra is a semmisehogynemjó hangulat volt, ráadásul ma megint bővült a játékok köre egy újabb zenélős kütyüvel, Mama vette a Teszveszen, egy Chicco vonat ami tele van gombokkal amik hangot adnak, a másik zenélős babatévé mellé, aminek egy párját meg már előtte megkaptuk Andiéktól is. Volt még régebbről szintén Andiéktól az a kormányos zenélős cucc, meg a telefon amit meg én vettem a Teszveszen. Na szóval zenélős játékból van most jócskán, emellé a gyerekek nyekergése.... mára elég volt a hangzavarból. Ja és ne felejtsük el a tévét sem, mert engem nagyon tud idegesíteni, ha hangosra van véve, hát pedig ma úgy volt végig... :( Hogy emiatt, vagy az idő miatt, vagy bujkál bennem valami nyavalya nem tudom, de délután úgy megfájdult a fejem, mint már nagyon rég... Be is vettem egy Advil ultrát ami kb 1 óra múlva el is múlasztotta a fejfájásom. Furcsa ez nekem, mert nagyon ritkán fáj... egy kezemen meg tudom számolni, hogy évente hányszor fordul elő. :)
Egyébként semmi bajom a zenélős játékokkal, szeretem is őket, csak ma valahogy nagyon összeadódott minden, ami kicsit se hasonlít a csendre! :)

Volt uzsonna is persze, ma puding, mert úgy gondoltam, hogy azt jobban megeszik nyűgösen is. Az ebédhez egyébként ettek pogácsát is, Apa sütötte, finom volt. :)

Úgy gondoltam, hogy ha 19 óra körül megfürdetünk már jók vagyunk. Erre úgy belejöttek a rohangálásba, hogy majdnem 20 óra volt mire megkezdtük a fürdetést. :) Jó kedvük lett, kúsztak-másztak mint akit felhúztak, kiságy alá be- majd ki, körbe-körbe a habtapin, visongás, nevetés, jókedv. :)
Gondoltam jól lefáradtak, és alvás lesz reggelig...
Ebből még nem múlt el semmi, hogy ne így legyen, de az elalvás most sem ment simán.
Kivételesen most Livike nem tudott elaludni. Csak állt az ágyában és sírt.... Levi aludt és azóta is azt teszi, tartsa meg jó szokását. :)) Livikének bekentem az ínyét, - ma már sokadjára - nagyon jól tűrte, szerintem a foga kínozza....
A nagyágyon kettőnk között szépen elaludt a kajájával. Le akartam tenni, de a kiságy felé közeledve annyira kapaszkodott, hogy inkább a nagyágynál döntöttem. :)
Apa tette le a helyére kb negyed óra után ahogy elaludt, azóta alszik. Remélem reggelig! :)

Mamáék ma este mentek Kiskunfélegyházára mert holnaptól lesz ott valami veteránjárműves kiállítás, és ugye az itteni klubnak tagjai és vezetői is egyben, meg ott kell lenni holnap a járműveket őrizni amiket kiállítanak.. a lényeg, hogy vasárnap délutánig nincsenek itthon.... Nem tudom a gyerekek megérzik-e majd a hiányukat...én biztos. Mostmár csak abban bízom, hogy Apát nem hívják be dolgozni hétvégére.. ha eddig nem szóltak, most már ne is! :) Furcsa lesz, hogy naponta legalább egyszer ne jöjjenek be Mamáék játszani vagy csak köszönni, etetni segíteni és kicsit megszeretgetni a gyerkőcöket! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)