2010. március 5., péntek

Gyors helyzetjelentés a pénteki napról

Éjjel aludtak, reggel 7-kor keltünk.
Vidáman indult a nap, Levikének az volt a legjobb szórakozása, hogy amikor rá akartam tenni a pelenkát mindig felemelte a lábát, és kb tizedjére sikerült rárakni a tépőzárat. :)
Megkapták a kaját, én is megcsináltam a szokásos dolgokat. Olyan gyorsan eltelik az idő a tízóraiig, hogy szinte észre sem veszem. :)
10 órakor gyümölcs etetés Apával, majd először próbáltam bent altatni Őket, amikoris Levi aludt egy fél órát, de Livi semmit, ezért kitettem Őket a babakocsiba, ott kb egy órát aludtak, de ebben benne volt a tologatással - altatás céljából - töltött fél óra is.. :)

Tegnap vettem csirkemellet, ma meg is főztük, ki is adagoltam zacskókba, 20 adag lett. :) Szerencsére nem sós. :)
Készült még ma zöldséges keverék is, abból kettő adag jutott a fagyasztóba, a mai ebédjüket meg jó bőven mértem (megszaporodott mert még a húst meg a tízórai gyümölcsmaradékot utána tettem bele, ahogy a keveréket kiszámoltam. :)

Majdnem 14 óra volt, amikor megebédeltettük Őket, és várható volt hogy maradni fog a kajából, az jó lesz holnapra, majd feljavítom valamivel, hogy több legyen. :)

Ebéd után megpróbáltuk megkóstoltatni Velük a tejet....
Hát... szegénykéim úgy rácuppantak a cumisüvegre és úgy elhajították ahogy megérezték, hogy nem a szokásos tápszer van benne, hogy öröm volt nézni! Persze valahogy muszáj lesz megkóstoltatni a tejet, de szerintem előbb pl tejbegríz formájában kellene, és nem így becsapni őket, amikor teljesen mást vártak. :(
Miután nem kellett a tej, - és egyébként is folyt minden felé, mert hiába 1 évesek, még a legelső méretű cumikkal isszák a tápszert is, - tettem bele egy kevés kekszes tejpépet, hogy kicsit sűrűbb legyen, ne folyjon ki... Na, hát így sem nyerte el a tetszésüket.... Végül a szokásos tápszert adtam Nekik, 5 perc múlva aludtak is!
Lehet, hogy ez a tápszer már egyenesen függőséget okozott Náluk? Lehet, hogy hiába is vennék (vagy íratnék) másikféle tápszert, azt sem ennék meg, mert megszokták ennek az ízét? :(

Amíg aludtak elszaladtam a Sparba, majd a cuccal hazajöttem és úgy mentem még a kisboltba is. Már a kisbolt előtt ahogy itthon voltam, akkor is fent voltak mind a ketten, de Apa elfoglalta Őket.

17 óra körül volt az uzsonna. Hát, ez minden volt ma csak nem evészet az uzsonna időben...
Először próbáltam vékony sonkaszeleteket adni csak úgy kézben és magában.
A végére az etetőszékben és alatt, valamint a ruhájukon az ölükben több sonka volt mint bennük, úgyhogy nem sok értelme volt egyelőre odaadni....
Ezután kekszes tejpépet próbáltam adni, de abból sem ettek sokat...

Újabb játék, közösen és kettesben is....
19:25-kor kezdtük a fürdést, Apa már tudott annyira fogni, hogy Levit meg tudja fürdetni. :)
20 órakor természetesen a Fiatalúr rákezdett a mostanában szokásos műsorára.... 21:30-ra sikerült elaltatni...
Ennyi volt nagyjából a nap, megyek is és alszom... jó lenne már egyszer jó sokat aludni! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)