2010. március 27., szombat

Szombat

Megpróbálok gyorsan írni a mai napról, bár Levi még nem alszik, lehet, hogy csak holnap fogom tudni befejezni az írást...

Az éjszaka jól telt, reggel 7-ig csend volt, akkor is Levike ébredt elsőnek, pedig Livike szokott általában. :)
Nem felejtettem el súlyt mérni, bár ha ezt tudom, meg se mérem.... Az előzőhöz képest szinte semmit nem változtak. :( Az, hogy még talán picit kevesebbek is most, mint legutóbb, nem jelent semmit. Ha épp csak kicsit lennének súlyosabbak, akkor se lennék elégedett... Függ a súly a pillanatnyi telítettségüktől is, széklettől stb... legutóbb még általában ettek éjjel, most pedig nem.
Miért nem híznak? Ennyi energiát elvenne a sok mozgás, járkálás, "futás" ? :) Elég jól esznek, vagyis mennyiségileg elég sokat... Ha többet adnék sem ennék meg.
Tudom, 1 éves kor után - sőt már előbb - nem olyan intenzív a gyarapodás, de ennyire nem lenne az?
Hmm.. na mindegy, nem tudok mit csinálni, ez van. Mindenesetre mérni fogom legalább hetente Őket, nem csak havonta. Egyébként meg nem tűnnek soványabbnak, főleg Levike nem...
Azért hogy le is legyenek írva a számok:
Levi: 8730 gramm,
Livi: 8040 gramm.
Azt a súlyadatot amit a védőnő mért nem is veszem alapul, ahhoz képest Levike elég mínuszban lenne. Na de meg is mondta akkor a védőnő, hogy felfelé kerekített. Én nem kerekítek. Ha mérek, akkor mérjek pontosan. A pelus súlyát is kivonom, meg ilyenek. :)

Jó, hogy gyorsan akartam írni, erre már a súlymérésen fennakadok. :(
A továbbiakban a szokásos dolgok történtek, 10:15-kor tízóraiztatás, amit Apa adott oda, én addig a babakocsit készítettem elő, tápszert csináltam, meg amit ilyenkor szokás még...
Kaja után kitettem Őket aludni, de csak 11:20-kor aludtak el. Addig felváltva ringattuk Apával a babakocsit.... Majd miután elaludtak indulhatott is dolgozni.
Én csak remélni mertem, hogy lesz egy kis nyugi, de nem sokáig aludtak. Na jó, kb egy órát azért mégis sikerült.
12:30 körül elkezdett cseperegni az eső, ezért betoltam ide a konyhába a babakocsit. Livike felébredt, így Őt ki is vettem. Levike még 20 percet aludt kb.
Közben kiteregettem a mosott ruhákat is, persze két percenként kiszaladgáltam Levit nézni, hogy nehogy felébredjen, felüljön a babakocsiban aztán meg kiessen véletlen.. Épp akkor ébredezett, ahogy végeztem, úgyhogy utána Ő is jöhetett be a szobába.
Gyors kaja készítés, ami a tegnapi főzelék kicsit felturbózását jelentette, majd nekiveselkedtem az ebédeltetésnek.
Hát..... Livike alig-alig evett, Levi elég szépen, de nem fogyott el mind így sem. :( A túrórudi az persze ment! A tea is.

14 óra elmúlt mikor le akartam tenni Őket aludni, mert már kaja közben is nagyon álmosak voltak. Persze hogy nem aludtak el, csak megették a tápszert! :(
16 órakor újabb kísérlet, akkor már aludtak is, nagyjából egy órahosszát...

Mamáék 15:30 körül értek haza Szegedről, amíg a gyerekek aludtak tudtunk mi is enni.
17 óra körül jöttem le, nem telt bele két perc már fel is ébredt mindkét gyerkőc...
Még hogy felébredt, az hagyján, máskor is felébrednek, eljátszanak, stb, de most mindkettő éktelen visításba kezdett, mintha fájna valamijük, vagy nem tudom... Én még mindig nem tudom, hogy mikor miért sírnak. :( Van amit persze tudok, de nem az összes sírást... Az volt a baj, hogy ha Livit felvettem, akkor Levi mászott rám, és fordítva, kettőt meg nem tudok felvenni. Gyorsan tisztába tettem Őket és készültünk az uzsonnához. Jobbat már nem tudtam kitalálni, ha éhesek, ha nem, el lesznek legalább foglalva valamivel, az ilyen darabos-falatkás kajákat szeretik, mert meg lehet fogni, míg a főzeléket nem, meg az kanalas is. :))

17:30-kor kezdtünk neki az evésnek, 2 virslit főztem meg, de most nem turmixolva kapták, hanem csak kis darabkákra összevágtam és úgy adtam. Egyszerre nem lehet sokat eléjük tenni, mert mindet betömik a szájukba. :) Kaptak hozzá kenyérfalatkákat is. Hát... szinte egy órán át ették. :) 18:40-kor néztem az órára, akkor már mondjuk be is vittem őket a szobába, meg letakarítottam a székeket meg előtte a gyerekeket is.

Mama is átjött, így a fürdés előtti kis időt és a fürdést már együtt töltöttük. :)
Rendben lezajlott a fürdés is, bár nem aludtak még mikor Mama kiment. Épp köszöntünk el, amikor Livi a hátam mögött (a szobaajtó előtt álltam kívülről) Livike elkezdett integetni meg kacarászni a függöny mögül. :) Na gondoltam itt se lesz egyhamar alvás.
Livike el is aludt fél órán belül, Vele nem volt semmi gondom.
Levike viszont csak most az előbb (21:55) aludt el egy megahiszti után. Nyekergett már nem sokkal azután is, hogy elkezdtem írni, de utána abbahagyta. Majd újra rákezdett, de sokkal erősebben, úgyhogy be kellett mennem... A szagok alapján megvolt az ordítás oka, de hogy miután az okot megszüntettem és már tiszta volt a feneke miért nem aludt el, nem értem. :( Végül még csináltam 120 ml tápszert és harmadik nekifutásra már el is fogadta.. Elfogadta előtte is, csak ahogy elléptem az ágyától, egyből állt is fel és ordított. Így ott maradtam mellette, közben ablakot nyitottam, mert van amikor ez is megoldás szokott lenni, hogy engedek be friss levegőt.
Egyelőre alszik. Remélem fog is. Hajnalban óraátállítás. Még kevesebbet alszunk, mint eddig. Persze csak ma. :))

Livike pár napja elég nyűgöske, eszi a kezét meg minden ami ilyenkor szokásos. Gondoltam biztos jön a foga felül, amelyik Levinek is kijött, mert ott rágja az ujját mindig. Délután a megahisztijük idején bekentem az ínyét Dologéllel, hátha segít alapon. Körbe akartam kenni az egész ínyét, amikor bal oldalon felül nem teljesen, de majdnem leghátul érzek csikarós dolgot. Létezhet, hogy már ott jönne foga, a kettesek helyett, 4-es, vagy inkább 5-ös? Nem tudom..... fura lesz mindenesetre. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)