2010. március 16., kedd

Jó étvágy, átlagos alvás és hideg szeles idő jellemezte a mai napot...

Az éjjel további része nyugalomban telt, legközelebb reggel 6:45-kor ébredtek szinte egyszerre. Remélem nem csinálnak rendszert ebből a korai ébredésből. Ez valami korral járó változás, hogy korábban kelnek? Mert elaludni ugyanakkor alszanak el, sőt van, hogy később, és nappal is inkább kevesebbet alszanak, mint eddig.... Na jó, ez legyen a legkevesebb bajom, az a lényeg, hogy éjjel nem ébrednek fel, vagy ha mégis akkor kaja és alvás tovább. :) (az "optimista" énem azt súgja, lesz ez még ígysem!)

Nna.. 7órakor kezdtük a napot, minden rendben zajlott. A tízórait ma is 10 óra körül kapták meg, amit egy kevéske híján mind megettek. (a maradék ment az ebédbe:) ) Mivel kint megint nagy szél volt, és még a nap sem sütött tehát hideg is, így bent alvás volt ma mindkétszer... Délelőtt 1 órahosszát sikerült aludniuk, vagy még annyit sem, mert Apa épp indult dolgozni, és az 11:25-kor volt, amikor a Lány már a kezemben volt mert felébredt és gyorsan kivettem az ágyából, hogy Levit ne ébressze fel.... Hiába minden igyekezet, felébredt Ő is... így innentől kezdve játék volt ebédig....

13órakor volt ma ebéd, amit szintén nagyon jól ettek ma, főleg Livike evett ma sokat és jóízűen! :)
Az ebéd utáni alvás másfél órásra sikeredett, hát az is valami... :)) Uzsonna is volt 16:40-kor, virsli és kenyér, persze a virsli pépesítve :))
17 óra után Mama itt maradt, így én el tudtam menni a postára meg a boltba...

18 óra után már nagyon álmosak voltak, de valahogy kibírtuk a szokott időig :)
20 órára kész is voltunk, Levike végig viháncolta a kiságyban a filmet, visongott, ugrándozott, rohangált... A kiságyban simán járkál már, mert egyébként is elég egy kézzel kapaszkodnia már a földön járásnál is. :) Mivel nem vettem ki csak beszélgetem hozzá, így szépen lefeküdt és elaludt. :))

Egyébként nem tudom mi lesz, de jelenleg úgy néz ki, hogy Levi nagyon rossz gyerek lesz. Tudom, rossz gyerek nincs, csak eleven, de amit néha - és mostanában egyre sűrűbben - művel az már sok! Gondolom próbálgatja a határait, meg a mi reakcióinkat... Ma éppen a bébikarámot próbálta tönkre tenni... Nem először már. Szokása, hogy odaáll a kiskapuhoz és tiszta erőből rázza, de ilyenkor az egész kerítés beljebb megy fél méterrel. (mivel nincsenek fixre húzva a csavarok, mozgatható....) Hiába szólunk, hogy nem szabad, meg dádá meg ilyenek, vigyorog és csinálja tovább. Rácsapunk a kezére egy kicsit a nyomaték kedvéért, ekkor hangosan kiröhög és csinálja tovább.... Leültettem arrébb, 5 mp múlva ugyanott van és folytatja... Ha mégis sikerül elterelni onnan akkor meg ordítás van addig, amíg Ő is nem gondolja úgy, hogy valami mással játszik...
Ez a példa egyébként igaz bármi más tárgyra is, nemcsak a ketrecre... A mérleget is nyomogatni szokta, azt meg úgy éri el, hogy a karámot odatolja, így eléri az éjjeli szekrény tetején a mérleget, és szépen nyomogatja a gombokat rajta. Nincs elég nyomogatni való játék, ugye?:)))
Na de a mai akcióját akartam én most leírni a karámmal kapcsolatban: épp az ebédjüket csináltam, innen szólogattam be Neki, hogy ne rázza már a rácsot... csak folytatta. Egyszer hallok egy reccsenést, hát arra számítottam, hogy magára rántotta az ajtót, mert könnyen kiakad a nagy rángatás miatt a zárja meg a másik oldalon is szétjön már (szerencsétlen, csoda, hogy nem bírja ezt az erőszakot amit elkövetnek rajta.... Mert már a kicsiLány is rázza ám olykor! ) Mikor bementem a kiskapu kifelé dőlve félig felborulva, Levike mellette áll és kapaszkodik egy kézzel a legelső stabilabban álló oszlopba és teli szájjal vigyorog! Mikor megkérdeztem, hogy "Mit csináltál?" erre hangosan kacagni kezdett. Szidhatom én, mondhatok bármit akkor is kiröhög... :( A reccsenés pedig abból adódott, hogy a kapunak az a része ami nem nyílik, csak csatlakozik a másik elemez, már kijárt egy ideje ahogy az előbb is írtam, na ez a része felül most nem csak kiugrott, hanem bele is tört egy része a rúdnak.... Lehet, hogy nem voltam érhető, mindenesetre kezdik teljesen leamortizálni a bébikarámot. :(
Livike mindeközben a kanapé előtt feküdt és nyomkodta a játéktelefont... Na de a Kisasszony se szent, mert Ő is megy ám rángatni a kerítést, néha egyszerre ketten csinálják, na akkor maradjon a talpán, ha tud!

Levikét nagyon kínozza az a fogacska ami most erőteljesen megindult kifelé, mára is nagyobb lett, legalábbis úgy tűnik. A keze/ökle/ujja/játék/távirányító stb állandóan a szájában van. Este már majdnem meg is hányattatta magát a kezével annyira benyomta a szájába. Ráadásul tépi is a fogát! Kirántja a kemény dolgot a szájából, attól félünk, hogy kitépi a fogacskáit. :(
Livikének szerintem van pár nap csúszása a foggal kapcsolatban, majd eljön Nála is ez az időszak biztosan.

Nagyjából most ennyit tudtam, holnap folyt.köv. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)