2011. március 12., szombat

Szombati összefoglaló

Az este Livike 21:30 körül aludt el Apa hasán fekve. :) Levike 22 óra körül alhatott el, hamarosan mindketten az ágyaikban aludtak egészen reggelig. Vagyis dehogy! Livike már 1:30 körül kijött, odafeküdt mellém és utána már ott aludt, bár 5 óra körül letettem az ágyába, észre sem vette. :) Levike 7 óra körül jött közénk/mellénk/ránk.. :) 8 óra körül már kész is voltunk az öltöztetéssel, pakolással...
Apa 10-re ment dolgozni, ma is nagyon szép idő volt kint.

11 órakor kocsiba ültünk és kimentünk a Tisza-partra a játszótérre, na és ha már ott voltunk megnéztük a nemrég, kb másfél hónapja átadott Tiszavirág gyalogos hidat, amire már én voltam nagyon kíváncsi, mert hiába vagyok szolnoki, még csak a tévében meg fotókon láttam, addig még sosem jutottam el, hogy "élőben" is megnézzem. :)
Ahogy észrevettem még most is látványosság, mert az emberek csak úgy simán azért mennek oda, hogy ott legyenek, megnézzék, átmenjenek, majd visszajöjjenek. Nem céllal mennek, bár a másik oldalon a Tiszaligetben szerintem nem sok olyan dolog van most, ami miatt odamegy az ember. :))
A gyerekek nagyon élvezték a szabadságot, a nagy területet, hogy lehet szaladgálni, viszonylag veszélytelen a terep, na meg voltak más gyerekek is. :)
A hinta meg a többi játszótéri játék nem igazán foglalkoztatta Őket.. Livike itthon folyton hintázni akar, de ott kb egy percig ült benne, Levike még addig sem.
A csúszda még nagy Nekik, Livike próbálkozott az alján felmászni, de azt már nem tűrte, hogy feltegyem középig - mint az itteni játszótéren szoktuk - és onnan majd lecsúszna, úgyhogy hagytam inkább, hogy úgy csinálja, ahogy szeretné.
A híd előtti nagy téren is annyira élvezték a szaladgálást, azt sem tudták merre, hogy rohanjanak, pedig azért itt az udvaron is szaladgálhatnak, csak itt nincs akkora egybefüggő terület.
Delet harangoztak, mikor elindultunk a kocsihoz, ami jó messze volt, majd még az is eszembe jutott, hogy be kellene menni Apához a munkahelyére, mivel az étterem/szálloda is ott van a Tisza-parton, végül mégis meggondoltam, mert gondoltam, hogy sokan vannak, menüs időszak van, meg a fene tudja amúgy mennyire van tele a hely, mennyi a dolguk. Ha felhívtam volna, akkor talán okosabb lettem volna, azt a pár percet kibírták volna, de már mindegy. Majd legközelebb. :)
12:20-ra értünk haza. Még itt az udvaron is járkáltak egy kicsit, segítettek Papának gereblyézni, mert Ő nem is volt velünk, itthon rendezte a kertet, kigereblyézte a füvet a sok levéltől, kutya által szétrágott pelenkától - igen, szokása ellopni a kakás pelust... meg is eszi a tartalmát, pff..:D Ja és úgy lopja el, hogy nem rohanok azonnal a nagy kukába a szagos csomagokkal, hanem kiteszem ide az ajtó elé a kinti asztalra nejlonzacskóba, aztán majd elviszem, ha arra járok. Meg ha a Berci nem gyorsabb és nem éri fel valahogy az asztalt. -, meg egyéb dolgoktól amik a tél után ott maradtak.

12:40 körül jöttünk be, persze még maradtak volna, de már muszáj volt...
Nagyon elfáradtak. Gyorsan megettek egy üveges kaját rizzsel, a túrórudit már nem s várták ki, mindketten bevonultak az ágyaikba önként, várták a tejet és el is aludtak szinte rögtön. Nem volt hely keresgélés, földön alvás. Kifáradtak, jót tett a friss levegő, a sok új élmény. :)
13 óra körül aludtak el.
Livike 13:45-kor felébredt, de vissza is aludt, kicsit odafeküdtem mellé..
Következőleg és ezzel végleg, 14:20-kor ébredt. Levike 15:30-ig aludt, a délután és az este elég jól telt.

16:30 körül ettek gyümölcspépet, 18 óra előtt egy sonkás szendvicset, ittak teát is már előtte is, de még 19 óra körül is, ma 6 deci tea ment be, Levikének meg már a második repeta (120 ml) tejet adtam most az eredeti 150 ml után. Szerintem éjjel megint át fog ázni, mert még az esti sok teát se pisilte ki...

19 óra körül jött Mama, majd hamarosan Papa is. Játszottunk, birkóztunk, fárasztottuk Őket...
A fürdést 20:30-kor kezdtük. Jó későn, de inkább akkor tombolják ki magukat, mint fürdés után. Levike teljesen be volt pörögve, rohangált össze-vissza, nagyon kipihente magát a délutáni alvás alatt. :)

Livike szerintem 20 percen belül aludt, ahogy kész lettünk, persze a mi ágyunkon, de már a helyén van egy ideje. Levike még nem alszik, de most már remélem, hogy el fog ezzel a tejjel.

Ennyi lenne mára, a képeket is felteszem még remélhetőleg most, vagy holnap, majd meglátom. Elvileg kész az album, mert szerencsére nem kellett sokat válogatni, törölni... :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)