2011. március 10., csütörtök

Csütörtöki helyzetjelentés

Éjjel minden rendben volt, bár én 7:50-re állítottam be a telefonom, hogy akkor keljek, Levike megoldotta egy órával hamarabb. :( Totál át volt ázva a ruhája a pisitől, ilyen a két év alatt kb háromszor fordult eddig elő. Jó, hogy más nem volt a pelusban. :) Átöltöztettem, de hamarosan Livike is felébredt, Ő még aludt volna mellettem, de Levike nem hagyta. :( Ha már úgyis fent voltam, fel is keltem 7:20-kor. Rendbe tettük a gyerekeket, megkapták a kajájukat, én is elkészültem és hamar el is jött a 8:30, amikoris indultunk Mamával az Okmányirodába.
A gyerekek Apával maradtak, Apa azt mondta, hogy nyugodtan nézelődjek, nem baj, ha ebédeltetésre sem érek haza, bár a következő mondatában meg már azt mondta, hogy "de addigra úgyis jössz". :) Na nem baj, kerestem egy középutat, mert a személyi intézésével már 8:50-re készen voltunk, akkor már a kocsiban ültünk újra. :) (korábban értünk oda, így korábban be is kerültem...)

A központban kiszálltam, mert a Brendonba mindenképp be szerettem volna menni, hogy Levikének is vegyek harisnyát..
A buszpályán az üzletházban minden üzlet 9-kor nyit, én percekkel előbb már ott voltam, de már lézengtek az emberek. Ami meglepő volt számomra, hogy sok iskolás korú gyerek is ott volt... később is, mindenhol. Üzletekben, utcán... Legyünk jóhiszeműek, és gondoljuk azt, hogy lyukas óra, később kezdődik a tanítás, stb.. és nem lógnak. :))
Amúgymeg nekem mindegy.. :)
Ja és a lényeg: a "minden üzlet" alól pontosan a Brendon képez kivételt, mert az 10-kor nyit! Miután 9:20-kor már megnéztem, a kiírást. Addig persze bementem a KIK-be, ott vettem Livikének két nadrágot, szétnéztem, végülis majdnem ott telt el a 20 perc... :) Miután nem akartam még több, mint fél órát várni a Brendonra, gondoltam átnézek a Centrumba, ami bár kínai, de azért néha vannak jó dolgok ott is. (amúgymeg mi nem kínai már? :(( ) Harisnya speciel nem volt, egyéb hasznosságot sem találtam, de az idő legalább eltelt, 10:10-re már újra a Brendonban voltam. :) Végre megvehettem a harisnyákat, na meg már akkor egy cumisüvegmosó kefét is, mert lassan már cserés lesz az is.
10:20-kor már a Mórán voltam a Vakok és Gyengénlátók irodájában, hát igen. ott szépen eltelt az idő... háromnegyed óra múlva léptem ki a lépcsőházból. :( Egy évben egyszer megyek, általában csak a tagdíjat fizetem be. a rendezvényekre, közgyűlésekre nem jutok el, bár nagyon nem is vagyok azon, hogy mehessek.
Szóval ilyenkor megy a kérdezősködés, mi van velem, velünk, gyerekekkel, stb... nagyon el tud telni ott az idő.
Na mindegy...
Azért már két és fél óra távollétnél tartva idegesített kissé, hogy mi lehet itthon, már majdnem haza is értem, amikor Mama hívott, hogy ha a levegőztetés miatt sietek, akkor nem kell, mert már túl vannak rajta, hát mondom jólvan.. már mindjárt otthon vagyok, onnan, ahol jártam már nem nagyon esik útba semmi hazáig, vissza meg csak nem fordulok... :D

11:20-ra értem haza.
A gyerekek épp ettek bent a szobában, Apa etette Őket. :) Üvegeset kaptak, és bár én előkészítettem, hogy mit adjon Apa, Ő azt nem látta, vett elő másikat, véletlenül pontosan ugyanazt a fajtát, mint én. :D Főzött hozzá rizst, kb 3 kiskanálnyi maradt meg összesen.
Amíg távol voltam viszonylag jók voltak az elmondások szerint. (Mama és Apa egymástól függetlenül szinte totál ugyanazt mondták el. :D )
Még kora délelőtt megettek egy sajtos kiflit idebent, majd 10 óra után már mentek is ki levegőzni, itt volt a Dédi Mama is, Ő is kint volt egy ideig, Mama is egy kicsit, de legtöbbet Apa volt.. és mehettek mindenhova, nem volt baj, hogy sárosak lesznek, a földet túrják, stb... Na igen, azt hiszem jobb, hogy nem láttam. :D Az overálok mehettek a mosásba, de legalább a gyerekek jól kijátszották magukat, több, mint egy órát voltak kint. Szép idő volt ma, az tény. :)
A bejövetelnél volt egy kis hiszti, Mama segített a vetkőzésben, haj törlésben, mosdatásban, de az etetésnél már kiment.
Miután haza értem hamarosan kapták a 150 ml tejet, hogy hátha alszanak. Még csak dél volt.... de nyűgösködtek, álmosnak tűntek. Úgy tűnt kb 10 percig, hogy el is alszanak, de aztán mégsem. :(
Livike összesen kb 15 percet alhatott olyan 13:30-tól kb, Levike pedig talán 1 órát, de ebben nem vagyok biztos, hogy volt annyi. :( Aludt volna, ha Livike nem ébreszti fel.

Játszottunk, elvoltunk.. nyűglődtek, de volt időszak, amikor folyton ment a hancúrozás, kacagás, vidámság. :)
16:30-kor kaptak gyümölcspépet, majd 17 óra után gesztenyepürét is ettek, amit Mama hozott, na és kb 5 percig, amíg átmentem Mamáékhoz, hogy mikorra csináljam a melegszendvicset, ideát volt egy kis vérrel járó baleset, amit Apa szerint jobb, hogy nem láttam... Nézem a gyerekeket, nem látok semmi sérülésre utaló jelet, persze ideges lettem, hogy mi volt, mi történt...!? Apa is elmondta, de Levike is szépen elmagyarázta, elmutogatta, hogy forogtak, szokása szerint mint a centrifuga, kb olyan sebességgel forog körbe-körbe... persze egy idő után szédül, és sikerült úgy esnie, hogy megharapta a saját szája szélét... az vérzett. De Apa szerint úgy, hogy rossz volt nézni! Gyorsan felkapta, kihozta a csaphoz, lemosta, majd mehetett vissza.. akkor már nem vérzett, később is csak annyi látszott, hogy kicsit duzzadtabb az alsó ajka, de nem fájlalta, nem tűnt úgy, mint akit nagyon megviselt az eset. Apa mondta, hogy Livike meg totál pánikba esett, annyira megijedt a vér látványától, úgyhogy nem lehetett egyszerű az a pár perc a két gyerekkel. :( Hogy mi Mamáékkal odaát hogy nem hallottunk ebből semmit? Máskor úgy áthallatszik a sírás, visítás...! Nekem is pont akkor kellett kimennem. Bár lehet, hogy én lettem volna a harmadik, akit nyugtatgatni kell, mert sajnos hamar pánikba esek ilyenkor.. :(
A lényeg, hogy nem lett nagy baja...! A gesztenyepüré szerintem jó vigasz volt.:)
Amíg ették, én elkezdtem a melegszendvics készítését. A krémet már megcsináltam előtte, ez a szokásos, sonkás-főtt tojásos-vajas-majonézes-mustáros-pici borsos-pici sós-majdnem pépes állagú krém volt, amit általában csinálni szoktam. :)
A gyerekek biztos, hogy nem voltak éhesek, mert nem jöttek nyammnyammolni, az illatokat pedig tuti érezték. :) Azért megkínáltam Őket pár falatkával, de nem ették.. nem erőltettem...
Mi Apával ettünk, majd 18:40 körül a gyerekeknek vágtam fel sonkát, azt megették, majd ittak teát, az idő meg csak telt...
Ma megvolt az első közös erővel történt leszavazás is! :))
Mondtam a gyerekeknek, hogy most már hozom a porszívót és orrszívás következik, de Ők csak az építőkockás szatyor felé gebeszkedtek. Ezután egyszerre rám kiabáltak (!), hogy "ne ne, épííí, épííí!" Tehát hogy nehogy merészeljem azt a porszívót még hozni, az építőt vegyem le! :D Ekkor már 19:20 volt... de most mit tudtam csinálni, ha építeni akarnak, hát építsenek.. :)
Az orrszívást azért nem úszták meg később! :)

A fürdést végül 20 órakor kezdtük, ma mindkettőjüket Apa fürdette és törölte is, mert mire Livikével kész lettek, Levike még rohangálni akart, magyarul nem volt meg az átfedés, hogy amikor Livike már majdnem kész, már Levikét visszük fürdeni...
Így Apa megfürdette Őt is, én megágyaztam és elpakoltam a fürdős cuccot
Livike szerintem egyből el is aludt, mert ki sem jött az ágyából, Levike a mi ágyunkon volt, 21 óra körül aludt el... 21:30kor adtam Rá vissza a hálózsákot, majd le is tettem az ágyába, hogy ott aludjon tovább.

Ennyi lenne a mai nap nagyjából.
Holnap jövök, ahogy tudok. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)