2011. március 14., hétfő

Hétfői összefoglaló

Mostanában megint a hét napjait adom a bejegyzések címeinek. Nincs semmi extra esemény, szerencsére betegség sincs, mert olyankor is az szokott lenni a "cím". :))
Átlagos nap volt ez a mai is, átlagon felüli nyűgösséggel.

Az éjszakánk jól telt, reggel viszont 7:30-kor Apa telefonja csinálta az ébresztőt mindannyiunknak. A munkahelyéről szóltak, hogy ma ne menjen, pihenjen, tegnap rengetegen voltak, visszanézték a blokkokat, na meg a kollégája délben hazament és helyette is dolgozni kellett. Gondolom így akart kompenzálni az illető. :))
A szabadnapot nem bántuk, viszont egy kis alvást még elfogadtunk volna, de ez ma így jött össze.
8 óra után pár perccel már készen voltunk, majd Apa elment a boltba, mert borsólevest terveztünk ebédre, valamint én gondoltam még palacsintára hozzá, de nem mondtam, mert azt gondoltam Apa szerint ez így túl light-os kaja lenne, Neki úgyis valami húsétel kell második félének. :) Bementem Mamáékhoz, láttam, hogy Mama is épp borsólevest készül főzni, ez jó volt... :D Így a levest megfőzte Ő, Apa megsütötte a palacsintát, mert Mama is azt tervezte hozzá.. :) Ezen kívül azért volt még sült kacsa is, pirított gomba és krumplipüré, hogy legyen "komolyabb" kaja is... :D

Szinte egész délelőtt szemelt az eső, így a mai levegőzés majdnem elmaradt. Délben viszont kisütött a nap, jó idő lett, a gyerekek nyekeregtek, úgyhogy 12:20-kor kezdtük meg ma a kintlétet az udvaron. :)
Papa metszette az almafát, a gyerekek segítettek hordani a vékony gallyakat, Levike ebben is nagyon precíz volt, pontosan egymásra rakosgatta a gallyakat.. :)
Volt egy-két esés is, de szerencsére egyik sem volt komoly. Livike viszont utánozni akarta Levikét ebben is, úgyhogy odament arra a helyre, ahol Levike elesett a fakupacnál, hogy majd Ő is úgy csinál, mint aki elesik, hogy Őt is kicsit pátyolgassuk. Elég élethűre sikerült az imitáció, igazából elesett, de Neki sem lett semmi baja... :)
13:40-kor jöttünk be. Persze már többször kérdezgette Őket Mama, hogy esetleg nem szeretnének-e már ebédelni, na erre mindig Papa és Apa válaszolt, hogy de igen.:D
A gyerekeknek eszükben sem volt, a bejövetelnél így is volt egy kis visítás, de már nem volt több engedmény, már nagyon álmosak voltak, nem volt tovább biztonságos kint lenni. (felbukás, elesés, stb veszélyek)

Ettek egy kis borsólevest, de elég hamar mindketten bevonultak az ágyaikba és ál-hisztizve kérték a tejet.. :D
Megkapták, hamar el is aludtak, így mi is meg tudtunk ebédelni.
Épp csak készen lettünk, már Livike fel is ébredt, 14 órától 14:50-ig aludt, majd még kb 10 percig vissza tudtam altatni, de utána már végleg felkelt.
Levike 16:20-kor ébredt. Nem bántam már, mert utána már hamar eljön az este, nem fárad ki, ha sokára ébred.

Levike még aludt, amikor Livikének adtam süt husit. Utána Apa kérésére üres palacsintát is adtam, bár később akartam, hogy ha Levi felébred ne lássa, de nem akartam már annyira ellenkezni Apával, ígyis Ő kakaósat vagy Gundelt (diókrémes) akart adni, én meg üreset adtam. :)
Persze Levike amint felébredt már jött is és ette a palacsintát... Kettőt ettek meg, majd ittak teát is. Livike szépen megette előtte a húst is.
18 óra körül megint vágtam fel egy adag husit, hogy Levike is egyen, evett is. Livike nem volt éhes, hiszen megevett előtte egy csomót, így csak széthordta és játszott a kajával, de Levike miatt muszáj volt adnom Neki is. Pontosabban nem adtam, elvette, egyébként meg visított. Úgy általában egész nap azt csinálta Livike, annyira nagyon érzékeny lett most az utóbbi napokban, bár én inkább extra hisztinek nevezném ezt, hogy már lassan rá sem lehet nézni, már visít. :((
A tea ivászat is ment egész délután és este, 19 óra körül még meggyes joghurtot is ettek, Levike még a fürdés előtti pár percben is itta a teát. :) Nem volt pedig sós a hús... Az a lényeg, hogy egyenek, igyanak eleget. :)

Papa is volt bent 18:40 körül, elég nehezen engedték el a gyerekek, pedig Őt könnyebben eresztik, mint Mamát. :) Most kb úgy sírtak utána, mint Mama után szoktak.. :(

A fürdést 19:25-kor kezdtük. Livikét Apa fürdette, törölte, öltöztette, minden rendben volt most, Levikét pedig én fürdettem, de Apa folytatta, hogy tudjak ágyazni meg pakolni. Így a haladós... :)
20 óra sem volt még, már kész voltunk mindennel.
Mindketten a mi ágyunkon feküdtek, bár először Livike szépen befeküdt az ágyába, de amint kinyitottam a mi ágyunkat már ott toporgott hogy mikor mehet fel.
Utána már viszonylag hamar elaludt a Lány, 21 órakor már le is tettem az ágyába. Levike kb 22 órakor aludt el, Neki még kellett adnom 120 ml tejet repetának.

Most már nyugi van, még Levikét leteszem a helyére, letusolok és megyek én is aludni.

Ennyi lenne mára a lényeg, holnap jövök, ahogy tudok. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)