2011. március 6., vasárnap

Hosszú vasárnap....

A nap még mindig 24 órából áll, nem azért írtam, hogy hosszú, viszont nagyon annak tűnt, vártam már, hogy este legyen és végre elaludjanak a gyerekek.
Nap közben ugyanis megint egy perc nem sok, annyit nem aludtak. :(

Éjjel minden rendben volt, reggel 8 órakor ébredtek mindketten, előbb Levike, majd Livike vackolta be magát közénk pár percre, hogy utána indulhassanak totál szétpakolni a szobát. Az amúgyis kevés hely, ami olyankor van, amikor szét van nyitva az ágyunk, perceken belül a nullával volt egyenlő. :))

Hamarosan rendbe is tettük Őket, a porszívózáshoz Apa segítségét kértem, mert egyébként folyton akadályoztatva vagyok. :( Ő próbálta lefoglalni a gyerekeket, hogy ne legyenek már útban mindig, persze ez nem sikerült 100%-osan, de lényegesen gyorsabban és hatékonyabban tudtam takarítani, mint máskor. :)

A délelőtt gyorsan eltelt, jól el is csúsztunk az idővel részben a megkergült mosógép miatt. Az volt ugyanis, hogy az elvileg 85 perces program több, mint két órahosszáig ment, mindenképp ki akartam teregetni mielőtt kivisszük a gyerekeket levegőzni, de így vártam, úgyhogy dél elmúlt, mire oda jutottunk, hogy kimenjünk. Apa közben pizzát sütött, az is kész lett 13 óra körül.
Kb 20 percig voltunk ma kint a gyerekekkel, a beígért jó idő is megérkezett, kár, hogy olyan 14 óra felé és nem akkor, amikor mi kint voltunk. :(

Ebédre ma nem ettek valami sokat. :( Nyűgösek, hisztisek voltak, nem akartak még bejönni, álmosnak is tűntek, de nagyon. :(
Először próbáltam adni egy kis brokkolikrém levest, amit Mama főzött ma, de bele sem kóstoltak. :(( Próbáltam kiskanállal: nem kellett. Kispohárból itatni: nem kellett. Nagy üvegpohárból itatni, maguktól inni hagyni: szintén nem kellett. :(
Később még egy variációt kipróbáltam a levessel kapcsolatban, vagyis tettem bele levesbetétet, (golyókat), na úgy megettek kb 3-3 szemet, a negyediket kiköpték. Ennyit a brokkolikrém levesről. :(( Majd próbálkozunk vele legközelebb is.
Üveges kaját ma nem bontottam, mert már a pizza irányába ácsingóztak mindketten. Na igen, az illatok megtették a hatásukat! :)) Sajnos abból sem ettek valami sokat, annyit legalábbis nem, hogy ebédnek lehessen nevezni a dolgot. :(
Itt feladtuk, mert már folyton ki akartak mászni/esni az etetőszékeikből, úgyhogy bementünk a szobába, kaptak 150 ml tejet (egy kanál tápszerrel már csak) és neki is feküdtek, mindketten egymás ágyába, ekkor már 14 óra is elmúlt. Gondoltam alszanak egyet és majd utána újra megpróbálkozunk az evéssel.

Hát... az alvásból semmi nem lett! A tejet megitták, kellett még repeta is, már csak 120 ml-t adtam... mégsem aludtak el. Apát persze nem engedték az ágyra feküdni, így Apa kitalálta, hogy húzzuk ki az ágyunkat, terítsük le pléddel és majd Ők hárman ott milyen jót fognak aludni!
Hehe...:D
Rohangálás, hancúrozás, Apán átmászás, rajta lovaglás, ugrálás, viháncolás. Minden volt, csak alvás nem! :)
15:30 körül azt mondtam, hogy kész, ennyi, csukjuk össze az ágyat, mielőtt valamelyikőjük olyan szerencsétlenül esik a fáradtságtól/álmosságtól, hogy szétveri a fejét vagy valamijét a vasban. (Vannak az ágyunknak elég veszélyes részei... nem fiatal darab már, nálam idősebb! Mondjuk nem azért állnak ki a vasak, mindig is olyan volt...)

Alvás továbbra sem volt, bár már nem is lett volna túl jó ötlet, ha 16 óra után alszanak el, valahogy majd csak kibírjuk már fürdésig!
Apával elvoltak, bár Ő sem aludt, kb 10 percet sem, nem hagyták a gyerekek.
Én is eltöltöttem a délutánt mindenfélével, pl a gyerekek csizmáinak kipucolásával - folyton csupa sár :( - , majd vasaltam is másfél órán át, mosogattam, pakoltam, telt az idő. :( Persze be is szaladgáltam a gyerekekhez, mert folyton összevesztek, mindig ugyanaz kellett, nyekeregtek, semminemvoltjó. :(
17 óra körül ettek almát...
Nem sokkal később volt a brokkolis-golyós kóstolás, majd 18 óra körül megettek egy fél hamburgerzsömlés-vajas-párizsis szendvicset. Teát is ittak, kb három decinyit ketten. :))
Megettek egy krémtúrót, megint tea, majd még 19 óra körül sült husi falatkákat is vittem be, abban a biztos tudatban, hogy úgysem kell, de hátha. Kellett. :) Egy kis szelet tarját megettek, Mama sütötte ezt is ma, persze csak a szín húst vágtam össze, a "kövéreket" meg az inakat meg mittudomén mik vannak a tarjában, azokat kiszedtem. :)) Én sem enném meg. Erre Apa azt mondta, hogy az egy dolog, de a gyerekeknek kellene egy kis zsírosabb is, hogy ne legyenek ilyen vékonyak mindig. Na biztos úgy van, és tudom is, hogy semmi rossz nincs a tarjában úgy ahogy van, de én akkor sem eszem meg. A gyerekek meg majd eldöntik később, hogy kiválogatják, vagy megeszik. :))
Egy a lényeg, a nap végére azért csak jól laktak, kár, hogy mindezt nem napközben tették meg. :(

Volt még közös játék is, utána orrszívás, majd porszívózás a szobában, mert csupa morzsa volt minden! Már alig vártam, hogy csinálhassam, annyira zavart a szemét. :( Apa sütött sima pizzatésztából a gyerekeknek vékony csíkokat, persze azt úgy ették, hogy minden tele lett a morzsájával.. Na nem baj, felszedte a porszívó. :))

A fürdést 19:50 körül kezdtük. 2-3 hete átálltunk a heti egy (vasárnapi) hajmosásra. Persze ez nem szentírás, megmossuk azért hét közben is, ha nagyon izzadtak, vagy esetleg valamivel összekenik a hajukat. :) Majd ha jobb idők lesznek, akkor úgyis mosni kell, ha akarjuk, ha nem, mert jobban le fognak izzadni, de most megpróbáljuk így kihúzni még ezt a kis időt amíg jön a nyár... A hajszárítót nem igazán tűrik, megtörölni nem lehet tökéletesen, ahhoz már nagy a hajuk. :( Szóval ma hajmosásos fürdés volt, Livike szokás szerint végig visította a procedúrát, Levike még mindig szépen tűri, hátrafektetem és úgy mosom a haját.. A szárítót most Ő sem szerette, de délután sem, amikor bejöttünk a levegőzésből és meg kellett szárítanom, mert annyira beleizzadt a sapkába-kapucniba. :((

20:20 körül lettünk kész mindennel. Livike szépen az ágyában maradt, el is aludt elég hamar, alig volt híja a kajájának. Levike megette azt is később. :)
Levike a mi ágyunkon van szokás szerint, bár már alszik kb 21:40 óta. Hamarosan leteszem az ágyába és remélem ezzel be is fejeztük a napot és a hetet. :)

Nagyjából ennyi lenne mára.
Holnap jövök, ahogy tudok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)