2011. március 18., péntek

Péntek

Éjjel aludtunk, de Levike már 5 óra körül befészkelte magát Apa mellé, ott aludt tovább. Livike is megjelent mellettem még 7 óra előtt, de Ő már nem feküdt le, hanem Levikével játszottak. Megint megtalálták a két elemlámpát, úgyhogy utána nekünk sem volt már alvás, mert folyton jöttek és a szemembe világítottak, nem hagytak már aludni. :( Apa 7 órakor kelt, én 7:30-kor.
8 órakor már rendben volt minden, ettek krumplis ropit, kekszet, ittak teát is, és még 10 óra sem volt. :)
Apa 10-re ment dolgozni.
Úgy tűnt, hogy ma jó idő lesz, de mire oda jutottunk, hogy kimegyünk, majdnem elkezdett esni az eső, de legalábbis el volt borulva az ég és elég hűvös lett. :( 11:10-kor mentünk ki, 11:50-kor jöttünk be. Az udvaron és az utcán voltunk, a tegnapi nagy eső miatt itt az udvaron a fűben nagyon nagy volt a sár, természetesen a gyerekek folyton oda akartak menni - és mentek is - ezért vittük ki Őket inkább az utcára, mert ott legalább van járda, meg a kis utcákban az úton is lehet menni. (a mi utcánkban is lehet, de vannak időszakok, amikor nagyon sok autó jár...)

Kézmosás, mosakodás után Mama be is ment, én pedig 12:10-kor már adtam is a főzeléket, amit Livike nem akart enni, Levike megette kb a harmadát, majd Livike is pár kanállal, de Ő egyébként hisztizett és a tejet várta. :) Ja és persze összevesztek az újságokon, amit megkaptak nézegetésre/figyelem elterelésre amíg Mama kiment... Erre adtam Levinek egy régi Kismama újságot, hogy az szép színes, meg van benne baba... na Levike gyorsan elintézte a dolgot, egy mozdulattal letépte az újság elejét... Hmm.. Mikor lehet már Nekik úgy odaadni valamit, hogy ne egyből azon járjon az eszük, hogy széttépjék/szétrágják/dobálják, stb.?! :((
A lényeg, hogy mindketten elég kevés ebéddel, de 150 ml tejjel kerültek ágyba, önként mentek a sajátjukba. :)
12:30 körül tettem le Őket, pontosabban jöttem ki, de már akkor feküdtek. Hamar el is aludtak mind a ketten. :)
Az alvás kb egy órás volt. 13:45 körül már mindketten fent voltak, nem sikerült a vissza altatás. :(

14:30 körül jött Mama, megetette a maradék főzeléket, majd én 15 órakor elindultam a postára meg a boltba, 15:45-re értem haza. Újra hárman maradtunk, Mamának mennie kellett. Színes ceruzákkal papírra rajzoltunk. Na igen, kb 2 percig, utána el kellett vennem a ceruzákat, mert mindketten célba vették a falat meg a szekrényeket, természetesen nem egymás mellett, hiába szóltam, hogy nem szabad, a papírra kell rajzolni, csak vigyorogtak és szaladgáltak, azt hitték kergetem Őket... Nagy nehezen elvettem az íróeszközöket és a papírlapokat is, mert azokat meg cafatokra szaggatták - volna, ha hagyom továbbra is -, úgyhogy ennyit a rajzolásról. :((

16:40 körül ettek gyümölcsöt, de nem fogyott el az egész...
Papa 18 óra után nem sokkal ért haza, hamarosan jött is le hozzánk. :) Mama még nem volt akkor itthon, de miután megjött, Ő nem ide sietett, hanem vacsorát készíteni.
A mai uzsonna a gyerekeknek Medve sajtos bagett volt, de nem sokat ettek belőle. :(
Vittem vajas-sonkásat is, azt se nagyon kérték, tudnám mivel laktak jól....!
Bár délután is ettek kekszet és ropit is.. Tudom, nem kellene, de nem is esznek minden nap, na meg amikor Livike torkaszakadtából visít érte, akkor most mit tudok csinálni? Adni kell... :)
A tea ivás legalább jól ment, joghurtot is ettek 19 óra körül, abból is megmaradt kb két kanálnyi...

A fürdetést Mamával csináltuk, 19:50 körül kezdtük, a szokásos módon ment minden. :)
Livike szinte rögtön elaludt, de mondjuk azt, hogy 10 percen belül, a saját ágyában.
Levike sem volt fent túl sokáig, Ő a mi ágyunkra feküdt, de hamar elaludt Ő is.. 20:30 körül már nagyon csend volt azon a tájékon is. :)
Elfáradtak... keveset aludtak délben, rendesen nyűgösek is voltak már fürdésre, de főleg Levike. Livike pedig nagyon rossz volt, abban az értelemben, hogy pörgött, látszott, hogy nagyon csinálna valamit, nem lehetett leállítani. :) Sok volt a fölös energiája... Szerencsére kifárasztottuk, úgyhogy el is aludt, amint ágyba került.

Ennyi lenne mára, holnap jövök, ahogy tudok... :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)