2011. március 19., szombat

Esős szombat...

Éjjel minden rendben volt, de megint koránkelők lettünk, ugyanis Levike már 5 óra körül befészkelte magát Apa mellé, majd 6 óra után már fel is ébredt végleg, 7 órakor Livike is, úgyhogy megint 7:30 körül keltem és 8 óra előtt már készen is voltunk. :)
Apa ma is 10-re ment dolgozni. Holnaptól viszont nem kell menni egészen csütörtökig!

Az eső egész nap esett! Emiatt ma nem tudtunk kimenni levegőzni, de azért elég jól viselték a gyerekek, többször szellőztettem 5-10 percekre is akár, azt nagyon élvezték. :)
Alapból nem volt ma baj velük, este megint pörögtek ezerrel, de ezt betudhatjuk ma annak, hogy nem voltak kint, nem szaladgáltak. Bár akkor is ezt csinálják, ha levegőztünk.. szóval nem tudom. :(

Délelőtt ettek a gyerekek kekszet, krumplis ropit, kakaós kekszet, majd másfél virslit is, megittak három deci teát...
Délben adtam egy üveges almafőzeléket csirkehússal, utána még ettek a Mama által sütött fasírtból is, majd a 150 ml tejjel le is feküdtek és aludtak kb egy órát, 13-14 óráig. Pontosabban Livike ennyit aludt, Levike pedig még fél órát ráhúzott, Ő 14:30-kor ébredt.
Livike még ébrdés után is evett egy fél fasírtot, majd 16 óra körül adtam a gyümölcspépet, teát... Közben persze játszottunk. :)
A tegnap "megkezdett" Kismama újság ma is előkerült, pár laptól ma is megszabadították szegény újságot, pár ilyen nap még és teljesen elfogy.
Gyakoroltunk is egyébként belőle, kérdezgettem a gyerekeket, hogy a babának vagy a néninek melyik testrésze hol van, szépen végigmutogatták.
Volt egy vicces jelenet: Levike nézett egy képet egy pelenkás kisfiúról, aki úgy volt lefotózva, hogy háttal állt, de le volt hajolva és a lábai között átnézett hátrafelé, tehát úgy, mintha fejjel lefelé lenne a feje... :) Kérdeztem Levikét, hogy hol a kisfiú pelenkája? Mutatta, hogy ott. Utána kérdeztem, hogy hol az orra? Erre fogta és megfordította az újságot, így az arca már "rendesen" állt és úgy szépen végigmutogatott mindent. :))

Új szókezdemények is vannak már - ezekből csak a papír az új most, a többit régen mondják -, pl tapí vagy papí=papír; ku=kulcs; to=toll; de már sok olyan szónak is mondják az elejét, amit nem nagyon szoktunk mondani. :)
Ja, a nagy sláger mostanában, az ABBA! Na nem a zenekar, hanem ha valami nem tetszik Levikének, akkor ránk kiabál, hogy abba, tehát hagyjuk abba! :))))
A "szia Apa/Anya/Mama/Papa már nagyon jól megy.. :))
Nem nagyon jut most eszembe más, pedig tuti van még.

Ott tartottam, hogy már az uzsonna jön, 17:40-kor meg is kapták a vajas-sonkás szendvicset, jobban Levike ette, de azért Livike is evett belőle valamennyit. Ma egyébként is Levike evett jobban. (ma is...)
Talán emiatt, és remélem, hogy csak ezért, vagy a fogzás miatt? Jó ez a fogzás..... szóval ma Levikének négyszer is volt széklete, az utolsó kettő már nem az a legjobb fajta. :(( Szóval nagyon remélem, hogy nem valami vírus lesz megint, és főleg azt, hogy nem társul hozzá a hányás is... Múltkor mondjuk azzal kezdődött, meg nem is vizes jellegű, de a szaga már nagyon gyorsan felidézte a múltkori pár hasmenéses napot. :(((

19 órakor még joghurtot is ettek, annak a nagy részét is Levike ette meg, na igen.. fürdésre be is tojt megint. Azóta szerencsére nincs semmi, már alszanak mindketten.
Nem tudom mi lesz, ha esetleg megint meg kell vonni a tejet, ha állandósulna a hasmenés.. akkor mit adok? Már úgy örültem, hogy megisszák tisztán is, most megint álljak át a "tömény" tápszerre? :(( Na remélem holnapra már nem lesz ilyen gondunk, de azért résen kell lenni! :(

18 óra körül jöttek Mamáék, kb fél óra után mentek is, mert pakolni kellett, vasalni meg ilyenek, Papa holnap reggel megy Németországba egy hétre, majd csak jövő hét szombat este jön haza. Busszal mennek, 12 órás út... "jó" lesz. :( (Szakmai dolog, több kolléga, ismerős és ismeretlen személlyel együtt mennek)

Mama 19:20 körül visszajött, hogy segítsen fürdetni, de mégis csak 19:50-kor kezdtünk hozzá, mert annyira pörögtek a gyerekek, hogy képtelenség lett volna Őket így megfürdetni.
Livikét ma én fürdettem, töröltem és öltöztettem is, hát... a kádból kivétel és a törölközés nem volt egyszerű, amúgy utána már nem volt gond. Levikét Mama rendezte. :)
Mindketten a mi ágyunkon feküdtek, de fél óra sem kellett, már aludtak is.
Levikét már letettem az ágyába, de Livike épp akkor fent volt félig és evett, úgyhogy Őt még hagytam.

Ennyi lenne mára, holnap jövök, ahogy sikerül...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)