2011. március 24., csütörtök

Gyors csütörtöki összefoglaló... és ma 2 éve...

... annak, hogy hazajöttünk a kórházból! :) Olyan távolinak tűnik minden, ha meg másképp nézem, akkor meg olyan érzés, mintha most lett volna. Még mindig élénken emlékszem mindenre, ami akkoriban történt, az utána következő hónapok kb augusztusig, amikor még nem írtam naplót... szóval azok nagy része homályba veszett, persze vannak fotók, akkor minden beugrik... :) Na jól van, nem is annyira fontos ez a dolog, csak gondoltam megemlítem, ha már épp itt tartunk az időben.
Jöjjön inkább a mai nap:)) :

Éjjel minden rendben volt. Apa 7 órakor kelt, ahogy jött kifelé a szobából, akkor látta, hogy Livike nincs az ágyában, de nincs a mi ágyunkban sem, viszont a nagy maci hosszabb lett. :D Hát ott feküdt rajta.. a hálózsák színével meg szinte beleolvadt a maciba.. :) Nem tudom mióta alhatott ott, utoljára 1 óra körül volt fent, de a helyén volt, sőt még 4 óra körül amikor megnéztem, hogy mennyi az idő, akkor is.
Feltettem magam mellé az ágyra, kicsit fészkelődött, de még visszaaludt. :)
Én is felkeltem kb 20 perc múlva. Mindkét gyerkőc aludt még. :)
Livike kb negyed óra múlva felébredt, Levike viszont csak 8 órakor, amikor mentünk, hogy öltözünk, készülődünk.

Apa még ma sem dolgozott, hívták tegnap, hogy maradjon még, mert a kollégájának kevés órája van, Ő akar dolgozni, úgyhogy a héten csak két napot kell majd mennie Apának. Pénteken és szombaton dolgozik, vasárnap már megint szabad, a jövő hét is érdekes lesz, mert csütörtökig megint szabad, de hétfőn, szerdán és csütörtökön megy majd a Corába, egyelőre beugrósnak, kevesebb pénzért, mint amit emitt adnak, de a semminél ez is több. Majd meglátja, milyen lesz. Ott nincs a'la carte, csak x fajta kaja, amiket le kell főzni és abból válogathatnak a vendégek. Nagyjából ilyen módszerrel működnek az ilyen éttermek mind ott a Corában. Gondolom ez országosan így van. :)
Így ma 9 órakor elindult horgászni, szerencsére nem esett az eső, jó idő volt, de a szél azért fújt elég rendesen már úgy dél körül...
Mama 11 óra előtt indult Pestre edzésre, de a Dédi Mama itt volt, úgyhogy Vele vittük ki a gyerekeket a játszótérre, hogy végre homokozhassanak. Persze azt akartak a legkevésbé.. :D Ezen a kis játszótéren nagyon sokan voltak, én legszívesebben visszafordultam volna, de a normális esetben 2 perces utat így is 10 percig tettük meg, mert vittük a kismotorokat, amiket persze az út nagy részében Dédi és én vittünk, néha a gyerekek is haladtak vele, de legtöbbször visszafelé... Szóval még mindig nem egyszerű Velük célzottan menni, nem csak úgy összevissza sétálni/szaladgálni, mint máskor, ha kimegyünk. Addig, amíg arra megyünk, amerre Ők szeretnének, semmi gond nincs, egyébként visítás, hiszti és egyebek.. A visszafelé út is hasonlóképpen telt. :(
A játszótéren a tumultus miatt csak kóválygás ment, na meg a más homokozóeszközeivel való járkálás, a miénket már csak akkor vettem elő, amikor már elment a többiek nagy része. :) Az utolsó fél órában már csak egy kisfiú volt az anyukájával, de elég eleven (=bűnrossz..:D) gyerek volt, mert folyton Levikét piszkálta, egyszer fel is lökte. :(
Amikor végre Ők is elmentek, akkor jött egy apuka a kisfiával, Ők normálisak voltak, de hamarosan mi is elkezdtünk szedelődzködni, mert már 12:10 volt, és ha azt vesszük 11 óra óta kint voltunk. Elég volt ennyi a szeles idétlen időből. :(

Hazaérve átöltöztünk, kezet és arcot mostunk, közben a Dédi Mama elindult haza, így is a következő busszal ment el miattunk.... 12:40-kor indult, akkor kezdtem a gyerekeket etetni. Főztem répát-almát-krumplit, összeturmixoltam és azt ették.
Sajnos ma is kell írnom a székletdolgokról, mert Liviknek reggel volt egy nagy adag
nem igazán jó állagú, Levikének kb egy óra múlva, majd Neki még estére is lett. :(
10 óra körül mindkettőjükkel megitattam egy-egy Smectát, ettek kekszet is, de ebédre örültem, hogy megették ezt a kis zöldséges cuccot, már nagyon álmosak, nyűgösek voltak. Meg is kapták a tejet 12:50-kor, amivel rövid időn belül el is aludtak.

Livike 13:40-kor felébredt, de vissza tudtam még altatni, úgyhogy 14:10-ig azért még aludt. :) Levike 14:45-kor ébredt, akkor is Livike piszkálta fel, de ez már jó mennyiségnek számít, nem is baj, hogy nem aludt többet, így is 23 óra körül aludt el végre most este! :(

Jó kedvük volt a délután hátralévő részében. Játszottunk, ettek almaturmixot is 15 órakor, majd 17 órakor rántott csirkemellet is adtam, joghurtot vagy krémtúrót ma nem mertem adni, mert nem tudtam, hogy milyen lesz a következő széklet.
Teát persze ittak 3-3 decit fejenként. A szívószálas ivászat nagyon tetszik Nekik, meg is isszák vele egyszerre a 3 deci teát.. :)

Apa 17:15-kor ért haza, a fürdésig hátralévő idő elég gyorsan és jól telt el. :)
Mama 18:50-re ért haza, 19 óra után nem sokkal le is jött a gyerekekhez, nem is tudott kimenni már csak fürdés előtt, viszonylag jól, kevés sírással fogadták el a tényt, hogy Mamának ki kell mennie most már.

A fürdést 19:50 körül kezdtük, 20:15-re lettünk készen, ezt tudom. :)
Minden rendben volt. Livike a saját helyén kezdte az estét, de utána Ő is odafeküdt a mi ágyunkra Levike mellé, úgyhogy a filmet négyesben néztük. :)
Nagyon nem akartak aludni. :( Repeta-tej többször is kellett. Mindig csak keveset adtam, mert nem tudtam, mikor alszanak el, mert az álmossággal már fürdésnél is gond volt, mégsem aludtak el utána túl hamar. :( Livike 22 óra körül aludt el végül a nagy macin... :) Már az ágyában van, Levikét is nemrég tettem le a helyére.
Remélem, hogy Livike nem akar rendszert csinálni abból, hogy a macin alszik, legalábbis éjjel. Azért nincs olyan meleg, a földön feküdni, még ha a maci alatta van is... nem valami jó dolog, főleg, ha úgy alakul, hogy nem is szól, csak csendben kimászik és odafekszik, észre sem veszem. :(

Azt hiszem ennyi lenne mára, holnap jövök, ahogy sikerül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)