2011. március 17., csütörtök

Gyors csütörtöki összefoglaló

Tényleg próbálom csak a lényeget írni, mert mindjárt éjfél...
Éjjel minden rendben volt, nem volt vándorlás, viszont már 6:30-kor felébredtek, 7 óráig tudtam halasztani a készülődés kezdetét, utána már nagyon nem maradtak. :(
Apa még 6 órakor felkelt, egészen 9 óráig gondolkodott, mit csináljon, menjen-e horgászni, vagy maradjon. Az eső olyan volt mint a mesében: hol volt, hol nem volt. :)
Szóval szemelt, elállt, rákezdett, elállt...
Végül kisütött a nap, úgyhogy 9:20-kor el is indult, hogy majd este 18:40-kor már haza is érjen.... 15 órától folyamatosan esett az eső, az első egy órában szinte felhőszakadás-szerűen. Remélem nem fázott meg Apa és utána meg majd a gyerekek isszák meg a levét.. :(
Egyébként a gyerekek rendbetételében segített reggel, valamint az esti fürdetésben is, a többit pedig megoldottuk. Mondjuk főként én, de nem volt vészes a mai nap, leszámítva egy-két hisztit, de anélkül már egyenesen üdülésnek tűnne a napunk. :))

10 óra körül almát és kekszet ettek a gyerekek, majd jött a Dédi Mama is, játszottunk, de nagyon kifelé mehetnékük volt már.. A nap sütött, az eső épp nem esett, úgyhogy gyorsan öltözés és mehettünk is ki. Ekkor már majdnem 11 óra volt.
A Dédi hamarosan ment is, úgyhogy Mamával maradtunk a gyerekekre, de hamarosan be is jöttünk, mert nagyon lehűlt a levegő, elborult az ég újra, fújt a szél is... szóval 11:40-kor bejöttünk.
Mama ment is dolgára, sok céges munka volt még hátra mára...

12 órakor megint mindketten befeküdtek az ágyaikba és követelték a 'nyamiiii'-t :)))
Most viszont megették előtte a főzeléket is, nem voltak annyira lefáradva még, mint előtte két nap is. Kaja után még túrórudit is ettek, majd megkapták a tejet.
Szépen feküdtek az ágyaikban, majd vándorolni kezdtek, végül 12:40 körül aludtak el a mi ágyunkon, ami ugyebár nap közben össze van csukva, egymásnak lábbal, egy-egy kispárnán fekve szépen aludtak. :)
Betakartam, de nem háborgattam Őket az ágyukba hurcolászással, tettem le az ágy elé párnákat meg plüssöket, hogy ha leesnének mégse koppanjanak. :) Nem estek le.
Másfél órát aludtak, 14 órakor ébredt először Livike, majd Levike is, mert miért is hagyná a Lány aludni. :(

A délután elég jól telt, játszottunk, építőztünk, rajzoltunk, most a mese is jobban lekötötte Őket, mint máskor, addig legalább én is tudtam enni. :)
16:20-kor adtam gyümölcspépet, 17:50-kor pedig sonkás-vajas zsömlét... Ügyesen megették. Ittak teát is persze, az első három decis egyszerre elfogyott. :)

Miután Apa hazajött, már lassan lehetett fürdetni is, de előtte még kellett egy kicsit szerelni a rácsot, mert most már a felső része is széttört annak az elemnek, aminek nemrég az alja... Ez az elem már annyira le volt amortizálva, hogy ahogy levettük, kipotyogtak belőle a rácsok... Persze mindkét gyerkőc lelkesen segített volna Apának a rács csavarozásában, de próbáltam nem engedni őket, ami nem volt egyszerű eset. Eredetileg két elemet kellett volna cserélni, azt, ami a falhoz van rögzítve, és a mellette lévőt, ami a konvektor előtt van. Ebből csak a falhoz rögzített lett kicserélve, mert már ezen kívül NINCS ép elem! Tehát a fele már odavan a 8-ból. :( (4 elem van most használatban....)

A nagy szerelés, majd még egy kis szaladgálás, hancúrozás és a szokásos fürdéshez készülődés után végül 20:15-kor kezdtünk eleve hozzá.
Mindketten eléggé nehezen viselték most a kádból történő kivételt... :(
Előtte a kis elemlámpával meg egy kis fejlámpával játszottak, amiket azért KELLETT odaadni, hogy a csavarhúzót el tudjam venni! :( (összerakható a csavarhúzó, csak a nyele volt náluk, a fejet kivettem...., de akkor is, miért kell odaadni???? Nem én voltam persze.... )Apa már többször odaadta, nem is tudnak vele nagyon semmit csinálni, szépen odamennek minden lyukhoz, meg nemlyukhoz is, és úgy csinálnak, mintha hűde nagyon dolgoznának, csak az a baj, hogy összevesznek rajta, hiába van kettő! Utána persze el kell vegyem, aminek ordítás a vége... Na ezért kapták meg a lámpákat vigaszul, de az sem volt jó ötlet, mert nem volt ám mindegy, hogy melyik lámpa kinél van! Csakazértis a másik kellett volna! Jajj..nagyon vártam már, hogy végre nyugi legyen és elcsendesedjenek, mert az ágyban is még lámpáztak, Livike nyekergett, amit még most sem tudok miért csinált, de azért végül 22 óra körül csak elaludtak mindketten.
Levike önként választotta a Livi ágyát, Livike Apa mellett aludt el a mi ágyunkon, de már letettem Őt is a Levi ágyába. Ma úgy tűnik megint egymás ágyában alvás lesz, ami persze nekem mindegy, csak ne az legyen, hogy majd megint közöttünk/mellettünk/rajtunk kötnek ki éjjel.

Szóval ennyi lenne mára, bár már elmúlt éjfél, de csak 5 perccel, így csalok egy picit a bejegyzés dátumával. Nem oszt, nem szoroz... :))

Holnap jövök, ahogy tudok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)