2011. március 2., szerda

Jó éjszaka, nagy levegőzés, ebéd, és egyelőre nem alvás...

Tömören ennyi a mai nap eddig, bővebben pedig már írom is. :)
Az este Apa 22 óra körül ért haza, a gyerekek még nem aludtak, kellett még egy kis repeta, de azt már meg sem ették, hamar elaludtak, mehettek is az ágyaikba.
Levike valamikor éjjel - nem néztem az órát - bekéredzkedett közénk, de ott aludt tovább 7:30-ig. Livike is akkor ébredt. Apa 5-kor kelt, arra csak én ébredtem fel.
Mama 7 órakor írt egy SMS-t, hogy hamarosan átlépik a határt, szerencsére arra is csak én ébredtem fel. :) 11:30-kor fel is hívott, hogy már ott vannak egy ideje a kiállításon, minden OK. 17 órakor indulnak vissza, majd kialakul, hogy még éjjel hazajönnek vagy csak reggel.

A gyerekek ahogy felébredtek, 10 perc múlva keltem is és készítettem a kaját, öltöztem, stb.
8 órakor már rendben is voltak.
Kiporszívóztam, pakolásztam, telt az idő.
9 órakor megettek egy sonkás szendvicset, most fél óra elég volt rá. :) Ittak teát is, meg még a reggeli tej maradékát is megitták. Ettek kekszet is utána.
Ma megint almafőzeléket csináltam ebédre, majd 11 órakor összekészültünk és babakocsival kimentünk levegőzni.
Először a gyógyszertárba mentünk kiváltani a Vigantolt, amit tegnap a védőnő kiíratott és a receptjét átvitték. Kb 10 percig vártunk az ablaknál kint, Livike mindenkinek köszönt, integetett, egy nővel jól el is beszélgettünk, amíg a biciklijét lezárta, majd amikor kijött a gyógyszertárból és készült indulni tovább. :)
Nagynehezen odaért az ablakhoz a gyógyszerész csaj, kérdezte, hogy csöngettem-e. Mondom nem, nem tudtam, hogy kell. :) Eddig egyszer mentünk így a külső részhez babakocsival, akkor rögtön jöttek... Gondoltam sokan vannak, bár a nőtől megkérdeztem, azt mondta nincsenek.. Na nem baj, gondoltam, ha nagyon türelmetlenkednek a gyerekek, ami igencsak közel volt már, legfeljebb hazajövünk és délután majd visszamegyek egyedül.
Megvolt a D-vitamin, valamint vettem még Cebion 2x Multivitamint, kérdeztem, hogy mit ajánlanak, a Vitacolan-t vagy ezt.. vagy valamit. Mondtam, hogy hozza valamelyiket, ezt hozta. :))) A sima Cebion cseppet ugye eltörtem, de nem is itták meg már az utóbbi időben a Béres cseppel, inkább kiöntötték a teával együtt. :( Hátha ez jó lesz, bár ahogy számoltam kb 1 hónapig elég, szirup állagú, 2,5 ml kell egy gyereknek naponta. Van hozzá adagolópohárka, de ahogy nézem, a 2,5 ml igencsak az alján van, szerintem jobb lesz majd a Nurofen adagolójával adnom, abból mind kijön, a pohárkában meg benne maradna szerintem majdnem mind, nem tudják úgy kiinni.
Még nem adtam, de szerintem hamarosan fogok, úgysem alszanak. Amúgy elolvastam a papírját, nincs rajta, hogy étkezés előtt, vagy után kell-e adni, baj-e ha tejet isznak előtte vagy utána...

Ezután gondoltam mi lenne, ha bemerészkednénk a Sparba... Volt egy sejtésem, hogy a pénztárnál necces lesz kiférni, mert be még csak-csak befér a kocsi a bevásárló kocsik helyén.. Befért, éppen. :) Gyorsan vettem tejet meg sajtot, valamint pár üveg bébiételt is, majd beálltunk a sorba... Már a pénztár elejénél ki volt centizve a hely, de befért a kocsi a két futószalag közé... A végén viszont ott van a biztonsági kapu, ami miatt keskeny a hely.. na itt elakadtunk. Szerencsére ott volt a biztonsági őr, aki már bejövetelkor készségesen nyitotta az ajtót, meg utánam a sorban egy férfi állt, Ők ketten emelték a levegőbe a kocsit gyerekestől és úgy tették ki a pénztáron túlra. :) Rendesek voltak, de az biztos, hogy amíg babakocsizni kell, többet így nem megyünk... 5 cm-rel lenne csak szélesebb a hely a két pénztár között, már nem lenne gond! Persze a pénztáros nő dicsérte Őket, hogy milyen szépek, na meg jó kedvük is volt a gyerekeknek, mert tetszett a "repülés". :D
Indultunk is haza, mire bejöttünk, levetkőztünk, elpakoltam már dél is volt. Tehát durván egy órát voltunk távol. :))

12:15-kor elkezdtem adni az ebédet bent a szobában, jól ették, majd a végén Livike már vonult is be az ágyába és tüntetőleg belekezdett az "Anya anya teeee teeee nyami nyami" szövegébe. :)))
Miután Levike is megette a kaját, már vittem is a tejes tápszert, hogy alhassanak.
Na igen.. megették, de nem aludtak el.
Csináltam még egy adagot, az nem tudom hogy áll, de szerintem megették, és nem alszanak. Játszanak, dumálnak...
Lehet, hogy megint 14 óra után fognak elaludni, mint valamelyik nap.
Nem ártana valamit aludniuk, mert anélkül igencsak hosszú és nyűgös délutánnak nézünk elébe...

Ennyi van egyelőre, este jövök. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)